Jakiego DAW-a używacie?
roznice glownie w wygodzie - jednemu podpasuje to drugiemu co innego....
co do fruta to pamietajcie by kupowac z netu a nie w wersji pdelkowej - roznica - z netu masz darmowe dozywotnie updaty do najnowszej wersji wiec program kupujesz tylko raz........
co do fruta to pamietajcie by kupowac z netu a nie w wersji pdelkowej - roznica - z netu masz darmowe dozywotnie updaty do najnowszej wersji wiec program kupujesz tylko raz........
Re: Jakiego DAW-a używacie?
Samplitude (..) ma ciekawie rozwiązany interfejs graficzny. ...
Ale za to szalenie upierdliwe jest dopisywanie nowego pliku wave do nagranego uprzednio w obrębie tego samego śladu.
A tak osobiście to nie znoszę krótkich tłumików w DAW-ach. Jak się raz usiądzie za YAMAHĄ czy SOUNDCRAFTem to się potem nie chce klikać po tych króciutkich suwaczkach. Niby nic ale mnie to bulwersuje. A w ADOBE AUDITION można je wydłużać lub skracać jak się chce!
Ale za to szalenie upierdliwe jest dopisywanie nowego pliku wave do nagranego uprzednio w obrębie tego samego śladu.
A tak osobiście to nie znoszę krótkich tłumików w DAW-ach. Jak się raz usiądzie za YAMAHĄ czy SOUNDCRAFTem to się potem nie chce klikać po tych króciutkich suwaczkach. Niby nic ale mnie to bulwersuje. A w ADOBE AUDITION można je wydłużać lub skracać jak się chce!

FL - bardz intuicyjny interface jesli chodzi o obsługę wtyczek.
Cubase - "schludny i przejrzysty". Robie w nim mix utworów.
Ale to na prawde zależy od własnych preferencji.
Cubase - "schludny i przejrzysty". Robie w nim mix utworów.
Ale to na prawde zależy od własnych preferencji.
Ale to na prawde zależy od własnych preferencji....
Właśnie! Jedni wolą blondynki - inni blondynów.
Właśnie! Jedni wolą blondynki - inni blondynów.
...Ale to na prawde zależy od własnych preferencji....
Właśnie! Jedni wolą blondynki - inni blondynów....
Hahaha:) dobre
Adobe Audition - Jeden z bardziej elastycznych mixerów dostępnych w DAWach. W starej wersji (cool edit pro) był strasznie nieczytelny, ale Adobe dało radę:)
Hahaha:) dobre
Adobe Audition - Jeden z bardziej elastycznych mixerów dostępnych w DAWach. W starej wersji (cool edit pro) był strasznie nieczytelny, ale Adobe dało radę:)
- Soundscape
- Kontakt:
Ja lubię wszystko w czym się pracuje mi łatwo, szybko i bezstresowo
Ja lubię wszystko w czym się pracuje mi łatwo, szybko i bezstresowo

Ankietowo moze wynikac ze jakas grupa prgramów jest najzczesciej uzywana poniewaz są tansze, dostepne w duzych promocjach lub wersjach LE. Ale nie swiadczy to tym ze są to standardy wsrod programów wymienianymi w tej branzy na 1 miejscu. Bo moze to wynikac z ich przystepnosci dla mniej zasobnych uzytkownikow.
pomińmy dlaczego , tylko jakie
pomińmy dlaczego , tylko jakie
SONARa też dają za free np. do E-MU, SAMPLITUDE do MARIAN-ów, PROTOOLSa do DIGIDESIGNów a TRACKTION do MACKIEch, itd., itp.
A poza tym rok temu w EiS był prawie darmowy SAMPLITUDE....
Zauważ ze E-mu to w duzej mierze rynek tanich kart

A "digidesigny" to sprzet ktory wzasadzie nadaje sie tylko do pracy z Pro Tools i jest to sprzed z integrowany z sofetm jako jeden produkt.
Wiele zależy od popularnosci sprzetu, gdyz to tez wplywa na czym poźniej bedzie pracowal uzytkownik. Cubas to generalnie taki stary dobry pewnik ktorego sława powstala jako midi sequencer na Atari. W glowach wielu ludzi na nazwa funkcjonuje tak samo jak "Windows"

Piszecie generalnie o pracy z plikami audio...dla mnie program sekwencyjny DAW ( uważam, że nazwa powinna być inna, chociażby DAMW - Digital audio & midi workstation :) ) to przede wszystkim najpierw midi a potem audio. Oczywiście mówię o swoich preferencjach, ponieważ pracuje jako muzyk a dopiero potem jako realizator ( miks mastering ). I tutaj właśnie program powinien spełniać się w 100%. Dlatego też chętnie wysłuchałbym opinii o różniacach pomiędy Sonarem, Cubasem a Pro Toolsem ?!
Daj pan spokój. Jak zaczne co jest upierdliwe w Adobe Audiotion sie zrobi 150 postów na tym forum.
Swoją drogą to nie wiem o czym piszesz. Ale nie rozwijaj tej mysli.
Daj pan spokój. Jak zaczne co jest upierdliwe w Adobe Audiotion sie zrobi 150 postów na tym forum.
Swoją drogą to nie wiem o czym piszesz. Ale nie rozwijaj tej mysli.