...Jakie są za i przeciw tym programom, jakie mają plusy i minusy? Nich wypowiedzą się fani i przeciwnicy tych programów. W sumie dla mnie to dość istotna sprawa, gdyż jaki wybiorę program taki też komputer, PC lub Mac
ps. w Cubase już troszkę pracowałem
...
Na Cubase pracowałem jeszcze na Atari ST potem Falconie. To był trudny czas pełen niespodzianek i małych tragedii;) Choć udało mi się na Falconie zrobić płytę Alboom Liroy'a. Potem przeniosłem się na Logic'a na którego namówił mnie Michał Urbaniak. Na Power Mack'u. Od tego czasu robienie muzyki zaczęło być prawdziwą radością. Po jakimś czasie przeniosłem się na PC'ta i Logica Audio v2. Znów wrócił okres trudny. Wraz z Logiciem 5 i Pentium 4 wrócił piękny okres tworzenia bez stresu.;)
Logic to dla mnie świetny program doskonale łączący Midi z audio. Kilka razy instalowałem Cubase, ale według mnie to w porównaniu z Logikiem zabawka. Poza tym z tego co wiem nadal ma problemy z synchro MIDI i audio.
Dlatego szczerze polecam Logic'a. Razem z REAKTOREM to naprawdę potężna maszyna. A Logic7 na Maca z pewnością działa jeszcze lepiej niż na PC'cie.