...w USA . jest Gosci ktory modyfikuje mikrofony OKTAVA ... http://www.oktavamod.com/mk319.html impreza kosztuje 100 $i po przeróbkach podobno brzmi jak Neumann .....
..zainteresowalem sie tematem (choc mam mk-220). Piekna strona, duzo cennych informacji. Ale przyklady dzwiekowe... lepeij jak by ich nie dawali. Wyja ludzie strasznie - nie slychac w zasadzie roznic. Moze tyle ze chyba bardziej otwarty (jakby mniejszy spadek w db w wysokich czestotliwosciach).
Czy zajmuje sie podobnymi rzeczami ktos w Polsce?
Octava 319
Re: Octava 319
..zainteresowalem sie tematem (choc mam mk-220). Piekna strona, duzo cennych informacji. Ale przyklady dzwiekowe... lepeij jak by ich nie dawali. Wyja ludzie strasznie - nie slychac w zasadzie roznic. Moze tyle ze chyba bardziej otwarty (jakby mniejszy spadek w db w wysokich czestotliwosciach).
Czy zajmuje sie podobnymi rzeczami ktos w Polsce?...
Chyba nie .
Jednak do wszystkich zainteresowanych czy maja Rosyjską wersje mikrofonu czy nie . Otóz róznice zewnetrzne miedzy nimi sa nastepujace
1) numer na spodzie mikrofonu w orginalnych wersjach nabite sa nierówno , lub wyglada dosłownie jak by ktos recznie to nabijał. maja harakterystyczna rosyjska czcinke ,
2) napis MK-319 jest pisany Cyrylica , akurat litera M i litera K sa takie same w adecadłach ,
ale tutaj jest przykład obudowy MKL 2500 , uzyte litery sa normalne, a logo kiepsko odwzorowane.
Tutaj widac orginal litery sa grube - cyrylica wyrazne logo , oraz troche chropowaty
tak ze w sumie łatwo je rozpoznac
Czy zajmuje sie podobnymi rzeczami ktos w Polsce?...
Chyba nie .
Jednak do wszystkich zainteresowanych czy maja Rosyjską wersje mikrofonu czy nie . Otóz róznice zewnetrzne miedzy nimi sa nastepujace
1) numer na spodzie mikrofonu w orginalnych wersjach nabite sa nierówno , lub wyglada dosłownie jak by ktos recznie to nabijał. maja harakterystyczna rosyjska czcinke ,
2) napis MK-319 jest pisany Cyrylica , akurat litera M i litera K sa takie same w adecadłach ,
ale tutaj jest przykład obudowy MKL 2500 , uzyte litery sa normalne, a logo kiepsko odwzorowane.
Tutaj widac orginal litery sa grube - cyrylica wyrazne logo , oraz troche chropowaty
tak ze w sumie łatwo je rozpoznac
orginał ma wieksze kółko w srdku LOGO , niz Chinski czjnik.
No to ja mam orginal. zreszta kupowałem Oktave od goscia ktory przywiózł to z USA , kilka lala temu , jak jeszcze nie było chinskich podróbek,Tak sie składa ze rozmawiałem z nim przedwczoraj ( mieszka tam , pracuje w sklepie- Guitar Center ) powiedział ze najwiecej było podrobionych małych mikrofonów Oktava , a podróbki innych bardzo sie rózniły od orginału i łatwo je było wychwycic , zreszta tak naprawde to nie były podróbki tylko angielski - importer po prostu to im przysyłał .