Jakie słuchawki do POD'a XT?
Witam wszystkich jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość. Chciałbym dokupić do PODa XT jakieś niedrogie słuchawki, szczególnie interesują mnie te modele: Sennheiser HD 202 lub Philips hp805. Dlatego chciałbym spytać posiadaczy PODa i być może również wymienionych słychawek o ewentualne spostrzeżenia i uwagi.
Dla ścisłości zbieram pieniądze na monitory Behringer B2031A, ale zanim je zgromadzę - co jeszcze długo potrwa, chciałbym zrobić użytek
z tej nerki. Słuchawki chcę podpinać bezpośrednio pod PODa gdyż nie mam innej możliwości (poza podpięciem pod komputer).
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dla ścisłości zbieram pieniądze na monitory Behringer B2031A, ale zanim je zgromadzę - co jeszcze długo potrwa, chciałbym zrobić użytek
z tej nerki. Słuchawki chcę podpinać bezpośrednio pod PODa gdyż nie mam innej możliwości (poza podpięciem pod komputer).
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Re: Jakie słuchawki do POD'a XT?
Nie wiem, jak te philipsy, ale kup AKG k55 tudzież k66 (te są półotwarte i te polecam bardziej).
tu jest link do tych philipsów: http://www.baltrade.pl/bn/index.php?o=shpp&i=2834&start=pasaz_wp mają dużo większe pasmo przenoszenia niż Sennheiser. A jak się sprawują te AKG K66 w połączeniu z PODem czy mógłby pan powiedziedzieć na ich temat coś więcej. Zależy mi na tym żeby usłyszeć w końcu tego PODa.
PODa nie mam. A o tych słuchawkach było już sporo na tym forum. Zachęcam do użycia wyszukiwarki.
...PODa nie mam. A o tych słuchawkach było już sporo na tym forum. Zachęcam do użycia wyszukiwarki....
Już to zrobiłem. A jeśli chodzi o słuchawki, to chodzi mi o jak najlepsze oddanie dźwięku generowanego przez PODa. Prawdopodobnie kupię te słuchawki chyba, że ktoś poleci mi inne, które będą bardziej nadawały się do wymienionego wyżej zastosowania.
Już to zrobiłem. A jeśli chodzi o słuchawki, to chodzi mi o jak najlepsze oddanie dźwięku generowanego przez PODa. Prawdopodobnie kupię te słuchawki chyba, że ktoś poleci mi inne, które będą bardziej nadawały się do wymienionego wyżej zastosowania.
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto będzie w stanie udzielić mi wyczerpującej odpowiedzi na postawione przeze mnie mytanie...
W takim razie napisz, jaki budżet. Bo jeśli do 150plnów, to nic innego nie kupisz w tej cenie.
...W takim razie napisz, jaki budżet. Bo jeśli do 150plnów, to nic innego nie kupisz w tej cenie....
już się zdecydowałem kupię te: AKG K 66, szukam teraz sklepu z najkorzystniejszą ceną. Może mi pan jakiś poleci?
już się zdecydowałem kupię te: AKG K 66, szukam teraz sklepu z najkorzystniejszą ceną. Może mi pan jakiś poleci?
OK. Dziękuję za pomoc. Najniższa cena jaką udało mi się znaleźć to: http://www.gmm.com.pl/produkty/Akg_k-66
Dzięki i pozdrawiam
Dzięki i pozdrawiam
- OYCIECPIOTR
Ja podłączałem do PODa AKG K55 i K271 i wniosek jest jeden -
pięknie na nich ten POD brzmi...
Szkoda tylko, że potem w nagraniu słuchanym z głośników tego zupełnie nie słychać. Gitary dosłownie chowają się w miksie. Reasumując, nie wróżę powodzenia barwom ustawianym na słuchawkach. Słuchawki po prostu kłamią. Wydaje się, że jest czad, a na głośnikach potem okazuje się, że to było tylko smętne brzęczenie. Podobnie było zresztą z barwami VSTi...
pięknie na nich ten POD brzmi...
Szkoda tylko, że potem w nagraniu słuchanym z głośników tego zupełnie nie słychać. Gitary dosłownie chowają się w miksie. Reasumując, nie wróżę powodzenia barwom ustawianym na słuchawkach. Słuchawki po prostu kłamią. Wydaje się, że jest czad, a na głośnikach potem okazuje się, że to było tylko smętne brzęczenie. Podobnie było zresztą z barwami VSTi...
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]