Million dollar hotel

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Lucas9600
Million dollar hotel

Post autor: Lucas9600 » piątek 12 maja 2006, 12:13

Mam pytanie a propo ścieżki dźwiekowej do filmu Million Dollar Hotel Wima Wendersa. Muzykę tą nagrało U2 w wraz z Danielem Lanoisem, Bradem Meldhau, Jonem Hasselem, Billem Frisellem, Dannym Sabrem no i oczywiście Brianem Eno. Sluchalem ja juz wiele razy i strasznie mi sie podoba. Zastanawiam sie, jak oni uzyskali takie brzmienie (ciepłe, intymne, podwodne).

Wiec chialem sie spytac, czy ktos wie jak ta plyta byla nagrywana, jakiego sprzetu uzyli, jakie studio, jakie patenty brzmieniowe. Tak z czystej ciekawości. A w ogole czy ktos wie, jak pracuje Brian Eno? Albo cos wiecej na jego temat?
[addsig]
Zajmuje sie muzyka od szóstej klasy szkoły podstawowej. Szkończyłem duletnie studium realizacji dźwięku, gram na pianinie, gitarze, flecie, bębnach, i wszystkim, co mi popadnie w ręke

Awatar użytkownika
Lucas9600

Re: Million dollar hotel

Post autor: Lucas9600 » piątek 26 maja 2006, 11:58

...Mam pytanie a propo ścieżki dźwiekowej do filmu Million Dollar Hotel Wima Wendersa. Muzykę tą nagrało U2 w wraz z Danielem Lanoisem, Bradem Meldhau, Jonem Hasselem, Billem Frisellem, Dannym Sabrem no i oczywiście Brianem Eno. Sluchalem ja juz wiele razy i strasznie mi sie podoba. Zastanawiam sie, jak oni uzyskali takie brzmienie (ciepłe, intymne, podwodne).

Wiec chialem sie spytac, czy ktos wie jak ta plyta byla nagrywana, jakiego sprzetu uzyli, jakie studio, jakie patenty brzmieniowe. Tak z czystej ciekawości. A w ogole czy ktos wie, jak pracuje Brian Eno? Albo cos wiecej na jego temat?

...

Tak sobie odpisuje by list znowu pojawil sie na forum.
Zajmuje sie muzyka od szóstej klasy szkoły podstawowej. Szkończyłem duletnie studium realizacji dźwięku, gram na pianinie, gitarze, flecie, bębnach, i wszystkim, co mi popadnie w ręke

Awatar użytkownika
tomak

Re: Million dollar hotel

Post autor: tomak » piątek 26 maja 2006, 12:21

...

Tak sobie odpisuje by list znowu pojawil sie na forum....

To sobie nie odpisuj tylko użyj szarych komórek i wyszukiwarki www.google.com

ODPOWIEDZ