Co wybrać - groovebox?
Od dawna klecę muzykę głównie z użyciem brzmień z sampli i synthów przy pomocy sekwencera [na początku był to Fast Tracker 2, aktualnie Fruity Loop]. Dostałem ofertę pracy jako wyjazdowy akustyk, niemal wyprowadzę się z domu i nie będę miał kontaktu z komputerem. Marzy mi się przenośne urządzenie, w którym mógłbym komponować i zapisywać od razu te sekwencje. Nie jest ważna jakość i brzmienie, bo później mogę to wszystko "przeklepać" na komputer. Liczyłaby się tylko cena ( fundusze skromne, więc w grę wchodzą chyba tylko stare, używane rzeczy ) i mobilność. Dzięki z góry za sugestie!
-
- Kontakt:
Re: Co wybrać - groovebox?
moja propozycja to:
AKAI MPC
Roland mc 909
YAMAHA SU 700
+ duuuuuuużo próbek na nośnikach
AKAI MPC
Roland mc 909
YAMAHA SU 700
+ duuuuuuużo próbek na nośnikach
http://www.myspace.com/audiophone
Dzięki dzięki. Tylko to wszystko są dość drogie zabawki, póki co nie mam aż takich funduszy. Istnieje jakieś tańsze rozwiązanie?
-
- Kontakt:
hmmm nie wiem jakim funduszem dysponujesz...
ostatnio sakupilem eksperymentalnie rolanda mc303 za 550,-
bardzo jestem zadowolony z tego urządzenia... tylko z każdym dniem barw robi sie coraz mniej...
gdybym mial pracować tylko i wylacznie na jakimś grooveboxie... to musi być do tego jakaś klawiatura sterujaca... tego dla mnie nie moze zabraknąć...
na tych malutkich padach nie da sie wszystkiego zagrać
moze jakiś korg:
Electribe ES1
Sampler ES1 MK2
do ok 1000,-
bardzo jestem zadowolony z tego urządzenia... tylko z każdym dniem barw robi sie coraz mniej...
gdybym mial pracować tylko i wylacznie na jakimś grooveboxie... to musi być do tego jakaś klawiatura sterujaca... tego dla mnie nie moze zabraknąć...
na tych malutkich padach nie da sie wszystkiego zagrać
moze jakiś korg:
Electribe ES1
Sampler ES1 MK2
do ok 1000,-
1.
2.
Electribe ES1
Sampler ES1 MK2
do ok 1000,-
1.Patche z mc 303 możesz wrzucić do kopma przez sysex,jak ci miejsca mało:).....
2.Korgi to chyba najlepsz propozycja za te pieniądze....
Zainteresuj się: YAMAHA QY300 lub jego nowszy odpowiednik YAMAHA QY700
ps. Ten QY700 który wymieniłem widziałem, że kiedyś na allegro ktoś sprzedał za około 1000 - 1200. A QY300 na allegro był w granicach 300-500.
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
- mr-hammond
A może yamaha qy70 lub pochodne temu instrumenty?
-
- Kontakt:
1.Patche z mc 303 możesz wrzucić do kopma przez sysex,jak ci miejsca mało:).....
chodzilo mi o to zę brzmień brakuje... są już wyklepane
a z sysex kurcze coś mi kiepsko wchodzi...
wyslać wysylam są na kompie... ale jak z powetem maszynka odbierze to to już sekwencji nie ma tylko są wybrane banki....
misiox
miditest.syx
sysex.exe
w kazdym ten sam problem
...
wyslać wysylam są na kompie... ale jak z powetem maszynka odbierze to to już sekwencji nie ma tylko są wybrane banki....
misiox
miditest.syx
sysex.exe
w kazdym ten sam problem...
możesz wysłać mi na maila zrrzuty z sysex exe bo u mnie w mc 505 ładnie hula w dwie strony:).
A że brzmienia są oklepane ......pomysłowość i kreatywność bracieju:)
misiox
miditest.syx
sysex.exe
w kazdym ten sam problem...
możesz wysłać mi na maila zrrzuty z sysex exe bo u mnie w mc 505 ładnie hula w dwie strony:).
A że brzmienia są oklepane ......pomysłowość i kreatywność bracieju:)