Alesis M1 Active 620 - zamienić na tańsze?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
resbit
Re: Alesis M1 Active 620 - zamienić na tańsze?

Post autor: resbit » środa 17 gru 2008, 19:41

co do szumów własnych tych Alesiów, bo dużo osób mnie pyta o nie na allegro, ja poradziłem sobie z szumem przykręcając wzmocnienie z tyłu i jest git, poza tym szum ten przy maksymalnym odkręceniu wzmocnienia znika w momencie odtwarzania, więc nie widzę problemu

a przy okazji zostawiam takie informacje dla kogoś kto będzie buszował po forum i ktoś go nastraszy tymi szumami

a jeżeli chodzi o mój temat, to jednak sprzedałem kilka rzeczy i kupię jakieś droższe, bo zamiana w tym samym przedziale na inne, które polecacie myślę, że nie uczyni mojego życia ciekawszym

przesłuchałem sobie fostexy i samsony, w piątek posłucham coś z m-audio, może znajdzie się coś jeszcze

jak na razie mam takie zdanie
jednak w tym przedziale cenowym nie ma cudów, jedne grają fajnie w tym paśmie inne w innym, a z kolei coś innego jest skopane, życie i jego niedoskonałość, nie ma co się ryć :)
ww.myspace.com/resbit

Paweł

Post autor: Paweł » środa 17 gru 2008, 19:56

...Skoro są lepsze, to powiedz mi dlaczego w profesjonalnych studiach obok megawypasionych Geneleców widzę charakterystyczne "NESKI"...
[Uwaga, będą oczywistości!!!] Bo X lat temu nie było innej alternatywy w cenie nie urywającej głowy, przy tym spełniającej wymagania studyjne. I tak coraz bardziej zdobywały teren. Nastały też czasy freelancerów, którzy robili w studiach na całym świecie i chcieli mieć jakiś choć jeden znany punkt odniesienia w zupełnie nowym środowisku akustycznym. Wiadomo że z różnych względów takim standardem nie mogły stać się monitory bardzo drogie. I to jeszcze bardziej je rozpopagowało, co dalej zaowocowało tym, że całe kolejne rzesze realizatorów nauczyły się na nich praować i teraz np. nie chcą zmieniać przyzwyczajeń.

[Wyciąć, oprawić w ramki i więcej nie pytać]

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 17 gru 2008, 22:37

ale eneski nie sa ani wierne ani plasko nie graja.......same brzmia jak zwykle gowno a nie glosniki

za to z dobrym subem i do miksow mistrzostwo - owszem troszke oszukuja bo wiele kiepskich rzeczy na nich zaczyna dobrze brzmiec ale wszystko slychac zaj...cie
lubie ich srodek dajacy pojecie o tym jak to hula
i tu caly plus - szczegolnie gdy nad wokalem sie pracuje - naprawde dobrze to gra

o dziwo zadna seria ns(a bylo jeszcze kilka innych modeli) nie zdobyla takiego uznania

ODPOWIEDZ