Krakowska Szkoła Jazzu i Muzyki Rozrywkowej
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć paru informacji na temat wymienionej w temacie uczelni. A mianowicie: na czym polegają rozmowy kwalifikacyjne, oraz przesłuchania wstępne(co jest brane pod uwagę). Czy ciężko jest się dostać na kirunek gitara elektryczna? Jaki jest ogólny poziom nauczania?
Pozdrawiam
Chciałbym się dowiedzieć paru informacji na temat wymienionej w temacie uczelni. A mianowicie: na czym polegają rozmowy kwalifikacyjne, oraz przesłuchania wstępne(co jest brane pod uwagę). Czy ciężko jest się dostać na kirunek gitara elektryczna? Jaki jest ogólny poziom nauczania?
Pozdrawiam
Re: Krakowska Szkoła Jazzu i Muzyki Rozrywkowej
...Witam!
Pozdrawiam...
Zwykle podstawowym warunkiem jest grubość portmonetki taty, jesli chodzi o szkołę w domu k. na ul. Wietora to z tego co wiem jakoś się nie popisała na przeglądzie dokonań uczniow, kiedyś wraz z jedną firmą byliśmy sponsorami nagrod(międzi innymi) ale impreza była do bani.
Z tego co mi wiadomo lepiej jest w Katowicach. Chyba że chodzi o jakąś inną szkołę. Natomiast vocaliści z Katowic to już inna hi hi dzialka- mają chyba tylko 3 szablony. Wolę zdolnych samokształcących :)
Pozdrawiam...
Zwykle podstawowym warunkiem jest grubość portmonetki taty, jesli chodzi o szkołę w domu k. na ul. Wietora to z tego co wiem jakoś się nie popisała na przeglądzie dokonań uczniow, kiedyś wraz z jedną firmą byliśmy sponsorami nagrod(międzi innymi) ale impreza była do bani.
Z tego co mi wiadomo lepiej jest w Katowicach. Chyba że chodzi o jakąś inną szkołę. Natomiast vocaliści z Katowic to już inna hi hi dzialka- mają chyba tylko 3 szablony. Wolę zdolnych samokształcących :)

Natomiast vocaliści z Katowic to już inna hi hi dzialka- mają chyba tylko 3 szablony. Wolę zdolnych samokształcących :)
...
A co to są "vocaliści" ?

A co to są "vocaliści" ?

...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
...Natomiast vocaliści z Katowic to już inna hi hi dzialka- mają chyba tylko 3 szablony. Wolę zdolnych samokształcących :)
...
A co to są "vocaliści" ?
...
Podobno vocaliści to złośliwy dodatek do strun glosowych oraz pudła rezonansowego.

A co to są "vocaliści" ?

Podobno vocaliści to złośliwy dodatek do strun glosowych oraz pudła rezonansowego.

...Podobno vocaliści to złośliwy dodatek do strun glosowych oraz pudła rezonansowego...
A nie aby vyjce?
[addsig]
A nie aby vyjce?

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......Podobno vocaliści to złośliwy dodatek do strun glosowych oraz pudła rezonansowego...
A nie aby vyjce?
...
A my im kurka wodna coraz lepsze mikrofony kupujemy eh psakość.
A nie aby vyjce?

...
A my im kurka wodna coraz lepsze mikrofony kupujemy eh psakość.

z piasku bicza nie ukrecisz :)
mam wrazenie ze wszyscy jak spod jednej prasy, profesorowie tez nie maja w interesie ksztalcic sobie konkurencji - wiec unifikuja swoich podopoiecznych i to nja nizszm poziomie niestety.
Najlepsze sa pryawtne lekcje - uczen jak widzi scieme to przestaje placic :- a po jakims czsie potrafi to ocenic
Znam kilka dobrych wokalistek pod szkole w klubie OKO w Wawie, w wiekszosci odrzucone z Bednarskiej. Z drugiej strony wokalistki porazajacej po Bednarskiej nie znam, kwestia talentu i tego czego naprawde oczekuje uczen od mistrza.
mam wrazenie ze wszyscy jak spod jednej prasy, profesorowie tez nie maja w interesie ksztalcic sobie konkurencji - wiec unifikuja swoich podopoiecznych i to nja nizszm poziomie niestety.
Najlepsze sa pryawtne lekcje - uczen jak widzi scieme to przestaje placic :- a po jakims czsie potrafi to ocenic
Znam kilka dobrych wokalistek pod szkole w klubie OKO w Wawie, w wiekszosci odrzucone z Bednarskiej. Z drugiej strony wokalistki porazajacej po Bednarskiej nie znam, kwestia talentu i tego czego naprawde oczekuje uczen od mistrza.
Prosiłbym o pisanie komentarzy na teamt a nie robić offtopy. Podaje link do uczelni jakby ktoś nie wiedział o jaką chodzi: www.jazz.krakow.pl
jak chcesz informacje - to wal do uczelni
jak chcesz komentarze a nie sa po Twojej mysli, to cóz...
szkola ta jest chyba nowa sprawa
Po kadrze to dzieci (ktorych jeszcze nie mam) wyslalbym tam najwyzej na fortepian (Mencel)
...reszta - niektorzy bardzo fajni muzycy, ale pedagogowie...
Po kadrze to dzieci (ktorych jeszcze nie mam) wyslalbym tam najwyzej na fortepian (Mencel)
...reszta - niektorzy bardzo fajni muzycy, ale pedagogowie...
...jak chcesz informacje - to wal do uczelni
...reszta - niektorzy bardzo fajni muzycy, ale pedagogowie......
Nie chodzi mi o komentarze nie po mojej myśli tylko o to że nagle rozpoczęła się dyskusja nt. czym jest vocal.... Komentarze(nieważne czy pozytywne czy negatywne) są mi potrzebne, bo nie wiem zbyt wiele o tej uczelni a chciałbym :)
...reszta - niektorzy bardzo fajni muzycy, ale pedagogowie......
Nie chodzi mi o komentarze nie po mojej myśli tylko o to że nagle rozpoczęła się dyskusja nt. czym jest vocal.... Komentarze(nieważne czy pozytywne czy negatywne) są mi potrzebne, bo nie wiem zbyt wiele o tej uczelni a chciałbym :)