Impedancja wzmacniacza

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
MB
Re: Impedancja wzmacniacza

Post autor: MB » piątek 14 sty 2005, 17:29

Choć tak po chwili refleksji, trudno się dziwić, że ludzie mylą moc dopuszczalną zestawów głośnikowych z moca znamionową żarówek i grzałek i rozumują per analogia. W końcu poprawnej interpretacji tych pojęć nie uczą na lekcjach fizyki, a szkoda.

Awatar użytkownika
wyderko
Kontakt:

Re: Impedancja wzmacniacza

Post autor: wyderko » piątek 14 sty 2005, 17:57

...Choć tak po chwili refleksji, trudno się dziwić, że ludzie mylą moc dopuszczalną zestawów głośnikowych z moca znamionową żarówek i grzałek i rozumują per analogia. W końcu poprawnej interpretacji tych pojęć nie uczą na lekcjach fizyki, a szkoda....

Tylko problem jest w tym, że nie zawsze napisanie czegoś nie do końca zgodnego z prawdą jest wynikiem głupoty. (Newton był mądrym człowiekiem, a przecież jego poglądy nie były w 100% zgodne z rzeczywistością). Ja przynajmniej dowiedziałem się czegoś ciekawego :) i jest ok, bo na przyszłość będe wiedział więcej. Z resztą po to jest to forum. Mam nadzieję że nikogo nie rozzłościłem.

PS: Na fizyce tego jeszcze nie miałem, bo mój wiek jest niski. Moim założeniem jest nie pisać czegoś, czego do końca nie jestem pewien, ale to co pisałem widziałem jużwiele razy, ale nie przypuszczałem, że w rzeczywistości jest nieco inaczej. Dlatego następnym razem muszę sie upewnić.
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów

ODPOWIEDZ