Waldorf Blofeld

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
edcetera
Re: Waldorf Blofeld

Post autor: edcetera » piątek 09 lis 2012, 20:38

no to kolejny problem, mianowicie, jak w trybie multi zsynchronizować arpegiatory, żeby kolejne dodawane sekwencje odpalały równo w stosunku do innych, a nie przesuwały się względem siebie przypadku gdy nie uda się dokładnie trafić w time. funkcja wydaje mi się oczywista, ale wertuję instrukcję i nie mogę tego znalźć. z góry dziękuję za odpowiedź.

perfektsound

Post autor: perfektsound » środa 06 lut 2013, 17:13

Witam,

mam pytanie do użytkowników Blofelda z licencją na sample. Otóż po bezskutecznych poszukiwaniach Virusa TI z drugiej ręki (nawet dałem ogłoszenie, zero odzewu, he he) zacząłem się łamać i myśleć nad zakupem Blofelda (desktop z samplami albo klawiatura). Pobawiłem się Spectre "na sucho", wygląda to i działa trochę jak np. Kontakt.

Naszły mnie takie pytania: czy mogę odpalać sample z klawiatury (np. sample ciężkich tomów) i jednocześnie mieć  dźwięk z pozostałych części syntezatora (np. linia basu, pad itd)?

Czy do sampli można tak jak do innych częśći wyznaczyć dolny i górny zakres oktawy?

Czy przy graniu samplami jest możliwy split klawiatury, żeby część klawiatury uruchamiała sampla powiedzmy A, a druga część klawy - sampla B? 

Z góry dzięki za odpowiedź. Próbowałem cokolwiek znaleźć w instrukcji, ale ta jest bardzo ogólna, opcja sampli nie jest tam specjalnie opisana.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 06 lut 2013, 19:25

Jak co mam na sprzedaż prawie nie używanego kb, leży od roku i się kurzy. Dla mnie to był zły zakup. Zbyt bardzo przywykłem do Korgów:)

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

perfektsound

Post autor: perfektsound » środa 06 lut 2013, 20:06

...
Jak co mam na sprzedaż prawie nie używanego kb, leży od roku i się kurzy. Dla mnie to był zły zakup. Zbyt bardzo przywykłem do Korgów:) ...

Czemu zły zakup? Dawaj proszę, czemu się rozczarowałeś, ja właśnie teraz potrzebuję takich uwag użytkowników! ;)

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
ceres1x

Post autor: ceres1x » sobota 15 lut 2014, 21:38

Czy mając License SL, jest możliwość zrobienia brzmienia jak w tradycyjnym samplerze? (rozłożenie próbki na klawiaturze?)

eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » poniedziałek 17 lut 2014, 07:58

...Czy mając License SL, jest możliwość zrobienia brzmienia jak w tradycyjnym samplerze? (rozłożenie próbki na klawiaturze?)...

Oczywiście. Każda próbka stanowi budulec dla toru syntezy. License SL umożliwia ładowanie własnych(!) próbek w ramach dostępnej RAM.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
ceres1x

Post autor: ceres1x » sobota 16 sie 2014, 19:42

Przeglądałem komercyjne banki brzmien na YT, ci co narzekają na blofka , widocznie nie potrafia programować syntezatorów...Potencjał jest i to niezły....

Przykładowy - Space Electronics Soundset 4 -

https://www.youtube.com/watch?v=BTd9LbRlavc
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

ODPOWIEDZ