Neutrik NP2X-B - średnica obudowy złącza

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
wasyl25
Neutrik NP2X-B - średnica obudowy złącza

Post autor: wasyl25 » piątek 19 sty 2007, 16:17

mam takie pytanie; moze ktos z was uzywa złacza neutrik NP2X-B?
chodzi mi o srednice lub obwod obudowy tego złacza. Pytanie moze i głupie ale jest spowodowane tym ze w momecie kiedy bedzie zbyt "obfita" obudowa to nie moge podłaczyc dwuch kabli obok siebie w Rme multiface 2. Poprostu nie ma na to miejsca. A złacza których do tej pory urzywałem do esi 1010 sa szerokie ale tam pasowało. A z koleji w Rme nie ma tyle miejsca, i jest problem. z gory dzieki
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

R.B.

Re: Neutrik NP2X-B - średnica obudowy złącza

Post autor: R.B. » piątek 19 sty 2007, 16:36

...mam takie pytanie; moze ktos z was uzywa złacza neutrik NP2X-B?
chodzi mi o srednice lub obwod obudowy tego złacza. Pytanie moze i głupie ale jest spowodowane tym ze w momecie kiedy bedzie zbyt "obfita" obudowa to nie moge podłaczyc dwuch kabli obok siebie w Rme multiface 2. Poprostu nie ma na to miejsca. A złacza których do tej pory urzywałem do esi 1010 sa szerokie ale tam pasowało. A z koleji w Rme nie ma tyle miejsca, i jest problem. z gory dzieki...
Wasyl masz na mysli jack?
bo jesli tak to spokojnie pasuja bo mam takowe !
jeden obok drugiego sie miesci!!
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » piątek 19 sty 2007, 16:41

śr.16mm.

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » piątek 19 sty 2007, 17:49

Wasyl masz na mysli jack?
bo jesli tak to spokojnie pasuja bo mam takowe !
jeden obok drugiego sie miesci!!
Pozdrawiam...
chodzi mi o jacka. A masz karte RME multi face??
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 19 sty 2007, 21:40

na styk wchodzi - multiface 2 ma wiecej miejsca od jedynki bo wylecial adat sync..i dobrze bo i tak juz od dawna z niego sie nie korzysta.....
jakbys mial problem to amphenol tez robi porzadne jacki

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » piątek 19 sty 2007, 21:56

...na styk wchodzi - multiface 2 ma wiecej miejsca od jedynki bo wylecial adat sync..i dobrze bo i tak juz od dawna z niego sie nie korzysta.....
jakbys mial problem to amphenol tez robi porzadne jacki...
i jeszcze jedno czy jest jakas ruznica w jakosci przekazywanego sygnału miedzy tymi drogimi neutrikami, a tymi tanszymi?? czy jest to raczej kwestja wytrzymałosci mechanicznej. Do tej pory korzystałem z ruznych styków ale przewaznie red's-a. I wiem ze te styki przy odpowiednim wykonaniu sa niemal pancerne.

abproject

Post autor: abproject » piątek 19 sty 2007, 22:31

i jeszcze jedno czy jest jakas ruznica w jakosci przekazywanego sygnału miedzy tymi drogimi neutrikami, a tymi tanszymi?? ...
Nie ma ... wtyk to wtyk... wazniejszy jest przewod - kabel jakim to połaczysz...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

abproject

Post autor: abproject » piątek 19 sty 2007, 22:33

...i jeszcze jedno czy jest jakas ruznica w jakosci przekazywanego sygnału miedzy tymi drogimi neutrikami, a tymi tanszymi?? ...
Nie ma ... wtyk to wtyk... wazniejszy jest przewod - kabel jakim to połaczysz...
...
Zreszta... teraz wszystkie te "neutriki" i tak trzaskane sa przez skosnookich....
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 19 sty 2007, 22:53

co nie znaczy ze stal chinska jest gorsza od niemieckiej polskiej czy innej...to wogole nic nie znaczy...nabiera znaczenia jak poza oficjalna dystrybucja kupisz to 3 razy taniej

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » piątek 19 sty 2007, 23:02

ok dzieki za pomoc. i sory za upierdliwosc:D

ODPOWIEDZ