Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
JoachimK
-
Kontakt:
Re: Cyfrowy mixdown szkodliwy dla dźwięku?
autor: JoachimK » wtorek 05 gru 2006, 00:34
[...]Forum EiS i Magazyn EiS to dwa ciała niewiele mające ze sobą wspólnego poza tematyką. Inaczej: dyskutanci na forum nie czytają magazynu!
Niestety
Mit domniemanej wyższości miksu analogowego nad cyfrowym został rozwiany już dawno i definitywnie jako rezultat testu porównawczego, który przeprowadziliśmy w redakcyjnym laboratorium wyłącznie w tym celu. Nasze wnioski potwierdziły się z rezultatami kilku innych podobnych testów, przeprowadzonych w różnych miejscach świata przez innych dociekliwych realizatorów:
1. Przy zachowaniu identycznych parametrów i bez procesów DSP miksy (rendering) przeprowadzone w różnych DAW-ach są identyczne co do bitu.
2. [...]
To byl doskonaly - choc omawiajacy oczywiste rzeczy - artykul, ktory moim zdaniem powinien byc przetlumaczony na jezyk angielski i sprzedany do zachodnich czasopism
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
Lalone
autor: Lalone » wtorek 12 gru 2006, 19:13
Mimo sporej chaotycznosci, a takze niepotrzebnej dygresyjnosci (czesto spowodowanej zbyt osobistym oraz zbyt emocjonalnym podejsciem do tematu), byla to w sumie ciekawa dyskusja. Dzieki.
Byc moze przeczytalem ja w sama pore, bo wlasnie przymierzam sie do zakupu sumatora analogowego.
W swietle koncowych wnioskow dyskusji, nalezy zatem przyjac, ze urzadzenie z cyklu 'sumator analogowy' to krotko mowiac sciema i marketingowy wodotrysk, dobrze rozumuje?
A duzo lepszym pomyslem jest zainwestowanie tych pieniedzy w urzadzenia, ktore zastapia prace slabo brzmiacych wtyczek. I to jest najlepsza droga do pozbycia sie mulistosci, plaskosci, braku wyraznie odrozniajacych sie planow w miksie.
Zgadza sie?
Pzdr.
-
student
autor: student » środa 13 gru 2006, 00:33
...
TUTAJ jest to w miarę dokładnie (mam nadzieję) wyjaśnione....
Zapomniałem napisać, że strona wymaga Internet Explorera....
Tak? A to czemu?
-
MB
Tak? A to czemu?...
bo z przyczyn niezależnych ode mnie elementy odpowiedzialne za layout i menu nie zostały zaimplementowane tak, aby działy poprawnie na innych przeglądarkach, a poza tym serwis wykorzystuje elementy interaktywne oparte na kontrolkach ActiveX.
-
WG - Posty:1235
Tak? A to czemu?...
Taka Opera już nie "łyka" tego standardowo. Chyba, że zainstalujemy sobie obsługę ActiveX za pomocą dodatkowych pluginów.
...
TUTAJ
Wow. Świetnie wykonane i to w naszym rodzimym języku.
Fajna prezentacja tych lekcji.
-
PiotrK
autor: PiotrK » piątek 26 sty 2007, 14:20
Post został usunięty.
[Użytkownik usunął konto]