...MB przepraszam moje niedopatrzenie..alesis ai3 ma 8 wlotow ale tez 8 wylotow.. a behringer ada 8000 i focusrite octo pre lt ma tylko wloty ..albo linia albo preamp..
Mylisz się. ADA8000 ma 8 kanałów w obie strony: 8 wejść mic/line i 8 wyjść
liniowych (na tylnej ściance)
MOTU 828 mk 2 vs. RME Multiface
Re: MOTU 828 mk 2 vs. RME Multiface
Mylisz się. ADA8000 ma 8 kanałów w obie strony: 8 wejść mic/line i 8 wyjść
liniowych (na tylnej ściance) ...
============================================
czyli oprocz dodatkowych 8 wlotow mam tez 8 wylotow.
czyli po zapieciu ada do motu mam 16 analog in i 16 analog out...
ktore moge sobie wyrzucic np na stol.......tak samo focusrite octo pr le..
tez a/d/a
pozdrawiam
liniowych (na tylnej ściance) ...
============================================
czyli oprocz dodatkowych 8 wlotow mam tez 8 wylotow.
czyli po zapieciu ada do motu mam 16 analog in i 16 analog out...
ktore moge sobie wyrzucic np na stol.......tak samo focusrite octo pr le..
tez a/d/a
pozdrawiam
...>Krew Ci się burzy i tracisz rozum.
> Chyba nie tylko jemu
Pewnie tak, mnie - bynajmniej, jestem ostoją spokoju i nikomu nie odradzam sprzetu, którego kompletnie nie znam.
> Moja refleksja jest taka, że kłócicie się jak za czasów sporów Atari ST - Amiga. Ten ma to, tamten ma tamto i wystarczy, żeby spór się zaczął i trwał poprzez kilkadziesiąt postów.
Pytanie, kto to sa ci "Wy"
Ja starałem się jedynie zadbać o nie przeinaczanie faktów. Mnie niektóre wypowiedzi skojarzyły się z tymi śmiesznymi wojnami PC vs Mak, gdzie - nie oszukujmy się - atakującymi są Makówkarze
którzy na siłe chcą znaleźć potwierdzenia ideologii wyczytanych na stronie www.apple.com i nie bardzo mają realne pojęcie o konkurencyjnej platformie. Nie twierdzę, że "blaszakowcy" są lepsi, ale bardzo rzadko bywa tak, że to oni pierwsi wszczynają burdy próbując udowodnić jakieś "prawdy". Podobnie i w tym wątku, zamiast argumentów i obiektywnych wypowiedzi jednego z forumowiczów ujrzałem jedynie pianę na ustach i nieprawdziwe sformułowania pod adresem "konkurencji"
Ot co, cała tzw. dyskusja
> RME - doskonały system stworzony na Pecety.
> MOTU - doskonały system stworzony na Mac.
> I o co tu się kłócić? Dobieramy to, co nam pasuje i jest OK.
I wszystko się zgadza. Zatem pytający powinien wybrać to, co jest bliższe jego potrzebom. Bez dwóch zdań interfejsy na FireWire czy USB nie dorównują rozwiązaniom na PCI, jeżeli chodzi o wydajność. Z kolei FW czy USB to w pewnym sensie mobilność, nowe płyty główne mają FW onboard i w zasadzie przeniesienie systemu audio na inny komputer wiąże się jedynie z instalacją sterowników, z PCI to jeszcze dużo zachodu z wymianą karty.
Są też inne rozwiązania. Ostatnio bliżej przyjrzałem się ONYXowi rackowemu - moim zdaniem za te pieniądze. W miarę tanio jest M-Audio z ichnią wersją Pro Toolsa. Z MOTU ciekawie zapowiada się Traveler z 4 preampami za cenę niewiele wyższą od 828 mk II. Dlatego - jak już wcześniej pisałem - najlepiej wybrać się do dystrybutorów i osobiście obejrzeć urządzenia.
