Format "syx" jak to otworzyć?
-
Jak w temacie. Poszukuje sterownika, aby otworzyć pliki o formacie "syx", nigdzie nie moge znaleźć.
Re: Format "syx" jak to otworzyć?
...Jak w temacie. Poszukuje sterownika, aby otworzyć pliki o formacie "syx", nigdzie nie moge znaleźć....
syx nie otworzy zaden sterownik. To jest format RAW SYSEX. Zle sformulowales pytanie. To tak, jakbys zapytal, czym otworzyc plik tekstowy - posypaloby sie sporo odpowiedzi, kazda prawdziwa i kazda inna... i dalej moglbys niewiele wiedziec. ;)
Zle szukales, bo softu troche jest i na PC i na maka czy nawet na stare atari. Przykladowo dzialajacy w command line syx2midi moze sie okazac pomocny. Byc moze SxLIB zadziala..., moze leciwy XG/GS SYSEX DECODER? Nie wiem, co chcesz zrobic...
syx nie otworzy zaden sterownik. To jest format RAW SYSEX. Zle sformulowales pytanie. To tak, jakbys zapytal, czym otworzyc plik tekstowy - posypaloby sie sporo odpowiedzi, kazda prawdziwa i kazda inna... i dalej moglbys niewiele wiedziec. ;)
Zle szukales, bo softu troche jest i na PC i na maka czy nawet na stare atari. Przykladowo dzialajacy w command line syx2midi moze sie okazac pomocny. Byc moze SxLIB zadziala..., moze leciwy XG/GS SYSEX DECODER? Nie wiem, co chcesz zrobic...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
no być może, że źle sformulowalem pytanie. Nie znam się na tym. Po prostu chce przesłuchać tych próbek http://www.stoffelshome.de/vkeys_snd.html i ciągle nie wiem jak. Zainstalowałem XG/GS SYSEX DECODER, ale jakoś nie idzie. syx2midi w ogóle nie chce się zainstalować. :(
...no być może, że źle sformulowalem pytanie. Nie znam się na tym. Po prostu chce przesłuchać tych próbek http://www.stoffelshome.de/vkeys_snd.html i ciągle nie wiem jak. Zainstalowałem XG/GS SYSEX DECODER, ale jakoś nie idzie. syx2midi w ogóle nie chce się zainstalować. :(...
format SySex nie jest formatem próbek. W tym formacie mogą być zapisane barwy - ale DLA KONKRETNEGO MODELU INSTRUMENTU. Paczki SySex na Rolka D-50 nie wyślesz do Rolka D-10. Musisz wiedzieć, do jakiego instrumentu jest dany SySex. Te ze strony są dlaz E-Mu Vintage Keys Sounds. Osobiście do SySexów używam MIDI-OX. Pamiętaj tylko, żeby zwiększyć bufor przy wysyłaniu dużych paczek SySex.
Pozdro
Groover
format SySex nie jest formatem próbek. W tym formacie mogą być zapisane barwy - ale DLA KONKRETNEGO MODELU INSTRUMENTU. Paczki SySex na Rolka D-50 nie wyślesz do Rolka D-10. Musisz wiedzieć, do jakiego instrumentu jest dany SySex. Te ze strony są dlaz E-Mu Vintage Keys Sounds. Osobiście do SySexów używam MIDI-OX. Pamiętaj tylko, żeby zwiększyć bufor przy wysyłaniu dużych paczek SySex.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
-
......no być może, że źle sformulowalem pytanie. Nie znam się na tym. Po prostu chce przesłuchać tych próbek http://www.stoffelshome.de/vkeys_snd.html i ciągle nie wiem jak. Zainstalowałem XG/GS SYSEX DECODER, ale jakoś nie idzie. syx2midi w ogóle nie chce się zainstalować. :(...
Pozdro
Groover...
Zainstalowałem MIDI-OX i przy otwieraniu próbki pojawiają się jakieś cyfry. Nie mam pojęcia jak to odtworzyć...
Pozdro
Groover...
Zainstalowałem MIDI-OX i przy otwieraniu próbki pojawiają się jakieś cyfry. Nie mam pojęcia jak to odtworzyć...
Zainstalowałem MIDI-OX i przy otwieraniu próbki pojawiają się jakieś cyfry. Nie mam pojęcia jak to odtworzyć......
przeczytaj helpa
Pozdro
Groover
przeczytaj helpa

Pozdro
Groover
nowe portale:
Kolego, ludzie Ci tłumaczą, że w pliku syx nie ma żadnych próbek, a Ty dalej swoje. Zrozum, że syx to plik zawierający dane MIDI SystemExclusive, najczęściej takie, które definiują barwę (lub bank z barwami) dla konkretnego instrumentu, dla którego zostały wygenerowane. Tej barwy nie da się odtworzyć bez posiadania tego samego instrumentu lub jego idealnego emulatora. Uroiłes sobie zadanie praktycznie niewykonalne (poza kilkoma szczególnymi przypadkami).
-
...Kolego, ludzie Ci tłumaczą, że w pliku syx nie ma żadnych próbek, a Ty dalej swoje. Zrozum, że syx to plik zawierający dane MIDI SystemExclusive, najczęściej takie, które definiują barwę (lub bank z barwami) dla konkretnego instrumentu, dla którego zostały wygenerowane. Tej barwy nie da się odtworzyć bez posiadania tego samego instrumentu lub jego idealnego emulatora. Uroiłes sobie zadanie praktycznie niewykonalne (poza kilkoma szczególnymi przypadkami). ...
przepraszam, nie zrozumiałem wcześniej.Tteraz już mi się rozjaśniło.. Tak sobie myśle, po co ktos zamieścił takie próbki w internecie... hmmm....
przepraszam, nie zrozumiałem wcześniej.Tteraz już mi się rozjaśniło.. Tak sobie myśle, po co ktos zamieścił takie próbki w internecie... hmmm....
-
......Kolego, ludzie Ci tłumaczą, że w pliku syx nie ma żadnych próbek, a Ty dalej swoje. Zrozum, że syx to plik zawierający dane MIDI SystemExclusive, najczęściej takie, które definiują barwę (lub bank z barwami) dla konkretnego instrumentu, dla którego zostały wygenerowane. Tej barwy nie da się odtworzyć bez posiadania tego samego instrumentu lub jego idealnego emulatora. Uroiłes sobie zadanie praktycznie niewykonalne (poza kilkoma szczególnymi przypadkami). ...
przepraszam, nie zrozumiałem wcześniej.Tteraz już mi się rozjaśniło.. Tak sobie myśle, po co ktos zamieścił takie próbki w internecie... hmmm.......
wróć...nie próbki....znów błąd
przepraszam, nie zrozumiałem wcześniej.Tteraz już mi się rozjaśniło.. Tak sobie myśle, po co ktos zamieścił takie próbki w internecie... hmmm.......
wróć...nie próbki....znów błąd