PC do studia do 4000zł

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Zbynia
Re: PC do studia do 4000zł

Post autor: Zbynia » poniedziałek 05 wrz 2005, 02:45

proste ze pisze o standarcie - tym bardziej ze procesory intela sa tylko w boxie z ich gownianym wentylatorem....

swoja droga i tak sie grzeja i nie powiesz mi ze nie bo jak ma byc chlodne cos co ma zuzycie energi na poziomie 100 watt?

wiec nie gadaj bzdur

pentium d to zupelnie inna bajka - tam nie ma ht....(chyba ze to wsaDZILI CHOC NIE SADZE)

struktura jest rozwinietym p3

owszem jest wydajne ale tak samo jak amd

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » poniedziałek 05 wrz 2005, 07:37

pentium d to zupelnie inna bajka - tam nie ma ht....(chyba ze to wsaDZILI CHOC NIE SADZE)

struktura jest rozwinietym p3

owszem jest wydajne ale tak samo jak amd ...

Muszę przyznać, że trochę mnie zdziwiłeś tą wypowiedzią, bo cały czas, przeglądając co po niektóre sklepy internetowe, wszędzie wyraźnie napisane było Pentium D Dual Core + HT. Zerknąłem dzisiaj na specyfikację na stronie Intela - rzeczywiście - to "tylko" 2 rdzenie bez technologii HT, i praktycznie pewnie rzeczywiście tak samo stoją z wydajnością jak X2, choć z moich doświadczeń, Pentium D jest trochę szybszy.
Pozdrawiam

peter1pl

Post autor: peter1pl » poniedziałek 05 wrz 2005, 10:22

swoja droga i tak sie grzeja i nie powiesz mi ze nie bo jak ma byc chlodne cos co ma zuzycie energi na poziomie 100 watt?

wiec nie gadaj bzdur

Dobra niech Ci będzie. Grzeje się jak cholera i co chwila się zawiesza. W zimie grzeję przy nim ręcę i inne częsci ciała. I w ogóle to straszny bubel jest (prawie jak Leszek Bubel). Teraz zadowolony?

Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 05 wrz 2005, 12:20

ale wtopilem z tym D

porabalo mi sie z centrino - sorawka - to poprawione P4 z obsluga 64 bitow

moze i wydajne ale nie zmienia faktu ze to grzejnik - dlatego wymyslili sobie ten specjalny kanal w obudowie do chlodzenia - dzieki temu wszystko chodzi glosniej hehe

Awatar użytkownika
thc-wwa

Post autor: thc-wwa » poniedziałek 05 wrz 2005, 12:59

Muszę przyznać, że trochę mnie zdziwiłeś tą wypowiedzią, bo cały czas, przeglądając co po niektóre sklepy internetowe, wszędzie wyraźnie napisane było Pentium D Dual Core + HT. Zerknąłem dzisiaj na specyfikację na stronie Intela - rzeczywiście - to "tylko" 2 rdzenie bez technologii HT, i praktycznie pewnie rzeczywiście tak samo stoją z wydajnością jak X2, choć z moich doświadczeń, Pentium D jest trochę szybszy.

NO ALE JA SIĘ NIEZNAM :)

POZDRAWIAM Z WIELKICH LITER

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » poniedziałek 05 wrz 2005, 13:29

NO ALE JA SIĘ NIEZNAM :)

POZDRAWIAM Z WIELKICH LITER ...

Oba komputery służą mi świetnie i mam obiektywne porównanie co do tego, który lepiej sprawdzi się w warunkach studyjnych.

