Brzmienie piana elektrycznego
Witam!
Mam problemik.. szukam brzmienia uzywanego przez Vangelisa lub Phila Collinsa - chodzi o elektryczne piano.. Przykladowe brzmienie takiego piana jest w numerze Collinsa "Do You remember" z plyty "But seriously" Albo na balladach Vangelisa z Andersonem.. Jakies sample? Instrumenty wirtualne? Jak uzyskac ten sound?
[addsig]
Mam problemik.. szukam brzmienia uzywanego przez Vangelisa lub Phila Collinsa - chodzi o elektryczne piano.. Przykladowe brzmienie takiego piana jest w numerze Collinsa "Do You remember" z plyty "But seriously" Albo na balladach Vangelisa z Andersonem.. Jakies sample? Instrumenty wirtualne? Jak uzyskac ten sound?
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
Re: Brzmienie piana elektrycznego
Neative Instruments ELEKTRIK PIANO
dosc dobrze brzmi
moze uda Ci sie wykrecic wlasnie takie brzmienie
gdzie szukac - wiadomo (spytaj osla... on bedzie wiedzial cos na ten tmat)
Pozdrawiam
dosc dobrze brzmi
moze uda Ci sie wykrecic wlasnie takie brzmienie
Pozdrawiam

...
...
...
...
[addsig]

[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
Powinienes zarobic bana kolego.
Powinienes zarobic bana kolego.

-
- Kontakt:
Dobre EL piana mamy też w:
- Plugsound PS01
oraz w Ravity(S)
/Mell
[addsig]
- Plugsound PS01
oraz w Ravity(S)
/Mell
[addsig]
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/
Panowie czy my mowimy o takim konkretnym pianie? Ja sie w ogole zastanawiam jak oni to robili.. Sa jakies yamahy itd... tylko wlasnie na czym to bylo nagrywane? Ja szukam TEGO konkretnego brzmienia i chce je uzyskac.. Nie potrzebuje "jakiegos tam" el-piana.. W sumie na takie pytania maja odpowiedzi raczej "najstarsi gorale".. To jak?
[addsig]
[addsig]
Brzemienie którego szukasz prawdopodobnie pochodzi z CP-70 albo CP-80, czyli elektrycznego piana Yamahy. Niestety niezbyt dlugo je produkowali, wiec moze byc problem. W Motifie i S90 Yamahy jest sound ktory jest mocno zblizony dio tego piana.
C.
C.
...Brzemienie którego szukasz prawdopodobnie pochodzi z CP-70 albo CP-80, czyli elektrycznego piana Yamahy. Niestety niezbyt dlugo je produkowali, wiec moze byc problem. W Motifie i S90 Yamahy jest sound ktory jest mocno zblizony dio tego piana.
C....
Tak mi sie wlasnie wydawalo ze to jest yamaha.. ale potrzebowalem potwierdzenia.. Niestety nie dysponuje zadnym instrumentem sprzetowym bo cale moje studio miesci sie w laptopie.. Bede wiec prosil o pomoc w szukaniu takich sampli lub instrumentu VST..
[addsig]
C....
Tak mi sie wlasnie wydawalo ze to jest yamaha.. ale potrzebowalem potwierdzenia.. Niestety nie dysponuje zadnym instrumentem sprzetowym bo cale moje studio miesci sie w laptopie.. Bede wiec prosil o pomoc w szukaniu takich sampli lub instrumentu VST..
[addsig]
tak, to jest CP80.. nawet sie przyjrzalem na jednym z koncertow phila collinsa.. brzmienie dosyc oryginalne i niepowtarzalne..
napewno nie znajdziesz takiego soundu w Elektrik Piano NI..
napewno nie znajdziesz takiego soundu w Elektrik Piano NI..
the Sun Personality
...
Skoro całe studio mieści się w laptopie, to podjedz z laptopem do kogos kto ma motifa :)
...
Skoro całe studio mieści się w laptopie, to podjedz z laptopem do kogos kto ma motifa :)