...
...
Czy Twoja karta SD znajduje się na tej liście ? :
Tak. ...
antekk. Gdzie kupiłeś karty z listy referencyjnej. Byłem w kilku dużych sklepach
i ciągle się coś nie zgadzało z opisem listy. Ostatecznie kupiłem SanDisca 2GB
SDSDB-2048 ale E11n Nie było E10 Więc nie wiem, czy jest sprawdzona.
Nie wiem też, czy trzeba "robić z tego zagadnienie":)
-------------------------------------------------------------------
... i masz wgrany System Version 1.40 ?
... jeśli tak to być może musisz poczekać na v1.50
.....................................................................................................
Widziałem że już jest, choć sam jeszcze nie wgrałem:)
Dodatkowo stwierdziłem, że
Skończenie pojemności karty nie powinno powodować żadnych problemów (zrobiłem 6 prób.
Skończenie zasilania raz spowodowało utratę danych (też ok 5 prób) czyli raczej trzeba uważać, aby nagle zasilania nie zabrakło.
Na zasilaniu akumulatorowym przy nagrywaniu nie ma co liczyć "długotrwale" na obrazek baterii (na całym ekraniku) uprzedzającej o kończącym się zasilaniu bo u mnie, podczas nagrywania obrazek pojawiał się krótko lub nie zdążyłem go zauważyć. Przy odtwarzaniu pokazuje się na dłuższy moment.
Mikrofony w "magnetofoniku" zaskoczyły mnie na plus. Bardzo. Dwa razy
1 - nagranie z kolumny dawało nadzwyczaj dobrą jakość niespotkaną przeze mnie w żadnym innym przenośnym urządzeniu (np wiele lepsze od nagrań przenośnym DAT-em Sony z jego firmowymi mikrofonami, nie porównując już zupełnie od efektów nagrań nagrywarkami typu mp3
2 - niezwykła kierunkowość mikrofonów. Przydatna szczególnie dla reporterów, lub nagrywających "z pewnej odległości". Przykład. Nagrywałem rozmowę (osoby rozmawiającej przez telefo) z odległosci ok 3m. Przy mnie obok stała kolumna grająca ze średnią głosnością (porównywalną z głośnością rozmówcy). Przy odtwarzaniu ze zdziwieniem zauważyłem że rozmowa była bardzo dobrej jakości, a muzyka stanowiła "nieprzeszkadzające, lekko słyszalne tło"
Na razie jestem b. zadowolony i mam nadzieje, że tak będzie zawsze:)
...
Nagroda:
http://www.zoom.co.jp/english/news/news379/index.php