Intel oferuje procesory dwurdzeniowe + technologia HT co daje 4, POWTARZAM, CZTERY "rdzenie",

NIE RDZENIE TYLKO JĄDRA LOGICZNE KTÓRYCH TY CHYBA STOJĄC TWARZ W TWARZ NIE MIAŁ BYŚ ANI JEDNEGO ;D

Znasz się? To czemu nie wyprowadziłeś mnie, ani innych z błędu? Dobre sobie...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
thc-wwa

Post autor: thc-wwa » poniedziałek 05 wrz 2005, 13:40

WYTŁUMACZYŁEM PANU PANIE NETES NOTES CZY JAKOS TAM TYLKO TO ŻE TO CO NAZYWASZ "A" WCALE NIE JEST "A" TYLKO NP. "O" TRAKTÓJĄC ALFABET JAKO JAKO SKALĘ DO BŁĘDU MERYTORYCZNEGO JAKI POPEŁNIŁEŚ

PANIE POLONISTO

POZDRAWIAM

PS. ZAPRZESTAŁBYM NA PANA MIEJSCU PORÓWNYWANIA SPRZĘTU WYCIĄGAJĄC WNIOSKI Z CENNIKÓW SKLEPÓW INTERNETOWYCH I NASZYCH RODZIMYCH GAZET

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » poniedziałek 05 wrz 2005, 13:45

...WYTŁUMACZYŁEM PANU PANIE NETES NOTES CZY JAKOS TAM TYLKO TO ŻE TO CO NAZYWASZ "A" WCALE NIE JEST "A" TYLKO NP. "O" TRAKTÓJĄC ALFABET JAKO JAKO SKALĘ DO BŁĘDU MERYTORYCZNEGO JAKI POPEŁNIŁEŚ

PANIE POLONISTO

POZDRAWIAM

PS. ZAPRZESTAŁBYM NA PANA MIEJSCU PORÓWNYWANIA SPRZĘTU WYCIĄGAJĄC WNIOSKI Z CENNIKÓW SKLEPÓW INTERNETOWYCH I NASZYCH RODZIMYCH GAZET

...

Trudno z Twojej wypowiedzi cokolwiek wyciągnąć... no ale pozostawię to już bez komentarza.

PS. Gdybyś przeczytał cały wątek to wiedziałbyś, że nie porównuję sprzętu na podstawie cenników i gazet, tylko na podstawie doświadczeń - Pentium D mam w studiu, a na X2 miałem okazję pracować przez jeden dzień u znajomego. Każdemu może zdarzyć się pomyłka, ale pomyłka, a nie pisanie bzdur typu "Athlon 64 3000 jest stabilniejszy niż 3200"...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
thc-wwa

Post autor: thc-wwa » poniedziałek 05 wrz 2005, 14:01

PS. Gdybyś przeczytał cały wątek to wiedziałbyś, że nie porównuję sprzętu na podstawie cenników i gazet, tylko na podstawie doświadczeń - Pentium D mam w studiu, a na X2 miałem okazję pracować przez jeden dzień u znajomego. Każdemu może zdarzyć się pomyłka, ale pomyłka, a nie pisanie bzdur typu "Athlon 64 3000 jest stabilniejszy niż 3200"......

WYNIKA TO Z PRAKTYK PRODUCENTÓW PROCESORÓW 3000 DO 3200 RÓŻNI SIĘ TYLKO FABRYCZNIE USTAWIONYM MNOŻNIKIEM

WIĘC TERAZ PANIE TECHNIK POPROSZĘ O PODANIE MINUSÓW WYNIKAJĄCYCH Z PODKRĘCANIA PROCESORÓW JEŚLI PODA PAN POPRAWNĄ ODPOWIEDZ WTEDY BĘDZIE PAN W DOMU I ZROZUMIE PAN MOJĄ WYPOWIEDZ JEŚLI NIE PROPONUJE ZAPRZESTANIE WYPOWIADANIA SIĘ NA TEMATY BĘDĄCE POZA REJONEM PANA WIEDZY

POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 05 wrz 2005, 15:24

Zaczęliśmy temat Apple Dual

Więc mam pytanie: Czy Pro Tools Lepiej chula na Applu czy na PC ?

I Czy Apple współpracuje z interfejsami Digidesigna ?...

Chula na obu dobrze, interface'y Digidesign zawsze w pierwszej kolejnosci obslugiwaly Apple, to samo tyczy sie firmy MOTU. Ja uzywam Apple z interface'em RME Fireface i dziala kompletnie bezproblemowo.
[addsig]

ODPOWIEDZ