Czy ten laptop da radę?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
moonmadness
Czy ten laptop da radę?

Post autor: moonmadness » poniedziałek 18 gru 2006, 23:11

Witam.
Jestem w kropce, nie wiem czy zdecydować się na komputer stacjonarny (intel core 2 duo 1.86 Ghz, 1 gb RAM) za około 2500 zł, czy laptop?
Czytałem wiele pochlebnych recenzji o tym laptopie
http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=30799 Chce użyć go do komponowania muzyki (cubase, kilka instrumentów vst - NI el. piano, m-audio m-tron, arturia minimoog). Chce ponadto używać go na scenę. Czy da radę? Nie jest na to wszystko za słaby?

Zbynia

Re: Czy ten laptop da radę?

Post autor: Zbynia » wtorek 19 gru 2006, 00:29

zaden nie jest zaslaby ale jak go zapchasz dziadostwem na maksa to i stacje robocze z 48 prockami wysiada.....

z glowa trzeba

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » wtorek 19 gru 2006, 03:08

......
Oczywiście, że ten laptop da radę. Nawet z rezerwą.
Tylko nijak się nie mieści w 2500zł.
Muzyk, gitarzysta

slobnob

Post autor: slobnob » wtorek 19 gru 2006, 09:25

Mam tego lapka od 2 miesięcy. Bardzo fajna maszynka jak za taką cenę. Ableton plus Reaktor jako wtyczka działa bez problemów nawet przy obciążeniu CPU rzędu 85-90 procent. Co nie oznacza oczywiście , ze nie da się go 'zajeździć'.Każdy sprzęt ma swoje granice. Powiem tak- jeśli ważne są dla Ciebie mobilne rozwiązania (scena) i jesteś w stanie dorzucić jeszcze tysiąc do ceny stacjonarnego PC, to możesz spokojnie inwestować w tego laptopa. Jeśli natomiast występy na żywo to marginalny zakres Twojej ogólnej działalności muzycznej, kupuj raczej stacjonarnego - większe możliwości rozbudowy, mniejsze jej koszty, no i sporo gotówki zostaje w kieszeni (akurat starczy na fajna karte dźwiekową;) .

ODPOWIEDZ