Soundset i prawo autorskie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
chantizstudio
Re: Soundset i prawo autorskie

Post autor: chantizstudio » środa 11 lut 2009, 16:33

cyti nie chodziło mi o opinie teoretyków takich jak ty gdybających na ten temat ale kogoś kto w przeciwieństwie do ciebie ma doświadczenia w tym zakresie, a nie powołuje się na tajemniczego, anonimowego profesora
,,
a z kad wies zkim ja jestem???, zawyczaj jest tak ze gdy brakuje argumentow na popracie czyjegos zdania, to zaczyna sie starac zdystkrefytowac ta osobe , i ty jestes dobrym przkladem tego

...
mialo byc kim a nie zkim, taka glupia literowka a jak mozee calosc zdania zmienic hihi
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » środa 11 lut 2009, 19:14

...a z kad wies zkim ja jestem???, ...
I wbij sobie chłopie do łba, że poprawna pisownia to skąd a nie z kąd

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » środa 11 lut 2009, 19:18

......a z kad wies zkim ja jestem???, ...
I wbij sobie chłopie do łba, że poprawna pisownia to skąd a nie z kąd...
chlopi sa w polu , kolego
wbij to sobie do lba
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 11 lut 2009, 19:40

...a z kad wies zkim ja jestem???...

Toż gołym okiem widać kim jesteś.
Kolego, mylisz definicje i pojęcia. Mało tego, nawet nie zadałeś sobie trudu aby zajrzeć tu i tam w zakamarki naszego, mocno pokręconego w tym względzie prawa. Do tego nie słuchasz się kolegów którzy mają znacznie wiekszą, a na dodatek ugruntowaną wiedzę w te klocki.
Po prostu - chcesz przeczytać tu to, co chciałbyś przeczytać. Tyle, że poruszyłeś akurat temat, w którym nikt poważny na taki układ tu z Tobą nie pójdzie.

Moja życzliwa rada - a może spróbuj startnąć ze sobą na jakimś pozostałym gdzieś jeszcze za free forum dla hip-hopowców? Wszak oni mają największe obecnie problemy w tym względzie. Przy tym na bank ucieszą się z takiego "spec"jalisty w swym gronie, to więcej niż pewne .
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 11 lut 2009, 19:54

P.S.
Nie mam nic przeciw rzetelnemu hip-hopowi. Serdecznie co niektórym tu zgromadzonym poleciłbym "pare" kawałków. Przypuszczam, że zdziwiliby się co nieco.
[addsig]

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » środa 11 lut 2009, 20:01

......a z kad wies zkim ja jestem???...

Toż gołym okiem widać kim jesteś.
Kolego, mylisz definicje i pojęcia. Mało tego, nawet nie zadałeś sobie trudu aby zajrzeć tu i tam w zakamarki naszego, mocno pokręconego w tym względzie prawa. Do tego nie słuchasz się kolegów którzy mają znacznie wiekszą, a na dodatek ugruntowaną wiedzę w te klocki.
Po prostu - chcesz przeczytać tu to, co chciałbyś przeczytać. Tyle, że poruszyłeś akurat temat, w którym nikt poważny na taki układ tu z Tobą nie pójdzie.

Moja życzliwa rada - a może spróbuj startnąć ze sobą na jakimś pozostałym gdzieś jeszcze za free forum dla hip-hopowców? Wszak oni mają największe obecnie problemy w tym względzie. Przy tym na bank ucieszą się z takiego "spec"jalisty w swym gronie, to więcej niż pewne .
...
to samo moge mniej wiecej powiedziec o tobie ;). wiec sobie daruj, widze ze jestes prawdziwym jasnowidzem, skoro wiesz kim jestem, pozostaje nic jak pogratulowac, dodajac jeszce do tematu moze i do tego pijesz, to zasmuce cie bardzo nie jestem hip hopowcem, dla mnie jestes smieszny i nic pozatym nie postawiles zadnego sesnsownego argumentu, napisalem wczesniej ze faktycznie jest to bardzo zawily temat i ciezko powiedziec cos na ten temat , , myle pojecia?? a to ciekawe panie wiedzacy najlepiej
Wiecej w tym temacie pisac zamiaru nie mam bo zaczyna sie to robic juz nudne i temat zaczyna schodzic do wzajemnego obrazania.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 11 lut 2009, 20:05

...Wiecej w tym temacie pisac zamiaru nie mam...

