Sony Oxford Plug-ins VST i AU

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Master
Sony Oxford Plug-ins VST i AU

Post autor: Master » poniedziałek 22 sty 2007, 02:03

Firma Sony ogłosiła iz wtyczki Sony Oxford bedą dostepna w wersji VST& AU , do teraz mozna było je dokupic jako opcja do TC powercore , TDM , RTAS
Trzeba ndmienic ze Sony Oxford to wtyczki jakościowo i cenowo z najwyzszej półki

http://www.kvraudio.com/news/6620.html

Zbynia

Re: Sony Oxford Plug-ins VST i AU

Post autor: Zbynia » poniedziałek 22 sty 2007, 03:17

no i pieknie - moze dorzuca do soundforge'a czy acida....heh

Awatar użytkownika
Atselom

Post autor: Atselom » poniedziałek 22 sty 2007, 10:46

Ciekawy jestem czy jakościowo bedzie to , to samo . Widziałem i słyszałem jak działaja te wtyczki , to zupełnie inna jakośc niz np.Waves

Awatar użytkownika
Atselom

Post autor: Atselom » poniedziałek 22 sty 2007, 10:47

...Ciekawy jestem czy jakościowo bedzie to , to samo co na Powercore . Widziałem i słyszałem jak działaja te wtyczki , to zupełnie inna jakośc niz np.Waves ...

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 22 sty 2007, 10:52

......Ciekawy jestem czy jakościowo bedzie to , to samo co na Powercore . Widziałem i słyszałem jak działaja te wtyczki , to zupełnie inna jakośc niz np.Waves ...

...
inna in plus?

Awatar użytkownika
Atselom

Post autor: Atselom » poniedziałek 22 sty 2007, 11:29

.........Ciekawy jestem czy jakościowo bedzie to , to samo co na Powercore . Widziałem i słyszałem jak działaja te wtyczki , to zupełnie inna jakośc niz np.Waves ...

...
inna in plus?...
Przynajmniej tak mi sie wydawalo .. oczywiscie ze na PLUS , najlepiej jak by sie wypowiedział JoachimK lub ktoś inny kto korzysta z tym WTYK!

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 22 sty 2007, 11:37

Przynajmniej tak mi sie wydawalo .. oczywiscie ze na PLUS , najlepiej jak by sie wypowiedział JoachimK lub ktoś inny kto korzysta z tym WTYK!...

Jedne z najlepszych, jakie sa na rynku. Raczej produkt topowy. Raz sie bawilem konsola Sony Oxford, ponoc algorytmy z konsoli sa lepsze niz te z pluginow Sony. Tego jednak nie bede wiedzial, bo nie robilem bezposrednich porownan.
W kazdym razie polecam, jesli ktos ma okazje sprawdzic.
Np. Inflator to niecodziennej konstrukcji limiter/maximizer, po ktorym nie znajdziemy - nawet przy wielkim masakrowaniu dzwieku - scietych wierzcholkow pliku. Algorytm inteligentnie generujacy harmoniczne, dorabia co trzeba ;)
Na szczescie konkurencja nie spi

Ciekawe, ze te nowe wersje, pokazane kilka tygodni temu na PowerCore/TDM (starsze, robione pod VST 2,2 maja problemy w Cubase 4) wymagaja dodatkowo klucza iLok.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Atselom

Post autor: Atselom » poniedziałek 22 sty 2007, 11:46

Jedne z najlepszych, jakie sa na rynku. Raczej produkt topowy. Raz sie bawilem konsola Sony Oxford, ponoc algorytmy z konsoli sa lepsze niz te z pluginow Sony. Tego jednak nie bede wiedzial, bo nie robilem bezposrednich porownan.
W kazdym razie polecam, jesli ktos ma okazje sprawdzic.
Np. Inflator to niecodziennej konstrukcji limiter/maximizer, po ktorym nie znajdziemy - nawet przy wielkim masakrowaniu dzwieku - scietych wierzcholkow pliku. Algorytm inteligentnie generujacy harmoniczne, dorabia co trzeba ;)
Na szczescie konkurencja nie spi

Ciekawe, ze te nowe wersje, pokazane kilka tygodni temu na PowerCore/TDM (starsze, robione pod VST 2,2 maja problemy w Cubase 4) wymagaja dodatkowo klucza iLok....
ale czy według ciebie , lepiej to działa niz Waves ?

Awatar użytkownika
Jull

Post autor: Jull » poniedziałek 22 sty 2007, 13:50

Sony Inlator jest zupełnie inną konstrukcją algorytmu niż Waves L1, L2. Faktycznie posiada ogrmne mozliwość podniesienia sygnału bez destruktywnego oddziaływania na materiał.
Nie spotkałem takiego drugiego pluginu, napewno jest wart swojej ceny.

j.bravo

Post autor: j.bravo » wtorek 06 lut 2007, 01:09

Na szczescie konkurencja nie spi ...
PSP?
Jestem przystojny i młody

ODPOWIEDZ