Korg EMX-1

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
abproject
Korg EMX-1

Post autor: abproject » sobota 07 sty 2006, 21:16

Witam.

Mam problem z moim EMX'em... do mixera podpinam mikrofon, insertem wypuszczam sygnał do Korga do wejscia MIC, przełączam suwak z pozycji line na MIC, w ustawieniach SYNTH OSCILATOR wybieram AUDIO IN... wszystko zgodnie krok po kroku z instrukcją obsługi... iiiiiiiiiiiii... z monitorów słychać jedynie masakrycznie zaszumiony cichy głos... Co jest nie tak ? HELP !!!

Sytuacja powtarza sie takze kiedy wpinam bezposrednio mikrofon do Korga... HELP !!!

Pozdr.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

abproject

Re: Korg EMX-1

Post autor: abproject » niedziela 08 sty 2006, 11:37

...

Czyżby nikt z forum nie posiadał EMX'a ?

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » niedziela 08 sty 2006, 11:43

Input: Audio In (phone jack: mono)

wejscie liniowe mój drogi... czyżbyś już miał odpowiedz ?

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

abproject

Post autor: abproject » niedziela 08 sty 2006, 12:24

...Input: Audio In (phone jack: mono)

...

dzięki za zainteresowanie tematem ale chyba nie masz Emx'a bo jak wczesniej pisałem jest jedno wejscie (duzy jack) a przy nim przełacznik na line i mic...

Krew mnie juz zalewa...wszystkich opcji juz próbowałem... jedyne co pozostaje na mysli to to ze gniazdo moze być padnięte... a sprzet juz po gwarancji... F***

Awatar użytkownika
StereoCult

Post autor: StereoCult » niedziela 08 sty 2006, 16:37

......Input: Audio In (phone jack: mono)

...

dzięki za zainteresowanie tematem ale chyba nie masz Emx'a bo jak wczesniej pisałem jest jedno wejscie (duzy jack) a przy nim przełacznik na line i mic...

Krew mnie juz zalewa...wszystkich opcji juz próbowałem... jedyne co pozostaje na mysli to to ze gniazdo moze być padnięte... a sprzet juz po gwarancji... F***...

sprobuj podłączyc jakikolwiek sygnal liniowy moze to byc jakis inny syntch lub jakis dzwiek z karty muzycznej i przepusc przez oscylator i wtedy wyaliminujesz czy to kabel od mikrofonu czy mikrofon czy korg

abproject

Post autor: abproject » niedziela 08 sty 2006, 17:29

sprobuj podłączyc jakikolwiek sygnal liniowy moze to byc jakis inny syntch lub jakis dzwiek z karty muzycznej i przepusc przez oscylator i wtedy wyaliminujesz czy to kabel od mikrofonu czy mikrofon czy korg...

tez juz próbowałem... słychać wciąż tylko masakryczne szumy i cichy głos a wszystko podkręcone na maxa... orientujecie sie gdzie mógłbym oddać EMX'a do dobrego fachowca (serwisu) zeby dokonac naprawy ?

Awatar użytkownika
StereoCult

Post autor: StereoCult » niedziela 08 sty 2006, 20:50

hmm a moze sprobuj go zresetowac (powinno sie dac zresetowac)tylko wczesniej zrzuc calty material do kompa "send dumpem" czy jakos tak i walnij reset moze cos w konfiguracji jest poprzestawiane... jak to nie pomoze to wygląda na to ze ktos przesterowal wejscie i pewnie albo kondensator albo tranzystor sie uszkodzil jakis........... pozdroo

abproject

Post autor: abproject » poniedziałek 09 sty 2006, 15:44

...hmm a moze sprobuj go zresetowac (powinno sie dac zresetowac)tylko wczesniej zrzuc calty material do kompa "send dumpem" czy jakos tak i walnij reset moze cos w konfiguracji jest poprzestawiane... jak to nie pomoze to wygląda na to ze ktos przesterowal wejscie i pewnie albo kondensator albo tranzystor sie uszkodzil jakis........... pozdroo...

niestety nie ma takiej opcji...

ale mam fuksa, myslałem, ze sprzet juz jest po gwarancji... sprawdzam papiery i okazuje sie ze jeszcze tydzień jest na gwarancji... dzwonie do oficjalnego dystrybutora (MEGA MUSIC) i nawijam jaki problem w serwisie...a oni ... "to niemozliwe"... he he... na jutro zamówiłem kuriera ( na koszt dystrybutora ) zobaczymy co tam w serwisie wymyślą...

abproject

Post autor: abproject » niedziela 22 sty 2006, 12:44

...

Czy ktos z forumowiczów orientuje sie jak długo serwis moze trzymać sprzet w naprawie ? Mija juz drugi tydzien kiedy mają mojego emx'a w naprawie i na razie bez optymistycznych wiadomosci... w urzadzeniu padł przetwornik analogowo-cyfrowy i jak mi obwieszczono telefonicznie musze sie uzbroic w cierpliwosc gdyz czesci musza sprowadzac zza granicy.

wookie

Post autor: wookie » czwartek 27 kwie 2006, 16:05

Witam,

Przeszukujac teksty o EMX1 natknalem sie dzis na ten temat. Mam ESX1 od jakiegos czasu, uzywam rowniez mikrofonu. Zakladam, ze takie podstawy jak sprawdzenie jaki masz mokirofon, kabel w mikrofonie (stereo czy mono), to samo tyczy sie jacka(jesli masz jakies laczone kable) sprawdziles.

Nie wiem jak to dziala w EMX1, bo dopiero od paru godzin jestem jego posiadaczem, no ale to juz, raczej musztarda po obiedzie, bo masz go w naprawie.

Mam natomiast inna kwestie, pech chcial, ze w sklepie, gdzie nabylem dzis EMXa zgubili do niego instrukcje.

Szukam kogos od kogo moglbym calosc skserowac (koszty oczywiscie pokryje). Bardzo zalezy mi na czasie, bo obawiam sie, ze na obiecany oryginal producenta troche poczekam.

Prosba jest kierowana do wszystkich posiadaczy KORG EMX1.

Jakby co jestem z Poznania.

moj mail:

wookie@echostar.pl

Pozdrawiam i licze na jakis odzew:-)

[addsig]
wszystko na www.pussydog.pl

ODPOWIEDZ