Monitory aktywne do 2000 zł

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Tasiorowski
Re: Monitory aktywne do 2000 zł

Post autor: Tasiorowski » poniedziałek 18 lut 2008, 00:49

A ja polecam E-MU PM 5. Powieszono na tym forum na nie psy, ale to naprawdę fajne monitory. Porównywałem je z tutejszym szlagierkiem - M1 ACTIVE mk 2 alesisa, i powiem, że nie polecam alesisów. Nie daj sobie wcisnąć tych, co ładnie brzmią, bo to nie o to chodzi.Nie patrz na to, jak nisko schodzą basem, bo do tego służy subwoofer. Szukaj monitorów z dobrym środkiem i górą. Jeśli chcesz szukać dobrych odsłuchów, to szukaj takich, któe będą wiarygodne, a nie takie co ładnie robią bum, żeby się kolegom pochwalić jaką piękną stopę ukręciłeś... Wspomniane przeze mnie monitory są dość ostre, subiektywnie na początku będziesz miał odczucie, że siarzą, walą górą i nawet cudowne produkcje na nich brzmią jakoś tak nie ładnie. Nie muszę pisać jak brzmią te złe.. Dlatego jak coś na nich dobrze zabrzmi, to zabrzmi wszędzie dobrze. I tak zawsze po odsłuchu na 2.1 creativa wracasz do miksu i poprawiasz Nie wiem, czy jest jeszcze ta promocja w soundimporcie, ale ja swoje w lipcu kupiłem z subem za 2600 pln. A jeśli nic nie znajdziesz, to polecam kolumny TANNOY M1, koniecznie jeszcze te robione w anglii, jakiś wzmak dobry do tego i masz zawodowy odsłuch, któy kasuje wszytkie tanie gówna łącznie z tymi E-MU. Używam 2 na przemian, przechodze z jednych w drugie i zawsze jak się zgadza na E-Mu, na Tannoyach coś jest nie tak, poprawiam na TANNOYACH i już wszystko jest git, głośniczki komputerowe, samochód i domowe Hi-FI gra dobrze. Pozdrawiam
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
edneysis

Re: Monitory aktywne do 2000 zł

Post autor: edneysis » poniedziałek 18 lut 2008, 01:09

stevelukather - Wlansie chodzi o to ze ostatnio kupilem KRK Rp8 , zastanawialem sie wlasnie nad Yamahami tez ale zdecydowalem sie jednak na KRK i pytalem , bo chcialem sie dowiedziec czy przypadkiem nie popelnilem bledu , jezeli chodzi o moje odczucia w stosunku do KRK to musze powiedziec ze wedlug mnie graja bardzo dobrze, bass schodzi nisko i gore tez gra bardzo ladnie , przejzyscie , i wsumie co do tego ze siara z nich leci , nie zauwazylem takiego czegos , poniewaz za kazdym razem jak slucham wszystko jest czysciutkie, moze nagranie lennego bylo jakies szwankowne , albo zle pomieszczenie??? na temat yamahy sie nie wypowiem bo nie slyszalem, poprostu chcialem dowiedziec jaka jest wasza opinia. A wlasnie a jak dlugo sluchales tych KRK??i czy wedlug ciebie nie sprawdzaja sie w miksie tak jak yamahy??

ODPOWIEDZ