Jacek
> Chyba nie tylko jemu

> Moja refleksja jest taka, że kłócicie się jak za czasów sporów Atari ST - Amiga. Ten ma to, tamten ma tamto i wystarczy, żeby spór się zaczął i trwał poprzez kilkadziesiąt postów.
Pytanie, kto to sa ci "Wy"

> RME - doskonały system stworzony na Pecety.
> MOTU - doskonały system stworzony na Mac.
> I o co tu się kłócić? Dobieramy to, co nam pasuje i jest OK.
I wszystko się zgadza. Zatem pytający powinien wybrać to, co jest bliższe jego potrzebom. Bez dwóch zdań interfejsy na FireWire czy USB nie dorównują rozwiązaniom na PCI, jeżeli chodzi o wydajność. Z kolei FW czy USB to w pewnym sensie mobilność, nowe płyty główne mają FW onboard i w zasadzie przeniesienie systemu audio na inny komputer wiąże się jedynie z instalacją sterowników, z PCI to jeszcze dużo zachodu z wymianą karty.
Są też inne rozwiązania. Ostatnio bliżej przyjrzałem się ONYXowi rackowemu - moim zdaniem za te pieniądze. W miarę tanio jest M-Audio z ichnią wersją Pro Toolsa. Z MOTU ciekawie zapowiada się Traveler z 4 preampami za cenę niewiele wyższą od 828 mk II. Dlatego - jak już wcześniej pisałem - najlepiej wybrać się do dystrybutorów i osobiście obejrzeć urządzenia.
Jacek
...Kolego Master,
Krew Ci się burzy i tracisz rozum.
> na ktorym przednim Panelu , RME MULTIFACE posiada wyjscia Monitorowe?
Jeżeli nie masz urządzenia przed sobą nie dziwi mnie, że nie znasz urządzenia. Ale zanim zaczniesz innym prawić morały i sugerować "własne" rozwiązania sprzętowe poczytaj trochę.
==============================================
Kolego JACEKh
krew mi sie nie burzy ... absolutnie... :) i w sumie mnie tez nie dziwi ze nie mam RME Multiface, ..... jak pisałem wcześniej .. decydując się na MOTU wybierałem według mnie lepsze rozwiązanie , bardziej uniwersalne oraz tańsze , dające więcej za mniej ...... lecz każdy ma swój rozum i ten kto będzie chciał kupić RME zrobi to a kto MOTU ten kupi Motu to jest logiczne ... Nadmienię jednak ze porównując te dwie karty RME - to jest Kompromis, gdyż musisz z czegoś rezygnować na rzecz czegoś,chcąc podłączyć MONITORY , wpinasz je w śmieszne stereofoniczne wyjście tracąc słuchawki lub jak kto woli dwa inne wyjścia monofoniczne tracąc je , w MOTU masz wszystko co potrzebne +2 wejścia mikrofonowe i możliwość wpięcia procesora nie tracąc nic , ..... Koniec - takie jest moje zdanie.
Mam zamiar zrobić test o którym pisałeś,!
Krew Ci się burzy i tracisz rozum.
> na ktorym przednim Panelu , RME MULTIFACE posiada wyjscia Monitorowe?
Jeżeli nie masz urządzenia przed sobą nie dziwi mnie, że nie znasz urządzenia. Ale zanim zaczniesz innym prawić morały i sugerować "własne" rozwiązania sprzętowe poczytaj trochę.
