ESI Neon - wycofany?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
sagitarius1
ESI Neon - wycofany?

Post autor: sagitarius1 » piątek 21 kwie 2006, 14:48

W JEDNYM ZE SKLEPÓW INTERNETOWYCH PROBOWALEM WLASNIE DOKONAC ZAMOWIENIA STEROWNIKA AUDIO/MIDI ESI NEON...ODPOWIEDZIANO MI,ZE PRODUKT ZOSTAL WYCOFANY ZE SPRZEDAZY ZE WZGLEDU NA WADY KONSTRUKCYJNE! CZY KTOS POSIADA RZETELNE INFORMACJE NA TEN TEMAT?KONTAKT Z DYSTRYBUTOREM?PIERWSZY RAZ PO BARDZO POZYTYWNYCH PORADACH ZNAJOMYCH KTORZY UZYWAJA TEGO SPRZETU SPOTYKAM SIE Z INFORMACJA O WADLIWOSCI.PROSZE O ODZEW OSOB KTORE MIALY JAKIEKOLWIEK PROBLEMY Z NEONEM LUB WIEDZA COKOLWIEK NA TEMAT RZEKOMYCH "WAD".DZIEKI Z GORY I POZDRAWIAM:)

SoundImport

Re: ESI Neon - wycofany?

Post autor: SoundImport » piątek 21 kwie 2006, 16:04

.. JAKIEKOLWIEK PROBLEMY Z NEONEM LUB WIEDZA COKOLWIEK NA TEMAT RZEKOMYCH "WAD".DZIEKI Z GORY I POZDRAWIAM:)...

Witam,

NEON nr 2 własnie ma się lada chwila pojawić, już z obsługą USB 2.0 !!! . Pierwszy model NEONA jest istotnie juz niedostępny.

Opóźnienia powstały z powodu RoHS, nowej dyrektywy UE, która zobowiązuje producentów do nie stosowania pewnych pierwiastków jak: molibden, kadm, ołów .

Wiąże sie to ze znaleziemiem zamienników, co jak się okazało nie jest takie proste.

Pozdrawia,

S!

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » piątek 21 kwie 2006, 23:01

.......Opóźnienia powstały z powodu RoHS, nowej dyrektywy UE, która zobowiązuje producentów do nie stosowania pewnych pierwiastków jak: molibden, kadm, ołów ...

Tak, dyrektywa ma wejść o ile dobrze pamiętam 1-go lipca i dotyczy także sprzętu PC (monitory, płyty gł. itd.). Niektórzy będa mieli z tym troche kłopotów...

...

A elektronicy-amatorzy muszą pomyśleć o zrobieniu zapasów lutu cynowo-ołowiowego jeśli nie chcą zmieniać sprzętu i uczyć się lutowania od nowa...
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
fatman

Post autor: fatman » piątek 21 kwie 2006, 23:22

yyy to czym sie teraz bedzie lutowac ?

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » piątek 21 kwie 2006, 23:59

...yyy to czym sie teraz bedzie lutowac ? ...

Np lutami cynowo-srebrowymi które mają wyższą temperaturę topnienia (ok 400 st. C)
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » sobota 22 kwie 2006, 00:18

...W JEDNYM ZE SKLEPÓW INTERNETOWYCH PROBOWALEM WLASNIE DOKONAC ZAMOWIENIA STEROWNIKA AUDIO/MIDI ESI NEON...ODPOWIEDZIANO MI,ZE PRODUKT ZOSTAL WYCOFANY ZE SPRZEDAZY ZE WZGLEDU NA WADY KONSTRUKCYJNE! CZY KTOS POSIADA RZETELNE INFORMACJE NA TEN TEMAT?KONTAKT Z DYSTRYBUTOREM?PIERWSZY RAZ PO BARDZO POZYTYWNYCH PORADACH ZNAJOMYCH KTORZY UZYWAJA TEGO SPRZETU SPOTYKAM SIE Z INFORMACJA O WADLIWOSCI.PROSZE O ODZEW OSOB KTORE MIALY JAKIEKOLWIEK PROBLEMY Z NEONEM LUB WIEDZA COKOLWIEK NA TEMAT RZEKOMYCH "WAD".DZIEKI Z GORY I POZDRAWIAM:)...

Coś ci siadło na shift albo caps lock sie zawiesił. Sprawdź to, po co tak krzyczeć?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

ODPOWIEDZ