Jaka karta graficzna?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Dobmatt
Re: Jaka karta graficzna?

Post autor: Dobmatt » sobota 24 sty 2004, 04:40

Zdecydowanie karty graficzne Matrox. Niedawno Matrox wypuscil specjalną kartę dla muzyków (P650) - dwu- a nawet 3-głowicowa, czyli na 3 monitory. Najważniejsze, że jest bez wiatraka, czyli cicha. Test niebawem w EiS.

Sprawa cichego komputera dla muzyków, nawet chłodzonego płynem, jest nabrzmiała na tyle, że doczekała się specjalnego opracowania w EiS. W najbliższym numerze omawiamy zabiegi w wyciszeniu akustycznym, w następnym miesiącu projekt DIY - chłodzenie wodą. Jeśli Ci się bardzo śpieszy z informacją - napisz do mnie.

Maciej Dobrski.

Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
robin65

Post autor: robin65 » sobota 24 sty 2004, 10:44

...Od jakiegos czasu mam zamiar zakupic nowy komputer

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

tylko spokojnie ! myślę że paru gości tutaj ma rację a paru przesadza .

jak najbardziej do twojego sprzętu Gforce tylko nie MX jeżeli już to FX obsłuduje więcej trybów a w szczególnosci antialiasing i bumpmapingi

różnica w cenie między MX a FX ok 70zł i żeby miała AGP x 8 tak jak płyta główna bo jeśli PG ma 4 x AGP to kupowaniw karty z 8 x AGP nie ma sensu

( większośc nowych płyt ma już 8 x ) reasumując Gforce FX 440 8 x AGP

128 lub 64 DDRAM ( koniecznie na DDR) (nie musi być nawet firmowa np.GAINWORD czy WINFAST) będzie w sam raz , kosztuje ok 270zł.

możesz mi wierzyć bawię się w te klocki od 12 lat . powodzenia!

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » sobota 24 sty 2004, 12:33

......Od jakiegos czasu mam zamiar zakupic nowy komputer

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

jak najbardziej do twojego sprzętu Gforce tylko nie MX jeżeli już to FX obsłuduje więcej trybów a w szczególnosci antialiasing i bumpmapingi

różnica w cenie między MX a FX ok 70zł i żeby miała AGP x 8 tak jak płyta główna bo jeśli PG ma 4 x AGP to kupowaniw karty z 8 x AGP nie ma sensu

128 lub 64 DDRAM ( koniecznie na DDR) (nie musi być nawet firmowa np.GAINWORD czy WINFAST) będzie w sam raz , kosztuje ok 270zł.

...

Gforce 440 jest MX nie FX wiec zostaje mi Gforce Fx 5200
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » niedziela 25 sty 2004, 10:06

.........Od jakiegos czasu mam zamiar zakupic nowy komputer

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ja takze polecam Gforce. dobre wydajne karty , działajace bez problemowo , ale na twoim miejscy rozwazył bym takze kupno karty z dwoma wyjsciami , dwa minitory sa bardzo przydatne , lecz w tym przypadku Matrox kroluje

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 25 sty 2004, 11:45

Proponuję nowe tematy : Jaka myszka do studia nagrań ? Spodziewana liczba odpowiedzi 30 - 50.

Mam zieloną obudowę Codegen, jaki Interfejs Audio będzie z nią dobrze współpracował ? Czy obsługuje ASIO ?

Czy na monitorze Philips zrobię lepsze miksy niż na LG ?

Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Post autor: stereophonic » niedziela 25 sty 2004, 20:46

Z ciekawosci zajzałem tutaj i całkiem dobrze . czy moze mi ktos powiedziec , dlaczego wybierac akurat GeForce skoro wszedzie maja gorsze notowania od Radeon porownuje Gf np.fx 5200 i Radeon 9200 cena podobna .
Pozdrawiam Stereophonic

ODPOWIEDZ