Waldorf Blofeld

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Redakcja
Re: Waldorf Blofeld

Post autor: Redakcja » wtorek 03 lut 2009, 18:09

...W każdym razie projekty przygotowane na system 1.04 z 1.11 nie ustawiały na Blofeldzie właściwych brzmień...

Niestety mają prawo .
Sekwencja komunikatów wyboru brzmienia dla trybu Play Sound (Single) jest następująca: wpierw CC 00 = 0 (dla banku A), a dopiero potem PC = coś tam wedle uznania (wybór brzmienia).
W trybie Multi obowiązuje zaś aktualnie sekwencja: CC#00 (wybór banku), CC#32 (wybór brzmienia!), PC (dowolna wartość). Według mnie jest ona co najmniej niezrozumiałą, aby nie powiedzieć bzdurną. Na dodatek choć na wyświetlaczu widzimy zmieniające się nazwy brzmień, to już odpowiadające im banki i komórki pozostają na nim bez zmian. Totalny bug, niestety nie pierwszy w wykonaniu Waldorfa w tym modelu. Przy tym wszystkim ich serwis internetowy wręcz poraża swą polityką informacyjną .
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
nori

Post autor: nori » wtorek 03 lut 2009, 23:21

......W każdym razie projekty przygotowane na system 1.04 z 1.11 nie ustawiały na Blofeldzie właściwych brzmień...

Niestety mają prawo .
(...)
...
Dziękuję za wyjaśnienie. Dziś też dostalem odpowiedź z Waldorfa, będzie poprawka. Z tonu listu domyśliłem się, że publikacja tej wersji systemu nie była do końca zaplanowana... ;)

pozdrowienia

nablaone
Kontakt:

Post autor: nablaone » środa 04 lut 2009, 00:38

Pytanie. Gdzie można ten sprzęt zobaczyć na żywo w Warszawie?
Z tego co zdołałem zauważyć to większość sklepów nie ma na stanie sprzętu który sprzedaje. Grrr.

A może komuś się znudził waldorfek i by mi pożyczył na wieczów

Awatar użytkownika
nori

Post autor: nori » środa 04 lut 2009, 01:24

...Pytanie. Gdzie można ten sprzęt zobaczyć na żywo w Warszawie?
Z tego co zdołałem zauważyć to większość sklepów nie ma na stanie sprzętu który sprzedaje. Grrr.

No tak niestety jest, zwłaszcza coś mniej typowego. Sam szukałem MoTU Ultralite mkIII i wszędzie "pod zamówienie". No to po cholerę w ogóle sklepy, na obrazku to można obejrzeć w necie.

Ja jednak polecam kupować zdalnie, kupując w sklepie zwykle nie możesz oddać jeśli ci nie przypasuje. Zdalnie tak. Swojego BLO kupiłem w djshop, Ultralite nie mieli, musiałem gdzie indziej.

FreezeCut

Post autor: FreezeCut » środa 04 lut 2009, 09:41

......Pytanie. Gdzie można ten sprzęt zobaczyć na żywo w Warszawie?

..Pytanie. Gdzie można ten sprzęt zobaczyć na żywo w Warszawie?

Dobre pytanie:)
Pod koniec 2008 zaden sklep w Warszawie nie posiadal na stanie tego syntha. Dwa sklepy zaoferowaly mi sprowadzenie Blofelda w ciagu tygodnia, maks dwoch. Poprosilem o potwierdzenie ostatecznej ceny oraz calkowitego czasu realizacji zamowienia i... bez odpowiedzi. Na moje telefony, czesto slyszalem: dzis po 15:00 bede mial informacje od glownego dystrybutora...i koniec kontaktu, zadnej reakcj przez kilka dnii. Zadzwonielm do glownego dystrybutora spytac, jak wyglada sytuacja, moze faktycznie wyprzedaly sie ponownie ( jak na poczatku wprowadzenia na rynek). Okazalo sie, ze nie ma zadnycn problemow, Blofeldy leza na miejscu kilkanascie sztuk dostepnych od reki:)
Wyjasnilem moja sytuacje w Audiostacji i byli bardzo zdziwieni, zaprosili do siebie, chcoc uprzedzili, ze w sklepie moge uzyskac nizsza cene ze wzgeldu na mozliwosci rabatowe sklepow.Jednak nie potrafili precyzyjnie wskazac mi sklepu muzycznego w wawie, gdzie moge stestowac lub kupic biale pudelko. Poczekalem jeszcze kilka dni dajac szanse sklepom, robiac przedswiateczne zakupy w galeriach handlowych. Zdziwilem sie zagladajac do jednego ze sklepow muzycznych w rzeczonej galeri handlowej. Nie dosc, ze obiecano mi sprowadzenie syntha na nastepny dzien, to jeszcze otrzymalem cene jak w najtanszych sklepach internetowych ( ów sklep w uchodzi za jeden z droższych w mieście!:)
electronic music, grafika komputerowa

nablaone
Kontakt:

Post autor: nablaone » środa 04 lut 2009, 11:30

.........Pytanie. Gdzie można ten sprzęt zobaczyć na żywo w Warszawie?

