Yamaha - nowa PSR 1100 czy używana 2000
Ma pytanie, chcę kupić keyboard do ok. 3000-3500zł i mam już na oku Yamahe, ale nie wiem czy kupić nową psr 1100 za ok. 3000zł czy używaną psr 2000 za 2900zł. Która lepsza

Gram na klawiszach, chce założyć zespół na chałtury, niustannie poszukuje nut;-)
Re: Yamaha - nowa PSR 1100 czy używana 2000
...Ma pytanie, chcę kupić keyboard do ok. 3000-3500zł i mam już na oku Yamahe, ale nie wiem czy kupić nową psr 1100 za ok. 3000zł czy używaną psr 2000 za 2900zł. Która lepsza
...
To są porównywalne brzmieniowo instrumenty. Osobiście jednak skłaniałbym się do PSR 1100. Ma mniejszą polifonię ale za to jest znacznie bardziej intuicyjna, ma lepszą klawiaturę, aftertouch(!), jest lżejsza, ma programowalne akcesoria (pedał) i co najważniejsze - jako nośnika możesz użyć dowolnej pamięci Flash, a przy tym stację dyskietek (USB) ma w komplecie!

To są porównywalne brzmieniowo instrumenty. Osobiście jednak skłaniałbym się do PSR 1100. Ma mniejszą polifonię ale za to jest znacznie bardziej intuicyjna, ma lepszą klawiaturę, aftertouch(!), jest lżejsza, ma programowalne akcesoria (pedał) i co najważniejsze - jako nośnika możesz użyć dowolnej pamięci Flash, a przy tym stację dyskietek (USB) ma w komplecie!
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
interesuje mnie yamaha psr 1100
mam pytanie czy usb w instrumencie sluzy do podl.. pamieci masowej czy tylko do komputera jako interfejs midi
mam pytanie czy usb w instrumencie sluzy do podl.. pamieci masowej czy tylko do komputera jako interfejs midi

zajmuje sie od 15 lat muzyka
...interesuje mnie yamaha psr 1100
...
A umniesz już poszukać co nieco w necie?

A umniesz już poszukać co nieco w necie?
nie umniesz .......
w internecie pisze tylko , ze jest usb
dlatego pytam jakie jest to usb
kiedys mialem yamaha motif i tam usb bylo tylko do komun z intern
natomiast teraz mam yamaha motf es i tutaj jest usb do podl pam masowej a takze do komun z komp
pozdr
w internecie pisze tylko , ze jest usb
dlatego pytam jakie jest to usb
kiedys mialem yamaha motif i tam usb bylo tylko do komun z intern
natomiast teraz mam yamaha motf es i tutaj jest usb do podl pam masowej a takze do komun z komp
pozdr
.. teraz mam yamaha motf es i tutaj jest usb do podl pam masowej a takze do komun z komp...
W 1100 jest podobnie.
W 1100 jest podobnie.
ze psr 1500 to wiedzialem ze ma usb do pamieci masowej a takze smart media, ale ze 1100 juz to ma to nie.....
w tym smym czasie yamaha spzredawala zwykly motf i tu nie bylo usb, scislej tylko do komunikacji z komp
w tym smym czasie yamaha spzredawala zwykly motf i tu nie bylo usb, scislej tylko do komunikacji z komp