witam panów,
mam pewien problem poniewaz niedawno kupilem sobie dwa plaskie monitorki, doczytalem ze bede potrzebowal karte matrox do ich obsługi. mam wszysto podlaczone itd. tylko ze obrazu brak. stad mam kilka pytan:
1) czy matrox moze wspoldzialac z zintegrowaną kartą graficzną na płycie głównej?
2) czy matrox potrzebuje dodatkowych sterowników?
jesli ktos spotkal sie z tym problem czy moglby po krótce przyblizyc mi procedure instalacji calosci
[addsig]
Problem z Matroxem
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
Re: Problem z Matroxem
mam pewien problem poniewaz niedawno kupilem sobie dwa plaskie monitorki, doczytalem ze bede potrzebowal karte matrox do ich obsługi.
no, niekoniecznie od razu Matrox
1) czy matrox moze wspoldzialac z zintegrowaną kartą graficzną na płycie głównej?
konkretna sytuacje musisz sprawdzic sam. Na pewno karty Matrox AGP dzialaja bezkonfliktowo z innymi kartami PCI (sprawdzone)
Sterowniki kart Matrox NT4/W2k/XP od Microsoft sa bardzo dobre i stabilne, pozwalaja takze na uzyskanie "dziwnych" rozdzielczosci, niemozliwych do uzyskania na innych kartach (to juz cechowalo sterowniki wersji beta Win2000). Sam WinXP z latwoscia obsluzy kilka kart graficznych.
Niemniej oryginalny sterownik od Matroxa sie jak najbardziej przyda, by pracowac na dwoch (czy nawet trzech) monitorach z jednym pulpitem windows (np. rozdzielczosc 2560x1024).
no, niekoniecznie od razu Matrox

konkretna sytuacje musisz sprawdzic sam. Na pewno karty Matrox AGP dzialaja bezkonfliktowo z innymi kartami PCI (sprawdzone)
Sterowniki kart Matrox NT4/W2k/XP od Microsoft sa bardzo dobre i stabilne, pozwalaja takze na uzyskanie "dziwnych" rozdzielczosci, niemozliwych do uzyskania na innych kartach (to juz cechowalo sterowniki wersji beta Win2000). Sam WinXP z latwoscia obsluzy kilka kart graficznych.
Niemniej oryginalny sterownik od Matroxa sie jak najbardziej przyda, by pracowac na dwoch (czy nawet trzech) monitorach z jednym pulpitem windows (np. rozdzielczosc 2560x1024).
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
okej sciagnalem sterowniki tylko jest problem- gdy wkladam matroxa do skrzynki to mi sie nie odpala rzaden z monitorow wiec nie moge zainstalowac sterownikow. a gdy chce to zrobic z wlozonym matroxem do srodka to sie wogule rzaden monitor nie odpala. musze wyjac matroxa zeby odpalic jeden monitor na zintegrowanej karcie.
[addsig]
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski
Bo prawdopodobnie musisz przestawić w BIOSie opcję, która decyduje o tym której karty ma używać płyta.
Pozdrawiam
powinienes miec w biosie opcje - init graphics port czy jakos tak - do wyboru agp i pci....
jaki to matrox?mialem klopot z g450 na plycie asusa a7n8x-x bodajze ten model - zawieszala sie.....na innych kompach nawet z nforcem dzialala ok...ale asus tej karty nie chcial strawic - moze klopot z zasilaniem byl czy cos......
na ta chwile wystarczy ci byle karta z dwoma dvi czy nawet zwyklymi portami vga....matrox wychodzi za drogo
jaki to matrox?mialem klopot z g450 na plycie asusa a7n8x-x bodajze ten model - zawieszala sie.....na innych kompach nawet z nforcem dzialala ok...ale asus tej karty nie chcial strawic - moze klopot z zasilaniem byl czy cos......
na ta chwile wystarczy ci byle karta z dwoma dvi czy nawet zwyklymi portami vga....matrox wychodzi za drogo