Omnitronic TX 1220 - jaki wzmacniacz?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Mirras
Omnitronic TX 1220 - jaki wzmacniacz?

Post autor: Mirras » czwartek 26 kwie 2007, 14:00

Witam......
mam pytanie kupiłem kolumny Omnitronic TX 1220, 700W, RMS 350W poprzedno miałem DIORY Polaris 300W , RMS 180W
Wzmacniacz mam PIONEER 2X165W, 4X135W przynajmniej tak na nim pisze i jakos niemoge uzyskac takiego czystego brzmienia basu jak na tych starych kolumnach niewiem albo te kolumny sa do du......y lub moze wzmacniacz inny potrzeba może ktoś poradzi????

Redakcja

Re: Omnitronic TX 1220 - jaki wzmacniacz?

Post autor: Redakcja » czwartek 26 kwie 2007, 15:15

...moze wzmacniacz inny potrzeba może ktoś poradzi????...

Nie wiem jak grają te kolumny ale już na pierwszy rzut oka widać, że masz do nich mocno za słaby wzmacniacz.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Mirras

Post autor: Mirras » czwartek 26 kwie 2007, 15:46

......moze wzmacniacz inny potrzeba może ktoś poradzi????...

Nie wiem jak grają te kolumny ale już na pierwszy rzut oka widać, że masz do nich mocno za słaby wzmacniacz.
...
jesli chodzi o gośność to jest ok tylko własnie brakuje tej czystej barwy nawtet jak słucham na małej głosnosci, no to jakiej mocy kupic???wzmacniacz.

czarny108

Post autor: czarny108 » czwartek 26 kwie 2007, 22:23

Może to nie kwestia wzmacniacza, a kolumn? Nawet nie może....

.........moze wzmacniacz inny potrzeba może ktoś poradzi????...

...
jesli chodzi o gośność to jest ok tylko własnie brakuje tej czystej barwy nawtet jak słucham na małej głosnosci, no to jakiej mocy kupic???wzmacniacz....

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » czwartek 26 kwie 2007, 23:30

...Może to nie kwestia wzmacniacza, a kolumn? Nawet nie może....

Dokładnie. Skoro zamieniłeś paczki mniej-więcej Hi-Fi, jakimi są POLARISY, na chińskie pudełka do robienia hałasu w niezamożnej dyskotece, to nie dziw się, że piękny sound zniknął.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
Mirras

Post autor: Mirras » piątek 27 kwie 2007, 17:09

......Może to nie kwestia wzmacniacza, a kolumn? Nawet nie może....

Dokładnie. Skoro zamieniłeś paczki mniej-więcej Hi-Fi, jakimi są POLARISY, na chińskie pudełka do robienia hałasu w niezamożnej dyskotece, to nie dziw się, że piękny sound zniknął....

Ok też tak przemyslałem sprawę i wogule poytałem troche o tych OMNITRONICACH nie pozostało nic innego jak wywalic to gó...no i dołozyc kasę i kupic cos porządnego.
JBL-e są niestety drogie niewiem jak tam LDM-y
może jakieś inne propozycje powiem tak pomieszczenie ma ok 11 m szerokosci i 18 m długosci akustykiem nie jestem wiem ze lepiej było by zastosowac 4- ry głosniki ale ze wzgledu na to że nie zawsze graja własnie akurat tam wolałbym pozostac przy 2-óch być moze przesadziłem z ta moca 700 W, jakie zastosować inne głosniki chodzi o firme i moc no i żeby cenowo niebyły jak sie to mówi z najwyższej półki........

ODPOWIEDZ