Witam!
Bardzo dziekuję za porade dotyczącą subharmonizera. idę za ciosem i mam 2 pytania:
1. często słyszę w nowych i troszke starszych produkcjach efekt bardzo gęstego cięcia n.p. wokalu. daje to trochę "matrixowy" efekt. Dotychczas próbowałem to robić za pomocą "wirtualnych nożyczek" na pliku audio i efekt był niezły, ale jak mozna to zrobić na wyjściu audio z instr vst? Moze są jakieś interesujace wtyczki, które przeznaczone są do tego typu procesów i wogóle nowoczesnej ( niestandardowej, "kosmicznej" ) obróbki sygnału audio...
2. równiez w nowych produkcjach szczególmie typu dance słychać ciekawe arpeggiatory: nie rozkładają one akordw na pasaże, lecz powodują, że zagrany akord powtarzany jest w róznych ciekawych sekwencjach rytmicznych . Nie wiem zresztą czy to jest zasługa arpeggiatorów, czy raczej jakichś sekwencerów w sytezatorach. Czy znacie jakieś synthy vst, które maja takie funkcje?
[addsig]
Szatkowanie sygnału audio i specyficzny arpeggiator
www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund
Re: Szatkowanie sygnału audio i specyficzny arpeggiator
ad. 1
np.Camel Space
ad. 2
np. FM 8
słychać ciekawe arpeggiatory: nie rozkładają one akordw na pasaże, lecz powodują, że zagrany akord powtarzany jest w róznych sekwencjach rytmicznych .
?
mozesz podac jakis konkretny przyklad tego o co Ci chodzi ?
?
mozesz podac jakis konkretny przyklad tego o co Ci chodzi ?

http://www.superstereo.pl
ad1. ogólnie rzecz ujmując do szatkowania sygnału masz wszelkiego rodzaju gatery, choppery itp jak wspomniany camel space, ale także darmowy scuzphut czy bardzo zaj..sty glitch :). bardzo ciekawie prezentuje się wtyka w z reaktora (bodajże l3 czy coś takiego), która działa podobnie jak Wave traveller z fruta, gdzie można zapiąć dowolny wycinek audio i pociąć go podpisując do klawiszy klawiatury. Tak samo działa też niedarmowa wtyka VST = LiveSlice
ad.2 nie wiem dokładnie o co chodzi, więc nie bede mieszał.
pozdrówka
ad.2 nie wiem dokładnie o co chodzi, więc nie bede mieszał.
pozdrówka
ad.2. Wizoo Xphraze