WITAM WSZYSTKICH,
MAM MARIANA OD TYGODNIA I NIE WIEM JAK WYKORZYSTAć PRZEDWZMACNIACZ NA WEJśCIU ??
TZN. NIE WIEM CZY PRZEDWZMACNIACZ KTóRY ZNAJDUJE SIE NA WEJSCIU MUSZę WłąCZYć W MIKSERZE PROGRAMOWYM CZY OD RAZU JEST WłąCZONY.
NA WEJśCIE MAM PODłąCZONY MIKROFON DYNAMICZNY SHURE SM57, I JESLI WYKORZYSTAłBYM PRZEDWZMACNIACZ KARTY TO JUZ NIE MUSIAłBYM PO DRODZE WPINAć SIę W MIKSER SPRZęTOWY,
MOZE KTOś MA TAKą LUB PODOBNą KARTE I MI POMOżE?
POZDR,
Marian Ucon CX
Re: Marian Ucon CX
nic nie musisz dodatkowo włączać. co najwyżej ustawiasz głośność w mikserze pokładowym
[addsig]
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery
-
Re: Marian Ucon CX
...nic nie musisz dodatkowo włączać. co najwyżej ustawiasz głośność w mikserze pokładowym
...
No dobrze mam w mikserze pokładowym gałkę Gain na wejściu analogowym i z tego co piszesz rozumiem ze mam ustawić na niej wyższy poziom sygnału wejściowego?
Tylko tak mnie to zmyliło bo na tym mikserze jest dużo przycisków oznaczonych "pre" co wydawało mi się, że jest od słowa "preamp" i nie wiedziałem czy mam te przyciski uaktywniać,
Przepraszam, że tak mieszam ale instrukcja jest po niemiecku i angielsku i coś tam rozumiem ale nie wszystko.
A nie chcę uzywac zewnętrznego miksera bo jest stary i na pewno ma gorsze przedwzmacniacze niz karta
...
No dobrze mam w mikserze pokładowym gałkę Gain na wejściu analogowym i z tego co piszesz rozumiem ze mam ustawić na niej wyższy poziom sygnału wejściowego?
Tylko tak mnie to zmyliło bo na tym mikserze jest dużo przycisków oznaczonych "pre" co wydawało mi się, że jest od słowa "preamp" i nie wiedziałem czy mam te przyciski uaktywniać,
Przepraszam, że tak mieszam ale instrukcja jest po niemiecku i angielsku i coś tam rozumiem ale nie wszystko.
A nie chcę uzywac zewnętrznego miksera bo jest stary i na pewno ma gorsze przedwzmacniacze niz karta
gram na gitarce :)