Od niedawna jestem posiadaczem Cubase Studio 4.
Mam problem...
Gdy wgrywam dane MIDI pojawiają mi się "podwójne" nutki.
Czyli obok wciśniętego dźwięku występuje drugi taki sam dźwięk, tylko trochę przesunięty "w lewo".
Odległość tego przesunięcia zależy od wielkości latencji jaką ustawię w karcie muzycznej.
Większa latencja - większe przesunięcie.
Co zrobić żeby pozbyć się tego podwójnego dźwięku?
Dziękuję z góry za odpowiedź...
Cubase i MIDI
Re: Cubase i MIDI
...Od niedawna jestem posiadaczem Cubase Studio 4.
Mam problem...
Czyli obok wciśniętego dźwięku występuje drugi taki sam dźwięk, tylko trochę przesunięty "w lewo".
Odległość tego przesunięcia zależy od wielkości latencji jaką ustawię w karcie muzycznej.
Dziękuję z góry za odpowiedź......
myśle że problem jest w konfiguracji MIDI IN na tracku. zamiast opcji ALL MIDI INPUTS wybierz Input którego używasz. Jeśli jest więcej urządzeń na IN czasem tak sie dzieje
Mam nadzieje że to to i że pomogłem.
Pozdrawiam
[addsig]
Mam problem...
Dziękuję z góry za odpowiedź......
myśle że problem jest w konfiguracji MIDI IN na tracku. zamiast opcji ALL MIDI INPUTS wybierz Input którego używasz. Jeśli jest więcej urządzeń na IN czasem tak sie dzieje
Mam nadzieje że to to i że pomogłem.
Pozdrawiam
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Prosta rzecz - a cieszy...
Pomogło.
Dziękuję.
Pomogło.
Dziękuję.
...Prosta rzecz - a cieszy...
Pomogło.
Dziękuję....
Nie ma za co :) Ciesze się że mogłem pomóc
Pomogło.
Dziękuję....
Nie ma za co :) Ciesze się że mogłem pomóc
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...