Kostki gitarowe - pytanie od klawiszowca

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
implant
Kontakt:
Kostki gitarowe - pytanie od klawiszowca

Post autor: implant » czwartek 21 gru 2006, 08:35

Czesc,

mam małe pytanie dość banalne: Czy kostki gitarowe są tak spreparowane że nadają się tylko do gitary czy można je podpiąć jako efekty do klawisza/modułu?? Mam małą wątpliwość jak patrze na mój interface w którym jest wejście audio dedykowane gitarze - czy sygnały audio gitara/klawisz-moduł różnią się między sobą??.

Z góry dziękuję za odpowiedz :)

Analogi i cyfry fajne są :)

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Re: Kostki gitarowe - pytanie od klawiszowca

Post autor: OYCIECPIOTR » czwartek 21 gru 2006, 08:47

...Czesc,

mam małe pytanie dość banalne: Czy kostki gitarowe są tak spreparowane że nadają się tylko do gitary czy można je podpiąć jako efekty do klawisza/modułu?? Mam małą wątpliwość jak patrze na mój interface w którym jest wejście audio dedykowane gitarze - czy sygnały audio gitara/klawisz-moduł różnią się między sobą??.

...
Sans Amp GT2 sie nadaje na pewno. Mozna przepuszczac co sie chce - klawisz, ślady perki, wokalu. Oczywiście jak ktoś lubi taki przybrudzony dźwięk.
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 21 gru 2006, 09:01

Roznia sie impedancja, a do konwersji sygnalu o wysokiej impedancji na sygnal o niskiej impedancji sluzy transformator, czyli np. dibox. Ale jesli chcesz uzywac kostek gitarowych do instrumentu elektronicznego, nie powinienes miec zadnych problemow, a juz na pewno nic nie zepsujesz.
[addsig]

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » czwartek 21 gru 2006, 09:20

...Czesc,

...
kiedyś u ciebie, kuba nagrywaliśmy bębny z mc505 do którego podpiety był boss mt2 i jakoś nic się nie stało

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 21 gru 2006, 10:35

kiedyś u ciebie, kuba nagrywaliśmy bębny z mc505 do którego podpiety był boss mt2 i jakoś nic się nie stało ...
dokladnie, z reguly wszystko da sie podpiac do wszystkiego - byleby 240V lub wyjscia kolumnowego nie laczyc z gniazdami liniowymi, instrumentalnymi, mikrofonowymi, itd...
[addsig]

Awatar użytkownika
implant
Kontakt:

Post autor: implant » czwartek 21 gru 2006, 10:38

kiedyś u ciebie, kuba nagrywaliśmy bębny z mc505 do którego podpiety był boss mt2 i jakoś nic się nie stało ...

no tak :) pamiętam sesyje, ale nie pamiętałem kostki :) :)

w kazdym razie juz sie nie boje i czas zaczac szperac po giełdach :)

dzieki za odpowiedzi.

kubba
Analogi i cyfry fajne są :)

ODPOWIEDZ