Studio - dofinansowanie z UE?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Marc.De.Marx
Studio - dofinansowanie z UE?

Post autor: Marc.De.Marx » czwartek 13 kwie 2006, 10:10

Witam

Jest jakas mozliwosc dofinansowania z UE nowo powstalego studia jeszcze o nowszy sprzet i orogramowanie ? Trudno jest taka dotacje dostac , probowal juz ktos ?

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Re: Studio - dofinansowanie z UE?

Post autor: Marc.De.Marx » czwartek 13 kwie 2006, 11:58

a jakie warunki musi spelniac firma ? gdzie mozna o tym poczytac wiecej ?jakie dokumenty trzeba przedstawic ? bo do 30 kwietnia pozostalo 2 tygodnie wiec chyba ciezko byloby ze wszystkimi papierami.

Grzybass

Post autor: Grzybass » czwartek 13 kwie 2006, 14:16

Ja swego czasu próbowałem pozyskać środki unijne. Wgryzłem się w temat, ale po miesiącu odpuściłem. w najlepszym przypadku - który i tak był dla mnie nieosiągalny - było do wyrwania ok 60% inwestycji. Realnie, w ramach programów na które się ewentualnie załapywałem, mogłem dostać 35% Masa zabiegania a efekt niepewny. Jeśli masz czas i środki żeby wyłożyć pozostałą część to warto próbować, ale jeśli nie to się zajedziesz...

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » czwartek 13 kwie 2006, 14:49

...Ja swego czasu próbowałem pozyskać środki unijne. Wgryzłem się w temat, ale po miesiącu odpuściłem. w najlepszym przypadku - który i tak był dla mnie nieosiągalny - było do wyrwania ok 60% inwestycji. Realnie, w ramach programów na które się ewentualnie załapywałem, mogłem dostać 35% Masa zabiegania a efekt niepewny. Jeśli masz czas i środki żeby wyłożyć pozostałą część to warto próbować, ale jeśli nie to się zajedziesz......

Srodki ktore mialem juz wlozylem, bo studio jest gotowe , zainwestowalem prawie 100tys a przydaloby sie drugie tyle , wiec chyba mam szanse ?

R.B.

Post autor: R.B. » czwartek 13 kwie 2006, 17:56

......Ja swego czasu próbowałem pozyskać środki unijne. Wgryzłem się w temat, ale po miesiącu odpuściłem. w najlepszym przypadku - który i tak był dla mnie nieosiągalny - było do wyrwania ok 60% inwestycji. Realnie, w ramach programów na które się ewentualnie załapywałem, mogłem dostać 35% Masa zabiegania a efekt niepewny. Jeśli masz czas i środki żeby wyłożyć pozostałą część to warto próbować, ale jeśli nie to się zajedziesz......

Srodki ktore mialem juz wlozylem, bo studio jest gotowe , zainwestowalem prawie 100tys a przydaloby sie drugie tyle , wiec chyba mam szanse ?

...

No nie tak do konca bo musisz miec w banku te procenty (10%)i oczywiscie wykaz bankowy dodany do papierow ktore bedziesz skladal !
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
PSP
Kontakt:

Post autor: PSP » czwartek 13 kwie 2006, 18:52

Wszystkie informacje o możliwych dofinansowaniach ze środków unijnych dla małych firm można znaleźć na stronie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości www.PARP.gov.pl

Aktulnie z tego co się orientuję środki na dofinansowanie inwestycji z obu żrodeł się wyczerpały. Niestety konkurencja o te środki jest ogromna. Z reguły wniosek trzeba składać już w pierwszym terminie. Reszta terminów jest kasowana ze względu na wyczerpanie środków.

Antoni Ozynski

PSP

Awatar użytkownika
PSP
Kontakt:

Post autor: PSP » czwartek 13 kwie 2006, 19:01

pisząc o obu źródłach mam na myśli środki przedakcesyjne programy PHARE oraz środki z funduszy strukturalnych. PHARE w tym roku się definitywnie kończy i teraz polscy przedsiębiorcy mogą starać się o środki z funduszy strukturalnych. W tym roku wiem, że mają być uproszczone procedury związane ze składaniem wniosków i być bardziej przyjazne. Rok temu była masakra większość wniosków została odrzucona z przyczyn formalnych.

A

ODPOWIEDZ