..Pytanie. Gdzie można ten sprzęt zobaczyć na żywo w Warszawie?

Dobre pytanie:)
Pod koniec 2008 zaden sklep w Warszawie nie posiadal na stanie tego syntha. Dwa sklepy zaoferowaly mi sprowadzenie Blofelda w ciagu tygodnia, maks dwoch. Poprosilem o potwierdzenie ostatecznej ceny oraz calkowitego czasu realizacji zamowienia i... bez odpowiedzi. Na moje telefony, czesto slyszalem: dzis po 15:00 bede mial informacje od glownego dystrybutora...i koniec kontaktu, zadnej reakcj przez kilka dnii. Zadzwonielm do glownego dystrybutora spytac, jak wyglada sytuacja, moze faktycznie wyprzedaly sie ponownie ( jak na poczatku wprowadzenia na rynek). Okazalo sie, ze nie ma zadnycn problemow, Blofeldy leza na miejscu kilkanascie sztuk dostepnych od reki:)
Wyjasnilem moja sytuacje w Audiostacji i byli bardzo zdziwieni, zaprosili do siebie, chcoc uprzedzili, ze w sklepie moge uzyskac nizsza cene ze wzgeldu na mozliwosci rabatowe sklepow.Jednak nie potrafili precyzyjnie wskazac mi sklepu muzycznego w wawie, gdzie moge stestowac lub kupic biale pudelko. Poczekalem jeszcze kilka dni dajac szanse sklepom, robiac przedswiateczne zakupy w galeriach handlowych. Zdziwilem sie zagladajac do jednego ze sklepow muzycznych w rzeczonej galeri handlowej. Nie dosc, ze obiecano mi sprowadzenie syntha na nastepny dzien, to jeszcze otrzymalem cene jak w najtanszych sklepach internetowych ( ów sklep w uchodzi za jeden z droższych w mieście!:)...
A który to sklep, jeśli to nie tajemnica. Bo kryptoreklamę już zrobiłeś .

FreezeCut

Post autor: FreezeCut » środa 04 lut 2009, 11:34

A który to sklep, jeśli to nie tajemnica. Bo kryptoreklamę już zrobiłeś .
...
Nie bede jednak robil kryptoreklamy, zeby admin nie musial edytowac tego posta:)
Ulatwi namierzenie, jesli podam, ze jest to centrum handlowe Arkadia;)
electronic music, grafika komputerowa

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 04 lut 2009, 13:51

Nie bede jednak robil kryptoreklamy, zeby admin nie musial edytowac tego posta:)
Ulatwi namierzenie, jesli podam, ze jest to centrum handlowe Arkadia;)
...
W takim razie dobrze trafiłeś. Ja tam inne doświadczenia mam, ale cieszę się że miałeś szczęście. Swoją drogą pierwszy sklep gdzie zobaczyłem w Polsce Blofelda na oczy to właśnie ten sklep

Redakcja

Post autor: Redakcja » środa 04 lut 2009, 16:31

...Swoją drogą pierwszy sklep gdzie zobaczyłem w Polsce Blofelda na oczy to właśnie ten sklep ...

Panowie warszawiacy, wszak macie dystrybutora (nie sklep!) praktycznie pod ręką. Co za problem umówić się u niego na prezentację danego sprzętu?
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
nori

Post autor: nori » czwartek 05 lut 2009, 00:31

......W każdym razie projekty przygotowane na system 1.04 z 1.11 nie ustawiały na Blofeldzie właściwych brzmień...

Niestety mają prawo .
Sekwencja komunikatów wyboru brzmienia dla trybu Play Sound (Single) jest następująca: wpierw CC 00 = 0 (dla banku A), a dopiero potem PC = coś tam wedle uznania (wybór brzmienia).
W trybie Multi obowiązuje zaś aktualnie sekwencja: CC#00 (wybór banku), CC#32 (wybór brzmienia!), PC (dowolna wartość). Według mnie jest ona co najmniej niezrozumiałą, aby nie powiedzieć bzdurną. Na dodatek choć na wyświetlaczu widzimy zmieniające się nazwy brzmień, to już odpowiadające im banki i komórki pozostają na nim bez zmian. Totalny bug, niestety nie pierwszy w wykonaniu Waldorfa w tym modelu. Przy tym wszystkim ich serwis internetowy wręcz poraża swą polityką informacyjną .
...

Właśnie dostałem informację (ładnie z ich strony), że jest do pobrania poprawiona wersja 1.11 dla Blofelda oraz nowa dokumentacja i instrukcja. Numer jest ten sama, ale data faktycznie dzisiejsza, warto spróbować ;)

ODPOWIEDZ