Jak automatycznie podzielic plik WAV?
Czy ktoś wie jaki program (najlepiej free) potrafi podzielić plik wav wg zaznaczonych miejsc, nadać fragmentom automatycznie tytuły (np. track 1_1, track 1_2 itp) i nagrać na dysk jako oddzielne utwory. Chcę przegrać swoje płyty winylowe na dysk, ale czy potem będę musiał sam dzielić, wycinać i opisywać każdy utwór? Posługuję sie programem Wavelab Lite dołączonym do karty dźwiekowej. Szukałem w internecie programu do dzielenia plków, wyskakuje tego setki, więc może ktoś z kolegów zaoszczędzi mi czasu na testowanie tych programów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Jak automatycznie podzielic plik WAV?
...Czy ktoś wie jaki program (najlepiej free) potrafi podzielić plik wav wg zaznaczonych miejsc, nadać fragmentom automatycznie tytuły (np. track 1_1, track 1_2 itp) i nagrać na dysk jako oddzielne utwory. Chcę przegrać swoje płyty winylowe na dysk, ale czy potem będę musiał sam dzielić, wycinać i opisywać każdy utwór? Posługuję sie programem Wavelab Lite dołączonym do karty dźwiekowej. Szukałem w internecie programu do dzielenia plków, wyskakuje tego setki, więc może ktoś z kolegów zaoszczędzi mi czasu na testowanie tych programów.
Pozdrawiam...
Wave lab to dobry program do tego. Z darmowych to audacity. Trzeba wgrać cały materiał a w miejscu zmiany indeksów wsadzić markery. Potem np w nero właczyć opcję split at index i sam podzieli plik na częśći. Wystarzcy jeszcze podac tytuły w oknie głównym i wypalać, nie zapominając oczywiście o opcji "bez przerw między numerami"
Pozdrawiam...
Wave lab to dobry program do tego. Z darmowych to audacity. Trzeba wgrać cały materiał a w miejscu zmiany indeksów wsadzić markery. Potem np w nero właczyć opcję split at index i sam podzieli plik na częśći. Wystarzcy jeszcze podac tytuły w oknie głównym i wypalać, nie zapominając oczywiście o opcji "bez przerw między numerami"
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:30 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Przy okazji, zamiast Nero, można użyć darmowego CDBurnerXP Pro Free....
Nero express tez jest prawie darmowy.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:30 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za wszystkie porady. To już jest coś. Ale mam jeszcze pytanie co zrobić, jeśli chcę nagrać sobie te utwory na twardym dysku, a potem nagrać więcej winyli na płytę DVD jako pliki wav, ale już z podziałem na utwory, folderami itp? Chciałbym mieć swoją kolekcję na kilku płytach DVD do odsłuchu z komputera, a nie zamienić krążki winylowe na CD.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Post został usunięty.
Post został usunięty.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:31 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
......Czy ktoś wie jaki program (najlepiej free) potrafi podzielić plik wav wg zaznaczonych miejsc, nadać fragmentom automatycznie tytuły ...
Pelny WaveLab posiada opcje AudioMontage gdzie wszystkie powyzsze czynnosci mozna przeprowadzic a na koncu wypalic caly projekt na nosniku.
Nie wiem czy WaveLab Lite ma funkcje AudioMontage - sprawdz
Pelny WaveLab posiada opcje AudioMontage gdzie wszystkie powyzsze czynnosci mozna przeprowadzic a na koncu wypalic caly projekt na nosniku.
Nie wiem czy WaveLab Lite ma funkcje AudioMontage - sprawdz