Uff...
[addsig]

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » czwartek 12 lut 2009, 13:18

.......odnośnie prawa autorskiego do soundsetów. Uważam, że również je obejmuje.
no.. czyli od początku miałeś wyrobione zdanie i chciałeś tylko " przytroll'ić"...

Mam prawo zapytać o opinię innych, swoja przedstwiłem później by niczego nie sugerowac. Widać jesteś urażony i dalej masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. A skoro piszesz o przytroleniu to popatrz na siebie - piersze 11 postów poszło na odpieranie twoich zarzutów o piracenie a nie na dyskusję na temat....
Nie jestem urażony tylko lubię jak sprawa jest przedstawiona jasno i prosto, takie "naokoło" kojaży mi się z typowo policyjnymi metodami przesłuchań. A dalsza dyskusja w/g ciebie "na temat" potwierdziła tylko te pierwsze 11 postów , stad zarzut Troll'a wydaje mi się uzasadniony bo wywołałeś niepotrzebną pyskuwę.
Czymżesz innym jest w końcu kopiowanie i rozpowszechnianie KOMERCYJNEGO produktu jak nie piractwem?

Awatar użytkownika
przedwczoraj

Post autor: przedwczoraj » czwartek 12 lut 2009, 15:11

Czymżesz innym jest w końcu kopiowanie i rozpowszechnianie KOMERCYJNEGO produktu jak nie piractwem?...
o to nie pytałem, przypomnę ci skoro nie pamiętasz: pytałem o prawdziwość zasłyszanej opinii "preset nie podlega ochronie praw autorskich ponieważ nie jest dziełem. Możecie wyjaśnić, jak to jest?"

zarzut Troll'a wydaje mi się uzasadniony bo wywołałeś niepotrzebną pyskuwę.

nikt nie jest w stanie oszacować kultury i intelektu osób które mogą zabrać głos w dyskusji, a od tego w dużej mierze zależy jej poziom. kolejny raz powtarzam - liczyłem na opinie doświadczonych osób, jakich jest tutaj wiele, mających doświadczenie i dorobek budzący uznanie oraz znających życie, a nie powtarzających opinie zasłyszane od tajemniczych profesorów. Dla takich osób podzielenie się wiedzą nie jest problemem. Na marginesie - dzwoniłem do audiofactory zapytać o termin otrzymania Cubase 5, wspomniałem też o sprawie soundsetów poruszona w tym poście i zostałem uraczony prawie półgodzinnym wykładem poparty przykładami z życia, za który jestem bardzo wdzięczny. I nie usłyszałem zarzutów o narzucaniu się czy trolowaniu, bo tamta osoba miała wiedzę, którą mogła się podzielić, a kto jej nie ma będzie atakował pytającego jak wy dwaj.

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » czwartek 12 lut 2009, 15:29

panowie dajcie juz na luz, faktycznie momentami ta dyskusja wygladala zbyt ostro ale to nie ja czy acoto sprowokowalismy pyskuwe , byc moze ja sie tez myle nie zaprzeczam i napsze to kolejny raz ,i faktycznie przyznaje racje ze w tym temacie najlepiej jaby wypowiedzial sie prawnik lub specjalista , a nie ja , wy czy pan z audio factory ktory bedzie wiadomo jakie stanowisko zabieral, gdyz roznie interpretujemy to prawo i mozemy nie miec racji . Moim skromnym zdaniem i opierajac sie na faktach, a takze na artykule jaki wczesniej dalem linka, w waszym mysleniu brakuje logiki i konsekwencji - ale to jest moje zdanie i mam do tego prawo . Ale bardzo chialbym aby wypowedzial sie tu naprawde specjalista i pogodzill nas wszystkich
I jescze jedno panowie , prosil bym o sensowne argumenty a nie obrazanie innych , gdyz tak naprawde wszyscy sie nie znamy i nie mamy prawa do obarazania kogo kolwiek, lub pisania ze kogos znamy lub nie, jest to niepotrzebne w temacie i tylko prowokuje konflikty a merytoryczna dyskusja idzie na dalszy plan
Podsumowujac , jesli sie myle to prosze mi to udowodnic porzez opieranie sie na faktach i dowodach , wysmiewac i obrazac kogos moze kazdy ale uduwodnic swoje racje juz nie, i przepraszam wszystkich tych ktorych gdzies urazilem swoimi postami
zycze wam wszystkim milego dnia
pozdrawiam

ODPOWIEDZ