Wirtualny piec gitarowy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
serevent
Wirtualny piec gitarowy

Post autor: serevent » sobota 06 maja 2006, 10:35

Witam mam pytanie. Mam w domu starego elektryka ale nie mam do niego pieca. Słyszałem że można jakoś uzyskac wirtualny piec za pomoca komputera oprogramowania i np wieży. Czy jest to możliwe? Jeżeli tak to w jaki sposób mam to zrobić? Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Wirtualny piec gitarowy

Post autor: DJOZD » sobota 06 maja 2006, 11:06

Wyszukiwarka. Było o tym milion razy. Potrzebujesz karty z ASIO,programu typu Guitar Rig.

serevent

Post autor: serevent » sobota 06 maja 2006, 14:57

...Wyszukiwarka. Było o tym milion razy. Potrzebujesz karty z ASIO,programu typu Guitar Rig. ...

A co to jest ASIO?

pjeciun

Post autor: pjeciun » sobota 06 maja 2006, 15:19

......Wyszukiwarka. Było o tym milion razy. Potrzebujesz karty z ASIO,programu typu Guitar Rig. ...

A co to jest ASIO?...

z założenia nie ma głupich pytań, twoje też takie nie jest ale bałbym sie je tu postawić.

sam kiedyś miałem taki problem jak ty, ale wszystko jest do znalezienia w sieci.

powodzenia
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski

Awatar użytkownika
fatman

Post autor: fatman » sobota 06 maja 2006, 21:31

serevent

Post autor: serevent » niedziela 07 maja 2006, 09:02

Aha czyli jak podłączę wiosło i zainstaluję guitar rig to usłyszę chociaż coś podobnego do brzmienia elektryka?

richtig

Post autor: richtig » niedziela 07 maja 2006, 09:34

...Aha czyli jak podłączę wiosło i zainstaluję guitar rig to usłyszę chociaż coś podobnego do brzmienia elektryka?...

Nie chociaż coś podobnego, a brzmienie prawie identyczne. Posłuchaj sobie dem na stronie producenta.
www.myspace.com/pchelki

xeper

Post autor: xeper » niedziela 07 maja 2006, 11:32

......Aha czyli jak podłączę wiosło i zainstaluję guitar rig to usłyszę chociaż coś podobnego do brzmienia elektryka?...

Nie chociaż coś podobnego, a brzmienie prawie identyczne. Posłuchaj sobie dem na stronie producenta....

No ja bym powiedzial, ze brzmienie podobne do pieca, bo te demówki ze stron producenta mało mają wspolnego z rzeczywistym brzmieniem wiosla puszczonego przez guitar rig.. nasrali tam na stronie kompresorów, jakichs jeszcze bajerów i wmawiaja ze jak sie kupi program i podlaczy gownianego sky waya to bedzie gadało jak Mesa czy inny Marshall :D w GR2 są ciekawe brzmienia ale nigdy to nie zastąpi wzmaka.

pozdr.

bajobongo

Post autor: bajobongo » niedziela 07 maja 2006, 14:23

.........Aha czyli jak podłączę wiosło i zainstaluję guitar rig to usłyszę chociaż coś podobnego do brzmienia elektryka?...

Nie chociaż coś podobnego, a brzmienie prawie identyczne. Posłuchaj sobie dem na stronie producenta....

No ja bym powiedzial, ze brzmienie podobne do pieca, bo te demówki ze stron producenta mało mają wspolnego z rzeczywistym brzmieniem wiosla puszczonego przez guitar rig.. nasrali tam na stronie kompresorów, jakichs jeszcze bajerów i wmawiaja ze jak sie kupi program i podlaczy gownianego sky waya to bedzie gadało jak Mesa czy inny Marshall :D w GR2 są ciekawe brzmienia ale nigdy to nie zastąpi wzmaka.

pozdr....

bajobongo

Post autor: bajobongo » niedziela 07 maja 2006, 15:16

.........Aha czyli jak podłączę wiosło i zainstaluję guitar rig to usłyszę chociaż coś podobnego do brzmienia elektryka?...

pozdr....

Skoro już ktos poruszył temat demówek producentów tego oprogramowania, to ja chciałbym podzielić sie moimi doświadczeniami.Postanowiłem mp3 ( giitara clean ) zdekompresować do wawa, a następnie odgrywałem je ( nie kierując się przynależnością do programu ) na NTrack studio poprzez Amplitube, Revalver,GuitarRig, IzotopeTrash, i ku mojemu zdziwieniu w wiekszości presetów to dzwięk był bardzo dobry.To wszystko chodziło na karcie z plyty ze ster.WDM.Wniosek jest taki iż właściwości nagrania mają decydujący wpływ na końcowy efekt.Te nagrania były prawdopodobnie dokonane w profesjonalnym studiu, pod kątem wymagoń tych programów.,więc w domowych warunkach i przy małej wiedzy to się takich rezultatów nie uzyska.Chyba inwestycje w karty muzyczne nie za dużo tu pomogą.Może ktos ma jakieś opinnie na to zagadnienie, to proszę się nimi podzielić.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