MD3 Stereo Mastering

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:
MD3 Stereo Mastering

Post autor: Tadeo » sobota 24 mar 2007, 17:14

Witam
Czy ktoś używa tego na platformie systemu pro tools lub w pakiecie Systemu 6000 firmy TC?
Na powercore działa ten plugin dość dziwnie- wpływa na faze sygnału, niczym tanie pseudostereo..
Pomaga jedynie ponowne zaaplikowanie wtyczki.
Pomijając w/w to znakomite narzędzie jest

pozdrawiam

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: MD3 Stereo Mastering

Post autor: JoachimK » sobota 24 mar 2007, 17:36

Czy ktoś używa tego na platformie systemu pro tools lub w pakiecie Systemu 6000 firmy TC?

Uzywam od dawna MD2 w M5000 (to jest to samo ale bez M/S i bez Brickwall)
Co do System 6000, to tam jest duzo doskonalsze narzedzie - MD4 (to nie jest rozwiniecie MD3 ale inny algorytm)

Na powercore działa ten plugin dość dziwnie- wpływa na faze sygnału, niczym tanie pseudostereo..
Pomaga jedynie ponowne zaaplikowanie wtyczki.

?

Nic podobnego do 'taniego pseudostereo' nie zauwazylem przez kilka lat uzywania w M5000 , na PoCo dziala tak samo jak ten z M5000, sa nawet te same presety (jesli nie liczyc opcji M/S, ktora - jak dla mnie - na poczatku robila spore wrazenie, ale szybko mi przeszlo ).
Dla mnie - bez watpienia jedno z najlepszych tego typu algorytmow, duzo lepsze narzedzie od innych multiband procesorow. Poza tym szkoda, ze nie zawsze sprawdzi sie Brickwall.
Wg mnie, MD2/3 pozwala na duzo lepsza kontrole i kreatywnosc kompleksowego materialu, niz inne wielopasmowe procesory, choc dlugo musialem sie uczyc obslugi, zanim umialem kontrolowac material w daleko bardziej posunietym stopniu niz w przypadku innych popularnych wtyczek wielopasmowych.
Az sie dziwie, ze ta sama firma produkuje takze MasterX3, ktorego nie trawie w jakimkolwiek mozliwym ustawieniu
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

abproject

Post autor: abproject » sobota 24 mar 2007, 20:13

Az sie dziwie, ze ta sama firma produkuje takze MasterX3, ktorego nie trawie w jakimkolwiek mozliwym ustawieniu
...
A Master X 5 sie trawi ?

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 24 mar 2007, 20:22

...Az sie dziwie, ze ta sama firma produkuje takze MasterX3, ktorego nie trawie w jakimkolwiek mozliwym ustawieniu
A Master X 5 sie trawi ?

Ja nie lubie, choc wg mnie jest wyraznie lepszy od MasterX3
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Jull

Post autor: Jull » niedziela 25 mar 2007, 14:32

Masterx 3/5 nie ma nic wspólnego nawet z Finalizerem, choć piszą, że to wirtualna kopia. Nic bardziej mylnego. Sprzedałem finalizera i kupiłem masterx 5. Załuje tego ruchu, choć finalizer to urządzenie z innej dekady. Ale szkoda dla samych przetworników A/D D/A. Niby w master x typ kompresji jest podobny, ale sound jest rozlazły, bardzo brzydki, nie trawię tego dźwięku!!!

Natomias MD3 fajnie klei, bardzo mi się podoba ten kompresor, choć idiotyczne wydaje się kupić za 1000$ plugin, gdzie za 1500$ z rynku wtórnego nabędziemy M5000 z licencją na MD2 + przetworniki. I obawiam się, że sound byłby zdecydowanie "lepszy" niż po MD3.

Z pewnością kolega Joachim, mógłby udzielić skrajnej odpowiedzi, ponieważ pracuje na M5000 i może określić jak gra w porównaniu do md3.

Osobiście polecałbym M5000 z uwagi na wielofunkcyjność tegoż wspaniałego urządzenia.

ODPOWIEDZ