Tworzenie utworu w systemie 5.1
- deeptomasz
witam. ostatnio wpadłem na pewnien pomysł. otóż chciałbym zrobić utwór w którym mogłbym porozdzielać ścieżki na różne kanały w systemie 5.1 . i takie mam własnie pytanie, czy jest taki program albo wtyczka dzięki której mogłbym zrobić utwór w 5.1?
Re: Tworzenie utworu w systemie 5.1
Jeśli chodzi tylko o odtwarzanie, to Windows Media Player (od wersji chyba 9) obsługuje formaty wielokanałowe.
- deeptomasz
no własnie mi chodzi o nagrywanie
...witam. ostatnio wpadłem na pewnien pomysł. otóż chciałbym zrobić utwór w którym mogłbym porozdzielać ścieżki na różne kanały w systemie 5.1 . i takie mam własnie pytanie, czy jest taki program albo wtyczka dzięki której mogłbym zrobić utwór w 5.1?...
Nowy Cubase, Nuendo 3, Pro Tools maja opcje Surround Panner, dzieki ktorej porozdzielasz tracki po 6-ciu kanalach
Nowy Cubase, Nuendo 3, Pro Tools maja opcje Surround Panner, dzieki ktorej porozdzielasz tracki po 6-ciu kanalach

http://www.superstereo.pl
Nowy Cubase, Nuendo...
Doć stary takze da rade
- deeptomasz
patrzyłem tą opcje w cubase ale u mnie jest możliwość rozdzielenia tego tylko na dwie ścieżki. co jest dosyc dziwne bo mam karte graficzną 5.1 . ale może tam trzeba coś ustawić tylko ja nie wiem jak...
Paniee Tomaszu
rozdzielenie ,tego' czyli czego?
jak całej sprawie ma pomóc karta graficzna 5.1
Spokojnie, jeszcze raz poprosimy
- deeptomasz
spoko. niezabardzo potrafie opisać moj problem.
z tą kartą graficzną to chodziło mi o to ze na zwykłej dwukanałowej karcie nie zrobie dźwięku 5.1
ale to nie jest tutaj najważniejsze. chodzi mi o to ze nie moge się połapać w tych wtyczkach. mogłby mi ktoś wytłumaczyć jak to działa? mam wtyczki : surroundpan, surrounddither, surroundpanSX1.x
z tą kartą graficzną to chodziło mi o to ze na zwykłej dwukanałowej karcie nie zrobie dźwięku 5.1
ale to nie jest tutaj najważniejsze. chodzi mi o to ze nie moge się połapać w tych wtyczkach. mogłby mi ktoś wytłumaczyć jak to działa? mam wtyczki : surroundpan, surrounddither, surroundpanSX1.x