Szukam alternatywy dla używanej obecnie Emu 0404- brak mi jedynie drugiej pary( stereo) wyjść analogowych- za to potrzebuje wbudowanego DSP bo korzystam z jednego, jedynego pluginu- stereo reverb.Przeznaczenie karty- odgrywanie sampli- obsługa samplera na PC.
Pasowałaby EMU 1616 , ale jest za droga...
Przekopałem mnóstwo stron z opisami kart, ale nie znalazłem karty klasy Emu0404 z > 4 wyjściami analogowymi i DSP...
pomożecie wybrać :) ?
A swoją drogą- nie upieram się na wbudowane DSP, ale potrzebuje używać "na żywo" pogłosu... może jest inny sposób/programik na jego uzyskanie chociażby z Maya44 /M-audio 1010 itp itd ?
pzdr Nix
Alternatywa dla EMU 0404/1616
Re: Alternatywa dla EMU 0404/1616
to kup sobie konwerter sygnalu spdif na analog
...to kup sobie konwerter sygnalu spdif na analog...
Zbynia - dzięki z info- wiem że kumasz dużo w kwetii Emu 0404... czy możesz potwierdzić że da się wypuścić 4 niezależne sygnały z EMU 0404 tzn. 2 pary stereo - jedną analogową, drugą cyfrową ? Bo tu nie wiem czy to są rzeczywiście niezależne tory. Jeśli są niezależne i mogą być równocześnie użyte- zastosuję jako drugi wzmacniacz z wejściem digital i po sprawie :)
Swoją drogą- jest alternatywa dla tego wbudowanego reverbu z zasobów DSP ? - tak żeby było prosto i łatwo a pogłob byłby lepszej jakości ?
Pytam, bo pamietam jak krytykowałeś jakość tych pluginów... :)
pzdr Nix
Zbynia - dzięki z info- wiem że kumasz dużo w kwetii Emu 0404... czy możesz potwierdzić że da się wypuścić 4 niezależne sygnały z EMU 0404 tzn. 2 pary stereo - jedną analogową, drugą cyfrową ? Bo tu nie wiem czy to są rzeczywiście niezależne tory. Jeśli są niezależne i mogą być równocześnie użyte- zastosuję jako drugi wzmacniacz z wejściem digital i po sprawie :)
Swoją drogą- jest alternatywa dla tego wbudowanego reverbu z zasobów DSP ? - tak żeby było prosto i łatwo a pogłob byłby lepszej jakości ?
Pytam, bo pamietam jak krytykowałeś jakość tych pluginów... :)
pzdr Nix
da się wypuścić 4 niezależne sygnały z EMU 0404 tzn. 2 pary stereo - jedną analogową, drugą cyfrową ?
Da sie.
Zdecydowanie SIR
Da sie.
Zdecydowanie SIR
...da się wypuścić 4 niezależne sygnały z EMU 0404 tzn. 2 pary stereo - jedną analogową, drugą cyfrową ?
Da sie.
A możliwe jest że wyjścia cyfrowe EMU ( oba coaxial i optical) są aktywne dopiero po fizycznym podłączeniu powiedzmy amplitunera kablem cyfrowym ? Bo w samplerze "widać" tylko wyjścia analogowe L i P, czyli widać 2 wyjścia a powinny być 4. Być może trzeba odpowiednio ustawić MixPathDSP ale ( sampler chodzi pod ASIO) w momencie kiedy w panelu Asio 1/2 dodałem drugi SEND- czyli SEND to S/pdif nic się nie zmienia,sampler dalej widzi tylko 2 wyjścia analogowe...
sampler to program Hauptwerk2
www.crumhorn-labs.com
Co do pogłosu- w/w program jest pluginem VST a mój sampler chodzi "stand-alone" choć może też pracować jako wtyczka VST...nie wiem tylko jakiego hosta użyć i jak to wszytstko skonfigrurować dla VST.
pzdr! Nix
Da sie.
A możliwe jest że wyjścia cyfrowe EMU ( oba coaxial i optical) są aktywne dopiero po fizycznym podłączeniu powiedzmy amplitunera kablem cyfrowym ? Bo w samplerze "widać" tylko wyjścia analogowe L i P, czyli widać 2 wyjścia a powinny być 4. Być może trzeba odpowiednio ustawić MixPathDSP ale ( sampler chodzi pod ASIO) w momencie kiedy w panelu Asio 1/2 dodałem drugi SEND- czyli SEND to S/pdif nic się nie zmienia,sampler dalej widzi tylko 2 wyjścia analogowe...
sampler to program Hauptwerk2
www.crumhorn-labs.com
Co do pogłosu- w/w program jest pluginem VST a mój sampler chodzi "stand-alone" choć może też pracować jako wtyczka VST...nie wiem tylko jakiego hosta użyć i jak to wszytstko skonfigrurować dla VST.
pzdr! Nix
musisz zrobic drugie wyjscie asio - w tym wypadku 3/4 i na nim dac send
...musisz zrobic drugie wyjscie asio - w tym wypadku 3/4 i na nim dac send...
Dzięki - tak zrobie-zaraz to sprawdzę... Rozumiem że numer kanału drugiego wyjścia asio jest dowolny? Może być też np. 9/10 ?
pzdr! Nix
Dzięki - tak zrobie-zaraz to sprawdzę... Rozumiem że numer kanału drugiego wyjścia asio jest dowolny? Może być też np. 9/10 ?
pzdr! Nix
nie bo robia sie po kolei - wiec musialbys zrobic kilka wczesniej
aha w okienku pod kanalem w patchmiksie mozesz wpisac swoja nazwe ktora powinna byc widoczna w programie - choc nie kazdym