RME HDSP9632 - kilka pytan !

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
LucasRose
RME HDSP9632 - kilka pytan !

Post autor: LucasRose » niedziela 04 mar 2007, 21:43

Witam !

Od kilku dni jestem posiadaczem tej wspanialej karty.
Ale mam z nia maly problemik :/
O co chodzi ?
Przykladowo odgrywam cos tam sobie we foobarze i wlaczam np. abletona lub cubase. W tym samym momencie gdy sie wlaczy program muzyka przestaje grac i zapada cisza jak w katedrze.
Sytuacja sie odwraca gdy wylaczam program : muzyka gra z powrotem.
Dzieje sie tez tak gdy np z poziomu cubase wlacze film. Dzwiek z cubase jest ale w filmie juz nie ma :/
Nastepnym problemem jest trzask w monitorach po wylaczeniu dowolnego zrodla dzwieku :/
Chyba nie tak powinna sie zachowywac karta za 1700 zł ?!!

Prosze o pomoc !
wiek 24 lata, wyzsze studia, w branzy od 5 lat ; moja pasja to muzyka i wszystko co z nia zwiazane ! programy : AbletonLive, Cubase.Sprzet : DualCore2, 4gb ram, 500 gb hdd, RME9632 ; Access Virus TI (comming soon) ;-)

Awatar użytkownika
PiotrK

Re: RME HDSP9632 - kilka pytan !

Post autor: PiotrK » niedziela 04 mar 2007, 21:54

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:49 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
LucasRose

Post autor: LucasRose » poniedziałek 05 mar 2007, 00:09

...Jeśli uda Ci się odcedzić komentarze o wysokiej redundancji, to odpowiedź znajdziesz tutaj:

ASIO kontra MME w RME...

heh ... no rzeczywiscie smieszna lektura ;)

cheers mate
wiek 24 lata, wyzsze studia, w branzy od 5 lat ; moja pasja to muzyka i wszystko co z nia zwiazane ! programy : AbletonLive, Cubase.Sprzet : DualCore2, 4gb ram, 500 gb hdd, RME9632 ; Access Virus TI (comming soon) ;-)

Awatar użytkownika
havier3

Post autor: havier3 » poniedziałek 05 mar 2007, 13:36

...Witam !

Od kilku dni jestem posiadaczem tej wspanialej karty.
Ale mam z nia maly problemik :/
O co chodzi ?
Przykladowo odgrywam cos tam sobie we foobarze i wlaczam np. abletona lub cubase. W tym samym momencie gdy sie wlaczy program muzyka przestaje grac i zapada cisza jak w katedrze.
Sytuacja sie odwraca gdy wylaczam program : muzyka gra z powrotem.
Dzieje sie tez tak gdy np z poziomu cubase wlacze film. Dzwiek z cubase jest ale w filmie juz nie ma :/
Nastepnym problemem jest trzask w monitorach po wylaczeniu dowolnego zrodla dzwieku :/
Chyba nie tak powinna sie zachowywac karta za 1700 zł ?!!

Prosze o pomoc !...
Mam dokładnie to samo - tyle tylko że ja używam WInampa. NO nie wiem - osobiście mi to nie przeszkadza, no ale jakby dało rade coś z tym zrobić to ja chętnie:) Jak znajdziesz sposób to pisz:) Pozdro

ODPOWIEDZ