Legendarne kompresory i preampy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
grembo
Re: Legendarne kompresory i preampy

Post autor: grembo » poniedziałek 17 gru 2007, 13:04

Ogolnie magia pulltecow to gora i dol - nie wypowiem sie o IGS gdyz go nie slyszalem :)

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » poniedziałek 17 gru 2007, 13:31

Wielkie dzięki Grembo za pomoc!
Podeślę mu Twoje typy. W planach była konsola 12stka WunderAudio - Wunderbar. Ale kwota ok. 40000$ na razie jest zbyt wysoka... Coś czuje, że skończy się na jakimś korektorze + stereo kompresor.

Dzięki once again!

Awatar użytkownika
Jull

Post autor: Jull » poniedziałek 17 gru 2007, 14:45

...Ogolnie magia pulltecow to gora i dol - nie wypowiem sie o IGS gdyz go nie slyszalem :)...
To oczywiste jaka jest zasada dzialania pultec-ka. Chcialem Ci podpowiedzieć odnośnie relacji odsłuchowych pomiędzu AMTEC a IGS, jak dwa klony - graja różnie w podobnych zakresach częstotliwości (z korzyścią dla tego drugiego.)

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 17 gru 2007, 14:58

Amteca - dzieki uprzejmosci MASTERA z tego forum porównywalismy z klonem UADowym. Roznice tez dotyczyly raczej dolu - ew. samej gorki - juz w tej chwili nie pamietam innych wnioskow, gdzies na forum o tym pisalismy

Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR

Post autor: DJMONSIGNEUR » poniedziałek 17 gru 2007, 16:09

A propos Amteca- wiem że szef firmy i konstruktor Łukasz pracuje nad kompresorem optycznym. Biorąc pod uwagę jak genialny jest jego Pultec, poczekałbym na ten kompresor...
Ja jestem już ustawiony w kolejce do testów

Pozdro

M

Awatar użytkownika
Jull

Post autor: Jull » poniedziałek 17 gru 2007, 17:34

...A propos Amteca- wiem że szef firmy i konstruktor Łukasz pracuje nad kompresorem optycznym. Biorąc pod uwagę jak genialny jest jego Pultec, poczekałbym na ten kompresor...
Ja jestem już ustawiony w kolejce do testów

Pozdro

M...
Polecam Vari-mu Terminator - IGS Audio. Rewelacja. W porównaniu klocek popularnej firmy, o dzwięcznej nazwie, niektórzy jak słyszą nazwe własną .... to sikają po nogach. Wypada bladziuuuutko.

Miałem w testach , słyszałem. Świetnie brzmiący kompresor. Rewelacja!!!

Co do Pulteca z Uad ( mam pełną opcję) bardzo fajny algorytm , dopóki nie usłyszycie hardware.
Sam byłem zaskoczony bo jestem użytkownikiem 2 kart. Teraz używam pluginów w sytuacjach kiedy muszę ich użyć,

Słusznie napisał kolega Miłaszewski, że nie wszystko można mieć w hardware.

W real time podczas mixu nie u użyję klocków -10 urei, 15 pultec-ów nie mówiąc o emulacjach maszyn pogłosowych , czy starych efektów rolanda w - hardware z powodów oczywistych. Dlatego podtrzymuję zdanie, że pluginy z UA są świetnie napisane a posiadanie chociażby klona EQP1 czy 1176 zapewnia niepowtarzalny charakter brzmienia nie do ukręcenia w żaden sposób softem. Zachowawczo wspomagam sie i wspogał będę.
Uważam, że hybryda hardware+konkretne algorytmy dadzą wymierne doznania efektywnej pracy.

GST

Post autor: GST » poniedziałek 17 gru 2007, 17:48

Witam jestem tu nowy ma ktoś jakaeś schemaciki kturegoś z tych kultowych cacek ?
Pozdro

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 17 gru 2007, 17:56

...Witam jestem tu nowy ma ktoś jakaeś schemaciki kturegoś z tych kultowych cacek ?

pelno tego w sieci, zajrzyj np. na prodigy-pro
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