Jaki syntezator wtyczka do hard trance, rave

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Robix
Re: Jaki syntezator wtyczka do hard trance, rave

Post autor: Robix » poniedziałek 06 lip 2009, 22:23

Co do komercyjnych wtyk- bez bicia polecam Phoscyona- nie miałem do czynienia jeszcze z wtyczką VSTI tak doskonale emulującego TB-303 (no, chyba że masz parcie na free, to wtedy zalecam Rebirtha)...
No dobra, wiemy już, Że Vanguard jest beeeee . Myślę, że autor tematu ma już dość informacji aby samodzielnie podjąć decyzję, no może nawet za dużo informacji ale dobra .

Pozdro ziomki

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » poniedziałek 06 lip 2009, 22:24

Pozdro ziomki

...
I ziomalki też
Początkujący muzyk.

Adrian4u
Kontakt:

Post autor: Adrian4u » wtorek 07 lip 2009, 21:46

Korg Legacy Analog - i kurcze kładzie to większość konkurencji :)

DJ, konferansjer, zwierzę sceniczne:)

radar

Post autor: radar » wtorek 07 lip 2009, 22:00

Do GoaTrance wykorzystuję całą stajnię TAL-a, STS-26 (rewelacyjne tekstury), Elektrostudio (cały bundle), wtyczki GTG tudzież wszystko natargane z wszelakich stron z darmowymi wtykami- naprawdę jest w czym wybierać  

Dziękuję wszystkim za opinie i porady. Oprócz STS-26 pozostałe rzeczy są mi nieznane więc biorę się za ściąganie i testowanie. Wydaje mi się że z darmowymi wtyczkami jest tak że owszem mają parę ładnych presetów natomiast reszta to dno, ale też nie czuje się ekspertem. Moim zamierzeniem było było kupić jedną - dwie naprawdę dobre wtyczki i mieć komplet. Skupić się makasymalnie na możliwościach tych wtyczek kręcić i jeszcze raz kręcić tak jak pisał kolega AdamZ. Kiedyś po prostu miałem sporo różnych wtyczek i tak naprawdę możliwości żadnej z nich nie zgłębiłem do końca. Uznałem że trochę to bez sensu i stąd to skierowanie do czegoś KONKRETNEGO i niekoniecznie darmowego.

Pozdrawiam Wszystkich!

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 07 lip 2009, 22:01

...Korg Legacy Analog - i kurcze kładzie to większość konkurencji :)...

Chyba, że tej przez Ciebie nie słysznej, a o której gdzieś tam może i słyszałeś .
Rany Boskie, toż kim trzeba być aby pisać takie pierdoły?

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » wtorek 07 lip 2009, 22:05

Legacy jest ok, ale kładzeni konkurencji jest delikatnie na wyrostWink

Stay Psychedelic People!

radar

Post autor: radar » wtorek 07 lip 2009, 22:18

...Korg Legacy Analog - i kurcze kładzie to większość konkurencji :)...

Chyba, że tej przez Ciebie nie słysznej, a o której gdzieś tam może i słyszałeś .
Rany Boskie, toż kim trzeba być aby pisać takie pierdoły?

Słyszałem Korg Legacy Digital Edition na prezentacji i naprawde bardzo mi sie podobało. Prawdę powiedziawszy oprócz polecanego tutaj Gladiatora i Korg ma super brzmienie. Typowy klimat jak dla mnie.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 07 lip 2009, 22:21

Dziękuję wszystkim za opinie i porady. Oprócz STS-26 pozostałe rzeczy są mi nieznane więc biorę się za ściąganie i testowanie. Wydaje mi się że z darmowymi wtyczkami jest tak że owszem mają parę ładnych presetów natomiast reszta to dno, ale też nie czuje się ekspertem. Moim zamierzeniem było było kupić jedną - dwie naprawdę dobre wtyczki i mieć komplet. Skupić się makasymalnie na możliwościach tych wtyczek kręcić i jeszcze raz kręcić tak jak pisał kolega AdamZ. Kiedyś po prostu miałem sporo różnych wtyczek i tak naprawdę możliwości żadnej z nich nie zgłębiłem do końca. Uznałem że trochę to bez sensu i stąd to skierowanie do czegoś KONKRETNEGO i niekoniecznie darmowego.

Pozdrawiam Wszystkich!

No i trzeba było tak odrazu ;), Chcesz mieć wszystko i tanio i za 2000 zł ?? Komplet 5 i to tyleCool. Tego zestawu niejesteś wstanie nigdy w 100 procentach skonsumować Wink, bomożliwości są mega mega ogromne, a obecna cena mega mega tania : D. Ja bym Tobie proponował zakonczyć rozważania i zdecydować się na ten właśnie produkt.

Pozdro

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 07 lip 2009, 22:25

Korg Legacy Analog - i kurcze kładzie to większość konkurencji :)

A co do Korg Legacy - i kurcze chyba nie znasz konkurencji skoro tak twierdzisz. Są wtyczki, które wciągają nosem korga Legacy.

Afffff kolejny fan korgów XD.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 07 lip 2009, 22:26

No i trzeba było tak odrazu ;), Chcesz mieć wszystko i tanio i za 2000 zł ? Komplet 5 i to tyleCool. Tego zestawu niejesteś wstanie nigdy w 100 procentach skonsumować Wink, bomożliwości są mega mega ogromne, a obecna cena mega mega tania : D. Ja bym Tobie proponował zakonczyć rozważania i zdecydować się na ten właśnie produkt.

Pozdro

Popieram! W tej cenie jest to naprawdę dobry zestaw. Ba! Nawet w cenie poprzedniej był dobry. Jest w sumie wszystko czego dusza zapragnie.

Swoją drogą polecam instrumenty od HG Fortune i to w wersjach komercyjnych (pojedyńczy VSTi w cenie jakichś 29-u euro). Moim zdaniem w tej kategorii cenowej (nie mówiąc już o wersjach free) nic nie generuje takich tekstur. Wczoraj doszczętnie testowałem wszystko (z wyjątkiem X-Wof) i jestem pod wrażeniem.

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