Komputer + karta muzyczna?
zauwazylem przy viscie ze chodzi o dwie podstawki pod proc a nie dwa rdzenie - ta kwestia wynika z braku dokladnej informacji w necie jak i rowniez na stronie microsoftu
ot taki szczegol niby ale zagwozdka jest
no ale skoro dziala jak nalezy to ok
ot taki szczegol niby ale zagwozdka jest
no ale skoro dziala jak nalezy to ok
Re: Komputer + karta muzyczna?
...nord ctrl+alt+delete i sprawdz jak z twoim drugim rdzeniem bo HOME nie obsluguje drugiego proca/rdzenia
http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/517,1,Różnice_między_systemem_Windows.aspx
tu masz roznice
nie ma, racja
http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/517,1,Różnice_między_systemem_Windows.aspx
tu masz roznice
nie ma, racja

Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
co czego nie ma?sprawdziles w menadzeze zadan??
Nie obsługuje 2 procesorów - napewno
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
- adrianmarjan
...Nie obsługuje 2 procesorów - napewno
...
dwóch procesorów czy dwóch rdzeni ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? :(
...
dwóch procesorów czy dwóch rdzeni ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? :(

GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah
sadze ze w tym przypadku to jedno i to samo, choc z tymi podstawkami to niezla zmylka :)
- adrianmarjan
adrian zasilacz z obudowy jesli to nie jest cos lepszego to nie jest pewniak - caly czas laduja tam zlom - dobrze trafisz bedzie dlugo dzialal,dobrze trafisz to spali sie sam i nie pociagnie nic wiecej - zle trafisz to bedzie smierdzialo 3 dni w pokoju .........
Zbynia ! Chcę złożyć już 5ty komputer i,,, w 4ech były zasilacze z obudowy (nie z pudełka)i do tej pory chodzą !!! Czy to nie będze wydanie pieniędzy w "BŁOTKO" booooo w "gry" grać nie będę a muza tak prądu przecie nie żre! :)pozatym intelik to chyba musi mieć dobry zasilacz a ATHLONIK to se sobie rade daje na zwykłych <<>>!!!!!
pamiec mozesz kupic ddr667 - jest niewiele wolniejsza ale z racji tego ze jednak jest mozesz probowac dac jej nizsze timingi(czyli podkrecic) - jak uda ci sie tanio kupic ddr2 800 nawet z duzymi timingami mozesz przestawic ja na 667 i tez jej pocisnac - ale to dla wtajemniczonych i wytrwalych:)))))
mogę kupić 800 z dostępem chyba 4ms (coś takiego) a mi się obiło o oczy że są jakieś z dostępem 2ms (może 667) więc potrzebuję jak najdokładniejszych danych :::::::: yyyyyy a z kręceniem to pojęcia nie mam jak to się dokładnie robi a w instrukcji nie jest napisane! hybba!
co do dysku to nie masz racji - skonczyly sie czasy ATA gdzie jeden kanal zajmowal sie dwoma dyskami i chcial nie chcial musial dzielic transfer na dwa gdy obydwa cos robily
SATA 2 to inna bajka - kazdy dysk ma dla siebie pelne pasmo wiec nie moze dzialac wolniej - przy dwoch dyskach w zwiazku z plikiem SWAP windowsa mozna tylko zyskac
zgoda ! lecz czy????????? !!!!!!!! (nie nagrywam sesji większych niż 1gb iiiiii odrazu to sobie archiwizuję więc 320gb to dla mnie tyle miejsca żeeeeeeeee ..... ho ho ho )czy jeden dysk nie będzie chodził sprawniej ?? jeżeli na sata2 kazdy dysk ma osobny kanał (chodzi mie ło dwa dyski w kompie to powinno to żeczywiście chodzić szybciej i zapewne chodzi tylko że... czy jeden dysk 320gb. nie wystarczy i najw. poradzi sobie do tego stopnia że nie będzie róznicy między jednym a dwoma dyskami w projekcie! NIE ukrywam że w projekcie odserwując procka (80%) dysk nawet się nie wychylił (1%)
KONKRETNIE i łopatologicznie << mają okazje sie wykazać ? z moich obserwacji wynika że nie!!! więc poco kupować dwa dyski do kompa gdy 1. nie wykorzystam tego ja ! 2. komp tego nie wykorzysta 3. więcej ciepła w środku kompa, obciążenie dla zasilacza i głośniejsza cała jednostka!
Sorki za błędy ... nie cierpię ortografjjjji
Co z kartą dsp??? temat żdechł??? czy trza dać nowego posta ?
Zbynia ! Chcę złożyć już 5ty komputer i,,, w 4ech były zasilacze z obudowy (nie z pudełka)i do tej pory chodzą !!! Czy to nie będze wydanie pieniędzy w "BŁOTKO" booooo w "gry" grać nie będę
pamiec mozesz kupic ddr667 - jest niewiele wolniejsza ale z racji tego ze jednak jest mozesz probowac dac jej nizsze timingi(czyli podkrecic) - jak uda ci sie tanio kupic ddr2 800 nawet z duzymi timingami mozesz przestawic ja na 667 i tez jej pocisnac - ale to dla wtajemniczonych i wytrwalych:)))))
mogę kupić 800 z dostępem chyba 4ms (coś takiego)
co do dysku to nie masz racji - skonczyly sie czasy ATA gdzie jeden kanal zajmowal sie dwoma dyskami i chcial nie chcial musial dzielic transfer na dwa gdy obydwa cos robily
SATA 2 to inna bajka - kazdy dysk ma dla siebie pelne pasmo wiec nie moze dzialac wolniej - przy dwoch dyskach w zwiazku z plikiem SWAP windowsa mozna tylko zyskac
zgoda ! lecz czy????????? !!!!!!!! (nie nagrywam sesji większych niż 1gb
KONKRETNIE i łopatologicznie <<
Sorki za błędy ... nie cierpię ortografjjjji
GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah
...
Początkowo chciałes karte muzyczną a teraz już zdecydowałeś się na dsp..
no to idziemy do przodu
...własciwie to odsyłam do wyszukiwarki bo nic nowego sie specjalnie nie pojawiło
...
Początkowo chciałes karte muzyczną a teraz już zdecydowałeś się na dsp..
no to idziemy do przodu

...własciwie to odsyłam do wyszukiwarki bo nic nowego sie specjalnie nie pojawiło
Praca z 2 dyskami jest i szybsza i bezpieczniejsza gdy wysypie się system dane zostaną .Czy dsp ma być na innej karcie?
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .
...Praca z 2 dyskami jest i szybsza i bezpieczniejsza gdy wysypie się system dane zostaną .Czy dsp ma być na innej karcie?...
ee tam szybsza ;)
jedyne co dobre to z dwoma dyskami mozna raidzik poukładać ale i tak do potrzeb audio w dzisiejszych czasach pojedynczy dysk wystarczy
...no, zalezy kto na jakich sesjach pracuje
ps. majac jeden dysk to i tak jak wysypie sie system to dane zostaja.
Najwygodniej zrobić ghosta partycji z systemem
ee tam szybsza ;)
jedyne co dobre to z dwoma dyskami mozna raidzik poukładać ale i tak do potrzeb audio w dzisiejszych czasach pojedynczy dysk wystarczy
...no, zalezy kto na jakich sesjach pracuje

ps. majac jeden dysk to i tak jak wysypie sie system to dane zostaja.
Najwygodniej zrobić ghosta partycji z systemem