==============================================
Kolego JACEKh
krew mi sie nie burzy ... absolutnie... :) i w sumie mnie tez nie dziwi ze nie mam RME Multiface, ..... jak pisałem wcześniej .. decydując się na MOTU wybierałem według mnie lepsze rozwiązanie , bardziej uniwersalne oraz tańsze , dające więcej za mniej ...... lecz każdy ma swój rozum i ten kto będzie chciał kupić RME zrobi to a kto MOTU ten kupi Motu to jest logiczne ... Nadmienię jednak ze porównując te dwie karty RME - to jest Kompromis, gdyż musisz z czegoś rezygnować na rzecz czegoś,chcąc podłączyć MONITORY , wpinasz je w śmieszne stereofoniczne wyjście tracąc słuchawki lub jak kto woli dwa inne wyjścia monofoniczne tracąc je , w MOTU masz wszystko co potrzebne +2 wejścia mikrofonowe i możliwość wpięcia procesora nie tracąc nic , ..... Koniec - takie jest moje zdanie.
Mam zamiar zrobić test o którym pisałeś,!
Ja starałem się jedynie zadbać o nie przeinaczanie faktów.
Ja też, dlatego zwróciłem uwagę na 2408 Mk3, który ma najwieksze mozliwości komutacyjne w swoim zakresie cenowym (34 wejścia, nagrywanie 24 śladów).
Mnie niektóre wypowiedzi skojarzyły się z tymi śmiesznymi wojnami PC vs Mak
Matko Boska, tylko nie to
Ja też już mam tego dosyć. Bezsens totalny. Komputer dobieramy do software, który nam "leży" i do zasobności portfela.
Są też inne rozwiązania.
Dokładnie, ja ostatnio np. intensywnie zgłębiam temat Tascam DM-24 (i DM-3200) i karty FW do niego. Na papierze wygląda to WIELCE zachęcająco
A początkowo myślałem o DDX3216 i z niego 3xADAT do MOTU 2408Mk3.
Tak więc popieram, trzeba czytać, oglądać i samemu wybrać najlepsze rozwiązanie do danej sytuacji.
Pozdrawiam,
Maciej R.
Ja też, dlatego zwróciłem uwagę na 2408 Mk3, który ma najwieksze mozliwości komutacyjne w swoim zakresie cenowym (34 wejścia, nagrywanie 24 śladów).
Mnie niektóre wypowiedzi skojarzyły się z tymi śmiesznymi wojnami PC vs Mak
Matko Boska, tylko nie to

Ja też już mam tego dosyć. Bezsens totalny. Komputer dobieramy do software, który nam "leży" i do zasobności portfela.
Są też inne rozwiązania.
Dokładnie, ja ostatnio np. intensywnie zgłębiam temat Tascam DM-24 (i DM-3200) i karty FW do niego. Na papierze wygląda to WIELCE zachęcająco

A początkowo myślałem o DDX3216 i z niego 3xADAT do MOTU 2408Mk3.
Tak więc popieram, trzeba czytać, oglądać i samemu wybrać najlepsze rozwiązanie do danej sytuacji.
Pozdrawiam,
Maciej R.
uwazaj z tym ddx3216 - tanie strasznie duze mozliwosci polaczen ale cos mi sciaga na prawo o jakies 1.5 decybela w panoramie....musze jeszcze sprawdzic cyfre bo sciaga na analogu....
zreszta czego wymagac za 3000pln?
zreszta zawsze mozna tego uzyc jako sterownik:D
ze wzgledu na koszta chcialem wszystko spia do kupy...z mpc po adacie do ddx z kompa tez po adacie i spdif do tego tez po analogu i z ddx do kompa po analogu i adacie:D do karty emu 1212...i z preampu po spdif do karty:D
kartka i rysujesz co chcesz i jak polaczyc a jak dobrze ogarniesz to kable przelaczasz zadko....
zreszta czego wymagac za 3000pln?
zreszta zawsze mozna tego uzyc jako sterownik:D
ze wzgledu na koszta chcialem wszystko spia do kupy...z mpc po adacie do ddx z kompa tez po adacie i spdif do tego tez po analogu i z ddx do kompa po analogu i adacie:D do karty emu 1212...i z preampu po spdif do karty:D
kartka i rysujesz co chcesz i jak polaczyc a jak dobrze ogarniesz to kable przelaczasz zadko....