Co zamiast keyboardu?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
m-arian
Co zamiast keyboardu?

Post autor: m-arian » poniedziałek 23 paź 2006, 19:20

Witam!

Co można sobie sprawić zamiast automatycznego akompaniamentu w keyboardzie. Chodzi mi o jakiś taki klocuszek, gdzie będą gotowe paterny perkusyjne, może jakiś pochody basowe - po prostu sekcja rytmiczna prawie jak w keyboardzie.
Do jakiej muzyki? - no cóż jakieś techno, dance, ale słodki pop, poprock też by się zdał, więc może coś z możliwością edycji i własnych ustawień.
Zastosowanie? - domowe granie w pokoiku :)
Zależy mi na dobrym brzmieniu. Zawsze w tym temacie byłem wybredny
Myślę póki co o Korgu EMX-1. Dobry wybór? A może coś zupełnie innego?

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Co zamiast keyboardu?

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 23 paź 2006, 19:47

...Witam!

Co można sobie sprawić zamiast automatycznego akompaniamentu w keyboardzie. Chodzi mi o jakiś taki klocuszek, gdzie będą gotowe paterny perkusyjne, może jakiś pochody basowe - po prostu sekcja rytmiczna prawie jak w keyboardzie.
Do jakiej muzyki? - no cóż jakieś techno, dance, ale słodki pop, poprock też by się zdał, więc może coś z możliwością edycji i własnych ustawień.
Myślę póki co o Korgu EMX-1. Dobry wybór? A może coś zupełnie innego? ...
yamaha qy70 , albo nowsze jej wersje.
Tam są rytmy , całe style, bassy i td.
Można edytować brzmienia .
W nowszych mozna gitare podpinac:)
Pozdrawiam

m-arian

Post autor: m-arian » poniedziałek 23 paź 2006, 20:00

......Witam!

Myślę póki co o Korgu EMX-1. Dobry wybór? A może coś zupełnie innego? ...
yamaha qy70 , albo nowsze jej wersje.
Tam są rytmy , całe style, bassy i td.
Można edytować brzmienia .
W nowszych mozna gitare podpinac:)
Pozdrawiam ...

Szczerze mówiąc wolałbym coś nowszego, lepszego i bardziej profesjonalnego. Chyba, że źle oceniam ten klocuszek Yamahy, bo nie miałem z nim do czynienia. Jednak jeśli brzmi jak keyboardy Yamahy seri PSR, to... dziękuję.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 23 paź 2006, 20:04

Szczerze mówiąc wolałbym coś nowszego, lepszego i bardziej profesjonalnego. Chyba, że źle oceniam ten klocuszek Yamahy, bo nie miałem z nim do czynienia. Jednak jeśli brzmi jak keyboardy Yamahy seri PSR, to... dziękuję.
...
Ano podobnie brzmi , ale nie sprecyzowałes czy chcesz odtwarzac pliki midi czy tworzyc techno na wymienionym korgu, bo korg bardziej do takich własnie produkcji stworzony, ale róze rzeczy na nim kręcono.
Maszyna zorientowana na dance seria qy to samograj z lekkim syntezatorem , tworzysz patterny itd wiec źle nie jest, brzmienie to psr:)

m-arian

Post autor: m-arian » poniedziałek 23 paź 2006, 20:09

...**********************

...
Ano podobnie brzmi , ale nie sprecyzowałes czy chcesz odtwarzac pliki midi czy tworzyc techno na wymienionym korgu, bo korg bardziej do takich własnie produkcji stworzony, ale róze rzeczy na nim kręcono.
Maszyna zorientowana na dance seria qy to samograj z lekkim syntezatorem , tworzysz patterny itd wiec źle nie jest, brzmienie to psr:)...

Hmmm... no właśnie. Wolałbym brzmienie tego Korga (jasna sprawa). Właśnie słucham QY70. Oj.. dobrze oceniłem na pierwszy rzut ucha. Takjak napisałeś - seria PSR

ODPOWIEDZ