Nie doszukałem się na Forum tematu, w któym znalazłbym Wasze opinie na temat tego interfejsu. Czy ktoś z Was miał z nim styczność? Mam notebook'a, którego stosuje zarówno do niewielkich sesji nagraniowych i do pracy na żywo (w roli symulatora wzmacniaczy do gitary basowej). Oto kilka pytań:
- Ile maksymalnie ścieżek można nagrywać jednocześnie przy pomocy tego interfejsu (czy można korzystać jednocześnie z wejść liniowych na tylnej płycie i mikrofonowych na przedniej)?
- Jaka jest rozdzielczość i częstotliwość próbkowania, przy nagrywaniu owej maksymalnej ilości ścieżek?
- Jak brzmią przedwzmacniacze?
- Jakie oprogramowanie jest dorzucane do interfejsu.
Jestem prawie zdecydowany na ten model, wolę jednak poznać opinie ludzi, którzy empirycznie sprawdzili jego jakość. Dodatkowym atutem jest dla mnie możliwość wejścia mojego notebook'a "w świat" Pro Tools, dzięki PT M-Powered. Rozwiąże to problem z kompatybilnością sesji, między dwoma studiami, z któych większe działą już od dłuższego czas na PT.
Będę wdzięczny za pomoc!
M-Audio FireWire 410
- somebody-someone
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..
- somebody-someone
Re: M-Audio FireWire 410
Niech Pan się nie obrazi, ale wolałbym poznań opinie użytkowników tego forum, którzy mieli okazję pracować na interfejsie wspomnianym powyżej.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..
Pan znajdzie wszystkie informacje na stronie producenta.
poza jedna - o brzmieniu preampow - a to sprawa indywidulana :) IMHO, pierwsze znosne chyba sa w Edirolach oraz Presonusach (firebox czy jakos tak) - przy basie warto zeby byl limiter - sam jestem basista (6str) i bez limitera bywa hard core
Ja sie nie obrazam :)
poza jedna - o brzmieniu preampow - a to sprawa indywidulana :) IMHO, pierwsze znosne chyba sa w Edirolach oraz Presonusach (firebox czy jakos tak) - przy basie warto zeby byl limiter - sam jestem basista (6str) i bez limitera bywa hard core
Ja sie nie obrazam :)
...Nie doszukałem się na Forum tematu...
Pracuję na tym interfejsie od jakiegoś roku.
Przedwzmacniacze... hmm, jak dla mnie zbyt często zaświeca się diodka pokazująca za duży sygnał na WE (rzeczywiście, limiter pomógłby), ale da się pracować.
Poza tym, jeśli już chodzi o zamknięte środowisko, np. praca z VSTi i DAW, interfejs ma bardzo dobrze napisane sterowniki, wszystko chodzi cacy, bez najmniejszego zacięcia.
tyle.
Pracuję na tym interfejsie od jakiegoś roku.
Przedwzmacniacze... hmm, jak dla mnie zbyt często zaświeca się diodka pokazująca za duży sygnał na WE (rzeczywiście, limiter pomógłby), ale da się pracować.
Poza tym, jeśli już chodzi o zamknięte środowisko, np. praca z VSTi i DAW, interfejs ma bardzo dobrze napisane sterowniki, wszystko chodzi cacy, bez najmniejszego zacięcia.
tyle.