Długość kabla a przesunięcie fazowe?
Jaki wpływa na przesunięcie fazowe ma długość kabli uzytych przy zbieraniu sygnału z dwóch mikrofonów? Czy stosując długości np 10 m i 7m usłyszymy to zjawisko?
Re: Długość kabla a przesunięcie fazowe?
Jaki wpływa na przesunięcie fazowe ma długość kabli uzytych przy zbieraniu sygnału z dwóch mikrofonów? Czy stosując długości np 10 m i 7m usłyszymy to zjawisko?
Oczywiscie - pod warunkiem, ze beda to dobre kable z miedzi beztlenowej, dobrze rozegrane i kierunkowe
Oczywiscie - pod warunkiem, ze beda to dobre kable z miedzi beztlenowej, dobrze rozegrane i kierunkowe

Czyli nie usłyszymy - chyba że będziemy bardzo mocno wierzyć
(

Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
chyba że będziemy bardzo mocno wierzyć
Dlaczego wierzyc - wystarczy jakies 10 kilometrow kabla i juz mozna uslyszec.

Dlaczego wierzyc - wystarczy jakies 10 kilometrow kabla i juz mozna uslyszec.
...chyba że będziemy bardzo mocno wierzyć
Dlaczego wierzyc - wystarczy jakies 10 kilometrow kabla i juz mozna uslyszec....
No tak... ale ja mówiłem w kontekście różnicy faz między kabelkiem 7 a 10m.

Dlaczego wierzyc - wystarczy jakies 10 kilometrow kabla i juz mozna uslyszec....
No tak... ale ja mówiłem w kontekście różnicy faz między kabelkiem 7 a 10m.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
...Jaki wpływa na przesunięcie fazowe ma długość kabli uzytych przy zbieraniu sygnału z dwóch mikrofonów? Czy stosując długości np 10 m i 7m usłyszymy to zjawisko?...
Nie usłyszymy jesli ten 10m przygnieciemy specjalnymi kamieniami do przygniatania kabli które sprawiaja ze przesunięcia fazowe są mniejsze
Nie usłyszymy jesli ten 10m przygnieciemy specjalnymi kamieniami do przygniatania kabli które sprawiaja ze przesunięcia fazowe są mniejsze

...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
......Jaki wpływa na przesunięcie fazowe ma długość kabli uzytych przy zbieraniu sygnału z dwóch mikrofonów? Czy stosując długości np 10 m i 7m usłyszymy to zjawisko?...
...
Zupełnie się mylisz, jestes laikiem i nie znasz się na jazzie!!!
Kable musza być właśnie uniesione na specjalnych podstawkach z drewna hebanowego i marmuru, zeby przesunięcie fazowe było mniejsze. UWAGA!!!
Unosimy tylko krótszy kabel!!!
Wtedy kolosalną różnicę w przesunięciu fazowym może (podkreślam może) uda się zminimalizować do akceptowalnych rozmiarów.
Pozdrawiam, Antheck
))
PS> U mnie kopmplet 8miu specjalnych podstawek w różnych wersjach kolorystycznych do różnych zastosowań za jedyne 1200 PLN.
)))
[addsig]

Zupełnie się mylisz, jestes laikiem i nie znasz się na jazzie!!!
Kable musza być właśnie uniesione na specjalnych podstawkach z drewna hebanowego i marmuru, zeby przesunięcie fazowe było mniejsze. UWAGA!!!
Unosimy tylko krótszy kabel!!!
Wtedy kolosalną różnicę w przesunięciu fazowym może (podkreślam może) uda się zminimalizować do akceptowalnych rozmiarów.
Pozdrawiam, Antheck

PS> U mnie kopmplet 8miu specjalnych podstawek w różnych wersjach kolorystycznych do różnych zastosowań za jedyne 1200 PLN.

[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."
Informuje ze Antheck jest naciagaczem u mnie te same podstawki kosztuja 1000PLN
, oczywiscie polecam tez drewniane galki do wzmacniaczy dramatycznie podnoszace jakosc i dynamike za jedyne 500PLN sztuka
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- mr-hammond
...Informuje ze Antheck jest naciagaczem u mnie te same podstawki kosztuja 1000PLN
, oczywiscie polecam tez drewniane galki do wzmacniaczy dramatycznie podnoszace jakosc i dynamike za jedyne 500PLN sztuka
Pozdrawiam
...
Bana mu Regulamin zabrania składania ofert!!!!
hehe pozdrawiam

Pozdrawiam

Bana mu Regulamin zabrania składania ofert!!!!

hehe pozdrawiam
ciiiii, nikt nic nie widzial