Korg SP-250, czy warto?
Szukajac po internecie taniego pinia cyfrowego trafilem jeszcze na cos takiego jak korg sp-250. czy ktos moze mial w swoich rekach ten instrument? jak z jego jakoscia? chodzi mi tu glownie o klawiature, brzmienie pianinia oraz glosniki. bo wydaje sie ten instrument dosc ciekawy.
-
Re: Korg SP-250, czy warto?
Witam,
Brzmienie korgów w kwestii pian bardzo mi sie podoba. Dół jest zadziorny i siarczysty (czego poniekąd brakuje mojej Yamaszce S80). Klawiatura ok. Ogólnie bardzo ładny sound:)
Brzmienie korgów w kwestii pian bardzo mi sie podoba. Dół jest zadziorny i siarczysty (czego poniekąd brakuje mojej Yamaszce S80). Klawiatura ok. Ogólnie bardzo ładny sound:)
...Witam,
Brzmienie korgów w kwestii pian bardzo mi sie podoba. Dół jest zadziorny i siarczysty (czego poniekąd brakuje mojej Yamaszce S80). Klawiatura ok. Ogólnie bardzo ładny sound:)...
Jestem za! Sam używam SP-200 i jestem szalenie zadowolony- klawiatura i brzmienie rewelacyjne.
A mówią, że 250 jest jeszcze lepsza.
A'propos głośników to zainwestowałem (bo SP-200 nie posiada nagłośnienia) w minitorki BX5 i wszytko ładnie gra.
Polecam
[addsig]
Brzmienie korgów w kwestii pian bardzo mi sie podoba. Dół jest zadziorny i siarczysty (czego poniekąd brakuje mojej Yamaszce S80). Klawiatura ok. Ogólnie bardzo ładny sound:)...
Jestem za! Sam używam SP-200 i jestem szalenie zadowolony- klawiatura i brzmienie rewelacyjne.
A mówią, że 250 jest jeszcze lepsza.
A'propos głośników to zainwestowałem (bo SP-200 nie posiada nagłośnienia) w minitorki BX5 i wszytko ładnie gra.
Polecam
[addsig]
dzieki za odpowiedzi, ale jeszcze mam pytanko: czy klawiatura tego instrumentu jest trwala?(rozumiem ze to Korg, ale roznie to bywa...) i jeszcze jedno pytanie o drobna raczej rzecz,czy instrument ten ma taka podstawke pod nuty,aby grajac na instrumencie miec je przed soba?wiem ze to drobazg ,ale po prostu nie zauwazylem tego na zdjeciach, jak np. w przypadku yamahy p-70, a w koncu to przydatny gadzet.
...dzieki za odpowiedzi, ale jeszcze mam pytanko: czy klawiatura tego instrumentu jest trwala?(rozumiem ze to Korg, ale roznie to bywa...) i jeszcze jedno pytanie o drobna raczej rzecz,czy instrument ten ma taka podstawke pod nuty,aby grajac na instrumencie miec je przed soba?wiem ze to drobazg ,ale po prostu nie zauwazylem tego na zdjeciach, jak np. w przypadku yamahy p-70, a w koncu to przydatny gadzet....
... tak,oczywiście. Pulpit i pedał sustain w komplecie.
Klawiatura? hmmm.... narazie tłuke na nim 2 lata etiudy Chopina i nic jej nie jest
wiec chyba to dobrze świadczy.
... tak,oczywiście. Pulpit i pedał sustain w komplecie.
Klawiatura? hmmm.... narazie tłuke na nim 2 lata etiudy Chopina i nic jej nie jest