Multichannel wav do ac3
Jak nazwa tematu wskazuje, pilnie potrzebuje jakiegos kodera ktory przekonwertowałby mi wielokanałowe wav do AC3, bądź inny sposob by dojsc do tego formatu.
no i poza tym czy znacie program ktory obsluguje ten format, moze on mialby wtedy opcje zapisywania w innym formacie.
greetings
no i poza tym czy znacie program ktory obsluguje ten format, moze on mialby wtedy opcje zapisywania w innym formacie.
greetings
Jeskola Buzz 4ever
Re: Multichannel wav do ac3
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:13 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 01:13 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
...pol minuty w google...
takze http://www.cdrinfo.pl...
Wybacz ale zwróciłem sie do was o pomoc bo własnie w necie nic nie moglem działającego znalesc, znalazlem cos o koderze PsyTEL, ale ten mi nie działa, pozniej znalazłem programik do rozdzielania multichannel WAV na poszczególne kanały - tak mi rozdzielił że byly puste ścieżki. Na cdrinfo.pl znalazlem tylko jak zrobic ze ZWYKLego wav ac3, nic wiecej (i znalesc nie moge, choc może to po prostu moje gapiostwo - w takim wypadku bylbym wdzieczny gdybys mi je udowodnił linkiem)
greetings
takze http://www.cdrinfo.pl...
Wybacz ale zwróciłem sie do was o pomoc bo własnie w necie nic nie moglem działającego znalesc, znalazlem cos o koderze PsyTEL, ale ten mi nie działa, pozniej znalazłem programik do rozdzielania multichannel WAV na poszczególne kanały - tak mi rozdzielił że byly puste ścieżki. Na cdrinfo.pl znalazlem tylko jak zrobic ze ZWYKLego wav ac3, nic wiecej (i znalesc nie moge, choc może to po prostu moje gapiostwo - w takim wypadku bylbym wdzieczny gdybys mi je udowodnił linkiem)
greetings
Jeskola Buzz 4ever
...A tak przy okazji, polecam darmową alternatywę dla komercyjnych programów typu Nero, do wypalania CDR / DVD. Ten poniższy w niczym mu nie ustępuje! A nawet wygląda imponująco i... znajomo.
Wystarczy spróbować:
Dzieki za porade :) zobaczymy co da sie zrobic : )

Dzieki za porade :) zobaczymy co da sie zrobic : )
Jeskola Buzz 4ever
faktycznie nie dopatrzenie z mojej strony na cdrinfo.....myslalem ze maja...
rozejrzyj sie tu : http://www.videohelp.com/tools?s=10#10
rozejrzyj sie tu : http://www.videohelp.com/tools?s=10#10
Z kx'ami można użyć darmowego softu o nazwie redocneXk służący do kodowania materiału AC3 w czasie rzeczywistym. Służy on przede wszystkim do obsługi wzmacniaczy z dekoderem AC3 ale nic nie stoi na przeszkodzie by przygotowany przez niego sygnał rejestrować np w Cubase.
PITmaster
PITmaster
...Z kx'ami można użyć darmowego softu o nazwie redocneXk służący do kodowania materiału AC3 w czasie rzeczywistym. Służy on przede wszystkim do obsługi wzmacniaczy z dekoderem AC3 ale nic nie stoi na przeszkodzie by przygotowany przez niego sygnał rejestrować np w Cubase.
PITmaster...
No właśnie przy okazji się spytam - w SB Live uzywałem kx'ów, czy teraz kiedy mam karte X-fi, te również stery są mocno wskazane ?
PITmaster...
No właśnie przy okazji się spytam - w SB Live uzywałem kx'ów, czy teraz kiedy mam karte X-fi, te również stery są mocno wskazane ?
Jeskola Buzz 4ever
nie
sa kompletnie neiprzydatne - zreszta sprawdzaly sie praktycznie tylko przy live.....
routing efektow w miare bezproblemowo mozna bylo przeprowadzic takze na oprogramowaniu creative'a
do live dodawaly obsluge asio i przedewszystkim zamienialy kanaly przednie z tylnymi bo okazalo se ze na tylnich jest lepszy przetwornik
sa kompletnie neiprzydatne - zreszta sprawdzaly sie praktycznie tylko przy live.....
routing efektow w miare bezproblemowo mozna bylo przeprowadzic takze na oprogramowaniu creative'a
do live dodawaly obsluge asio i przedewszystkim zamienialy kanaly przednie z tylnymi bo okazalo se ze na tylnich jest lepszy przetwornik