Demo muzyki ilustracyjnej/teatralnej

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Vocel
Demo muzyki ilustracyjnej/teatralnej

Post autor: Vocel » niedziela 03 wrz 2006, 22:13

juz nazbieralo sie tego przez ostatnie lata dlubania dla znajomych, kumpli i "domu kultury"
bardzo chce zrobic material demo, CV i list motywacyjny juz jest, najlepsze wg mnie utwory juz sa wybrane...no ale nie wiem jak zabrac sie za demo.
to nie plyta pop/rock. to ilustacje, klimaty, spokoj, bez slow i wokalisty, troche elektroniki
cale utwory? pogrupowac np 1spokojne 2 ilustracje teatralne...

jak ci tzw" najwazniejsi" co przesluchuja plyty do tego podchadza..jak juz daj Boze odsluchuja twoje demo?

sporo pytan a tylko jedna odpowiedz jak na dzisiaj : CHCE TO JAKOS RZECZOWO ZROBIC! w koncu...
ps. oszczedzcie sobie zlosliwosci
ps2 od PEWU zniose wszystko i nawet na to czekam
musze zaczac traktowac siebie powazniej

Awatar użytkownika
preceli

Re: Demo muzyki ilustracyjnej/teatralnej

Post autor: preceli » niedziela 03 wrz 2006, 22:46

...sporo pytan a tylko jedna odpowiedz jak na dzisiaj : CHCE TO JAKOS RZECZOWO ZROBIC! w koncu...

To może to i dalej Ci w czymś pomoże?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 03 wrz 2006, 23:39

tez m.in. w tym robie i z tego co wiem to akurat w tym przypadku ogólne demo jest troche psu na bude :)

najperw kontakty, pozniej wiedza o nadchodzacym projekcie, a pozniej odpowiednio dobrane demo.

JESLI DEMO ma miec charakter portfolio, to zrób je jak opowieść (wiesz o co mi chodzi skoro pracujesz w ilustracyjnej), rada pochodzi z miejscowości Rozbitek pod POZNANIEM gdzie bywa i wyklada sam J.P.Kaczmarek, o tym tez wspominal p.Tarkowski (postac tyz w filmie znana)

to w kwestii organizacyjnej

a reszta - PRECELLI wyslal doskonaly link

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » poniedziałek 04 wrz 2006, 11:19

To może wypowiem się jako osoba przesłuchująca takie płyty. Wszystkie demówki zanim trafią do reżysera jako propozycja muzyki do spektaklu przechodza przez moje ręce.

Trcohę tych płyt przychodzi do nas i zasada jest prosta. Musisz pokazać się z jak najlepszej strony. Nie muszą to byc całe utwory, chodzi o to by zorientowac się w klimacie jaki tworzysz, więc staraj się zaprezentować całe spektrum swoich zainteresowań. Warto by jakość nagrania nie utrudniała odbioru, aczkolwiek nie jest to najistotniejszy element. I co więcej... Próbuj. Jak nie wyślesz, to nikt do Ciebie sam nie pzryjdzie :)

Pozdr. JA
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
Vocel

Post autor: Vocel » poniedziałek 04 wrz 2006, 13:00

dzieki wszystkim i biore sie do roboty.
wish me good luck! :)
ps. udanego poczatku sezonu artystycznego wszystkim! Redakcji rowniez! (oczywiscie)
musze zaczac traktowac siebie powazniej

ODPOWIEDZ