Yamaha P-60 czy P-70?
chcialem kupic tanie pianino cyfrowe i z tego co zauwazylem to najlepszym wyborem jest Yamaha P-60 jednakze ten model zostal zastapiony przez P-70. czy ktos wie moze jakie sa roznice miedzy tymi instrumentami? ja przejrzalem strone Yamahy i zauwazylem ze ten nowszy model jest lzejszy od poprzednika i ma chyba slabsze glosnik pod wzgledem mocy i (P-60 mial 2x8w, natomiast P-70 2x6w). zastanawiam sie czy waga nie wplynela na jakosc klawiatury (w sensie negatywnym) i czy jest tak udany jak (podobno) P-60. czy ktos w ogole na nim gral?
Bralem jeszcze pod uwage jako alternatywe Casio Privia 310 i 400,ale podobno sa problemy z zywotnoscia klawiatury. Natomiast jak uslyszalem M-Audio Prokeys 88 (ta pro wersje) to chyba te 64mb na pare instrumentow i 3-warstwowe probki sa tylko chwytem reklamowym, bo piano brzmialo co najmniej srednio.
Re: Yamaha P-60 czy P-70?
P70 ma ponoc inna klawiature. (Gdzies czytalem kiedys)
no wlasnie, tylko jaka? czy waga wplynela negatywnie na jej jakosc? na razie nie znalazlem na ten temat zadnych informacji,duzo sie pisze o p-60 natomiast o p-70 glucho.moze ktos zna jakies fora lub adresy netowe????

Jeżeli chodzi Ci o P-70 to proponuję przejść się do sklepu i pograć. Jeśli będzie Ci odpowiadału to kup - bo jest nieco tańsza niż były P-60. A jeżeli będziesz niezadowolony, to rozejrzyj się za P-60 - ja akurat kupiłem P-60 (jeden z ostatnich egzemplarzy u nas) i jestem zadowolony.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...