Wharfedale 8.1 Pro
Witam!
Po zapoznaniu sie z roznymi propozycjami rynkowymi przymierzam sie do zakupu do mojego domowego warsztatu monitorow Wharfedale 8.1 pro.. Czy ktos mial z nimi do czynienia? Na jakim wzmacniaczu z nich korzysta? Czytalem opinie o aktywnej wersji na roznych stronach i naszym forum - byly obiecujace.. Mozecie cos dorzucic w sprawie doswiadczen z ta marka?
[addsig]
Po zapoznaniu sie z roznymi propozycjami rynkowymi przymierzam sie do zakupu do mojego domowego warsztatu monitorow Wharfedale 8.1 pro.. Czy ktos mial z nimi do czynienia? Na jakim wzmacniaczu z nich korzysta? Czytalem opinie o aktywnej wersji na roznych stronach i naszym forum - byly obiecujace.. Mozecie cos dorzucic w sprawie doswiadczen z ta marka?
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
Re: Wharfedale 8.1 Pro
...no widze ze... nikt jakos nic nie pisze..
...
cena za komplet 616 zł... a wiec czego chcesz oczekiwać...?
...
cena za komplet 616 zł... a wiec czego chcesz oczekiwać...?
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
nie plecam tego zestawu , nie jest straszny ,ale co ja zauwazylem urzywajac ichto to, ze ciezko na nich sie ustawia proporcje , kompresje , stereofonia nie za rewelacyjna , bas kiepski , ogolnie zamulaja , plusem jest to ze calkiem sa czytelne , fajnie tez mozna na nich ustawic efekt typu halls , generalnie czym mniej sciezek tym lepiej sie pracuje , pozniej ciezko nad czym kolwiek zapanowac . Nie wiem jak ma sie ten akurat zestaw do innych monitorow w podobnej cenie , musisz posluchac i sam wybrac
Pozdrawiam
DAVI
Pozdrawiam
DAVI
...nie plecam tego zestawu , nie jest straszny ,ale co ja zauwazylem urzywajac ichto to, ze ciezko na nich sie ustawia proporcje , kompresje , stereofonia nie za rewelacyjna , bas kiepski , ogolnie zamulaja , plusem jest to ze calkiem sa czytelne , fajnie tez mozna na nich ustawic efekt typu halls , generalnie czym mniej sciezek tym lepiej sie pracuje , pozniej ciezko nad czym kolwiek zapanowac . Nie wiem jak ma sie ten akurat zestaw do innych monitorow w podobnej cenie , musisz posluchac i sam wybrac
Pozdrawiam
DAVI...
a te z 6,5" membraną?
Pozdrawiam
DAVI...
a te z 6,5" membraną?
to zwykle kolumny...odsluchami to raczej nie beda....
...to zwykle kolumny...odsluchami to raczej nie beda.......
Ze co??? Kurna a w/g producenta to sa monitory studyjne bliskiego pola i patrzac na charakterystyki przenoszenia to maja fajne liniowe i szerokie pasmo uzyteczne.. Nie rozumiem... oczywiscie mowimy o Wharfedale Diamond 8.1 PRO passive? Bo przynajmniej ja o nich mowie.. Opinie o siostrzanym modelu aktywnym byly na tym forum obiecujace..
Ja rozumiem ze cena tzw MONITOROW bliskiego pola w opiniach na tym forum to sie zaczyna od 2000zl.. Ale ja pytam konkretnie o walory odsluchowe tych monitorow.
Jak bede chcial kupic drozsze to kupie - na razie chce kupic TE. Jesli ktos je zna i uprzejmie poda mi jedna choc ceche ktora dyskwalifikuje je jesli chodzi o zakup to ja chetnie poslucham!
Cierpliwie czekam na opinie..
[addsig]
Ze co??? Kurna a w/g producenta to sa monitory studyjne bliskiego pola i patrzac na charakterystyki przenoszenia to maja fajne liniowe i szerokie pasmo uzyteczne.. Nie rozumiem... oczywiscie mowimy o Wharfedale Diamond 8.1 PRO passive? Bo przynajmniej ja o nich mowie.. Opinie o siostrzanym modelu aktywnym byly na tym forum obiecujace..
Ja rozumiem ze cena tzw MONITOROW bliskiego pola w opiniach na tym forum to sie zaczyna od 2000zl.. Ale ja pytam konkretnie o walory odsluchowe tych monitorow.

[addsig]
Ze co??? Kurna a w/g producenta to sa monitory studyjne bliskiego pola
Oczekujesz, ze producent napisze "nie kupujcie bo zrobilismy tani badziew!"?
i patrzac na charakterystyki przenoszenia to maja fajne liniowe i szerokie pasmo uzyteczne..
Taaa, zestawow glosnikowych, ktore maja wg producenta podobna charakterystyke sa setki. A kazdy inaczej (nie) brzmi...
Oczekujesz, ze producent napisze "nie kupujcie bo zrobilismy tani badziew!"?
i patrzac na charakterystyki przenoszenia to maja fajne liniowe i szerokie pasmo uzyteczne..
Taaa, zestawow glosnikowych, ktore maja wg producenta podobna charakterystyke sa setki. A kazdy inaczej (nie) brzmi...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
nie kupuj ich !! sory moze faktycznie wole dozbierac do 2000 zl poprostu kup cos bardziej wydajnego np Alesis M1 Mk2 ale jezeli cie nie stac sciagnij z USA cos typu KRK V4 to cie usatysfakcjonuje ... naprawde :) nie wiem jakie masz pomiwszczenie odsluchowe ale , jesli male wystarczy ci ten odluch szczegolnie !! albo kup te wharfedale , jakos bedzie , w koncu az tak nie sa zle , cos na nich ukrecilem , moze moj sluch jest wciaz eksperymentujacy ? pozwodzenia
DAVI
DAVI
Co w takim razie myslicie o monitorach behringera PRAWDA B2030P?
[addsig]
[addsig]